Страсти – градините в София, кампания 2017/2018 - тема 2

• 74 553
  • 933
  •   1
Отговори
# 615
  • Sofia
Здравейте Simple Smile
Предстои ни кандидатстване с малкото за яслена група като единственият му шанс е в градината на баткото.
Искам да попитам следното, защото не го срещнах в Ръководството - съпругът ми работи основно от вкъщи, както и обикаля клиенти на фирмата в различни райони на София. Самата фирма е с регистрация в друг район. Може ли на служебната бележка за удостоверяване на месторабота да се посочи нашият район и това изисква ли някаква корекция / анекс към трудовия му договор?
Благодаря

# 616
  • София
Здравейте Simple Smile
Предстои ни кандидатстване с малкото за яслена група като единственият му шанс е в градината на баткото.
Искам да попитам следното, защото не го срещнах в Ръководството - съпругът ми работи основно от вкъщи, както и обикаля клиенти на фирмата в различни райони на София. Самата фирма е с регистрация в друг район. Може ли на служебната бележка за удостоверяване на месторабота да се посочи нашият район и това изисква ли някаква корекция / анекс към трудовия му договор?
Благодаря

Може и не е нужно корекция в трудовия договор. Аз работя буквално в два офиса, но официялния ми офис по договор е на различно от това което ми дадоха на бележката

# 617
Здравейте мили Дами Simple Smile

Бихте ли споделили отзиви за 17 ОДЗ Мечо Пух и 26 ОДЗ Калина в жк. Младост?

Какво е положенито и по-конктретно в яслените групи? Какво е отношениети и как процедират с деца на около годинка и малко (ако са все още непроходили)?

Предварително благодаря. Simple Smile

# 618
  • София
Удостоверението за настоящ адрес се издава с дата, с която сте го заявили. В Общината няма как да знаят откога сте на адреса освен ако не съвпада с постоянния. Затова трябва да е с дата преди класирането.
Подчертаното не е точно така. От както замениха жълтите листчета с индивидуални удостоверения за родители и за деца, те (удостоверенията) съдържат 2 дати: дата на издаване и дата, от която лицето е регистрирано на съответния адрес. И, разбира се, че има как да знаят - вписва се датата, на която сте отишли в Общината и сте заявили, че това е настоящия ви адрес - вече дали със съгласие на наемодател или собственик/роднина - няма значение какъв е индивидуалния случай... 3тото ми дете например от датата си на раждане е регистрирано на моя постоянен и на моя настоящ адрес (тъй като моята регистрация предхожда раждането ѝ) и когато ми трябваше удостверение за кандидатстване ми го издадоха с тази дата.
Да, но в случая се вади удостоверение на родител. Така че, то ще е с датата, с която го заявите. Само ако това ви е постоянния адрес могат да ви издадат удостоверение за настоящ със задна дата. Но пък то е и излишно за ДГ. И разбира се ако си вадите дубликат на удостоверението за настоящ адрес, може да е със задна дата.
Колкото до вашето подчертано, да имате регистрация, но за нея вече имате издадено удостоверение, защо ви е да вадите ново след класирането?

# 619
  • София
Скрит текст:
Удостоверението за настоящ адрес се издава с дата, с която сте го заявили. В Общината няма как да знаят откога сте на адреса освен ако не съвпада с постоянния. Затова трябва да е с дата преди класирането.
Подчертаното не е точно така. От както замениха жълтите листчета с индивидуални удостоверения за родители и за деца, те (удостоверенията) съдържат 2 дати: дата на издаване и дата, от която лицето е регистрирано на съответния адрес. И, разбира се, че има как да знаят - вписва се датата, на която сте отишли в Общината и сте заявили, че това е настоящия ви адрес - вече дали със съгласие на наемодател или собственик/роднина - няма значение какъв е индивидуалния случай... 3тото ми дете например от датата си на раждане е регистрирано на моя постоянен и на моя настоящ адрес (тъй като моята регистрация предхожда раждането ѝ) и когато ми трябваше удостверение за кандидатстване ми го издадоха с тази дата.
Да, но в случая се вади удостоверение на родител. Така че, то ще е с датата, с която го заявите. Само ако това ви е постоянния адрес могат да ви издадат удостоверение за настоящ със задна дата. Но пък то е и излишно за ДГ. И разбира се ако си вадите дубликат на удостоверението за настоящ адрес, може да е със задна дата.
Колкото до вашето подчертано, да имате регистрация, но за нея вече имате издадено удостоверение, защо ви е да вадите ново след класирането?
Защото първото издадено ми го взеха при записване на дете №2 за ДГ, после вадих отново за яслата на №3 и после още веднъж за ДГ на №3. Всеки път ми взимат оригинала.  И да, това с двете дати се отнася и за удостоверението за родител - това ми взеха от ДГ първия път и после вече не съм вадила за детето, а само за мен.
Има някаква малка вероятност да е различно в различните общини в София, но не ми се вярва. Такава информация съм чела в тази тема и от др. родители споделена преди поне 2 г.
И ако има значение - постоянния и настоящия ми адрес не съвпадат, макар и 2та да са в София.

# 620
Здравейте! Искам да попитам след като излезе класирането на 13 май ще имаме (поне по календара на ИСОДЗ) 2 седмици за записване по детските заведения, и трябва да носим документите, описани в списъка за необходими документи при записване, нали така? На място в самите детски ясли и градини?

# 621
  • София
Никога не са ми взимали оригинал на удостоверение за адрес. Давам само копия. Оригинала го нося само за сверка.

# 622
  • София
Здравейте! Искам да попитам след като излезе класирането на 13 май ще имаме (поне по календара на ИСОДЗ) 2 седмици за записване по детските заведения, и трябва да носим документите, описани в списъка за необходими документи при записване, нали така? На място в самите детски ясли и градини?
Да. В профила на детето ще ви излезе списък с всички необходими за вашето дете документи. Водете се по него.

# 623
  • София
Никога не са ми взимали оригинал на удостоверение за адрес. Давам само копия. Оригинала го нося само за сверка.
Понеже аз си вадих скоро удостоверение за настоящ адрес, ще споделя какво ми дадоха от общината. Първоначално ми издадоха едно удостоверение за мен и по едно за децата. После като попитах дали моето може да ми го издадат в още един екземпляр, понеже трбва да ги дам при кандидатстване в детска градина за двете деца, те ми отговориха, че това удостврение си е само за мен, накараха ме да попълня още една бланка, която била за другото удостоверение, което вече можело да се издава в няколко екземпляра, платих си и тях и сега като гледам, те са 1 към 1 с първото. Тоест те пак са си копия, но с ориинален подпис и печат от общината. Двете са с различна дата от първото, но в тях пише също и датата на заявяване на настоящия адрес. И още 2х2,50 лв за две копия. Дано да ни приемат ...

# 624
  • София
Здравейте,уж четох и назад,четох и в сайта на градините,но ще попитам,че ми е още мъгла,а имам някакви спомени от каката преди 7г,но може и да не важат вече.
Има примерно 20 свободни места от общата опашка. 15 деца са с 9.1, още 20 деца са с 9.0. Това означава ли,че автоматично тези 9.1 ще са приети и само за тези с 9.0 ще е по-изтеглен номер класирането.
Преди ми се върти,че имаше определен брой за 9.1 и определен за 9.0 по алгоритъм или съм в грешка.
Другия ми въпрос,с каката на първо класиране имаше изтеглен прекалено голям номер и тогава сменях детската градина за следващото класиране,за да се изтегли нов номер,още ли важи това да се сменят градините за да се изтегли нов номер?

# 625
  • София
Здравейте,уж четох и назад,четох и в сайта на градините,но ще попитам,че ми е още мъгла,а имам някакви спомени от каката преди 7г,но може и да не важат вече.
Има примерно 20 свободни места от общата опашка. 15 деца са с 9.1, още 20 деца са с 9.0. Това означава ли,че автоматично тези 9.1 ще са приети и само за тези с 9.0 ще е по-изтеглен номер класирането.
Преди ми се върти,че имаше определен брой за 9.1 и определен за 9.0 по алгоритъм или съм в грешка.
Другия ми въпрос,с каката на първо класиране имаше изтеглен прекалено голям номер и тогава сменях детската градина за следващото класиране,за да се изтегли нов номер,още ли важи това да се сменят градините за да се изтегли нов номер?
Тегли се случаен номер само за децата с 9,0 във вашия пример. Случайни номера се теглят за всяко класиране дори и в една градина, стига да има гранична група. Т.е. дори сега на първо класиране в една градина да сте първи под чертата в жребия, то на следващото класиране ако се освободи място, няма да влезете автоматично, а пак ще участвате в жребий.

# 626
Как така, автоматично тези 9.1 ще са приети?

# 627
Как така, автоматично тези 9.1 ще са приети?
Ами при 20 свободни места и 15 деца с 9.1, при положение, че няма деца с повече точки, тези 15 влизат и остават още 5 свободни места, за които се тегли жребии между децата с 9 точки. Това е примерна схема.

# 628
Защо в общите опашки не присъстват всички деца от списъка по социални критерии? Не би ли трябвало в списъка по социални критерии да присъстват със всички точки, а в общата опашка отново да присъстват без специалните точки?

# 629
Защо в общите опашки не присъстват всички деца от списъка по социални критерии? Не би ли трябвало в списъка по социални критерии да присъстват със всички точки, а в общата опашка отново да присъстват без специалните точки?
В цялата опашка ли ги няма? Където кандидатства сина ми, всички присъстват, но повечето са доста надолу в списъка, тъй като имат малко точки без социалните.

Общи условия

Активация на акаунт