ДЕКЕМВРИЙЧЕТА КЪСМЕТЛИЙЧЕТА 2016 - 2

• 92 186
  • 719
  •   1
Отговори
# 90
  • София, България
Точно при мен се случи същото, пълнея от кърменето с часове, мразя се! напълнях с 4 кг за цялата бременност,а сега съм сигурно 10 отгоре. Не ям цитруси, зелева салата, всякакви други неща, които обичам, а се тъпча с въглехидрати. Срам ме е да се покажа пред приятелките ми.
Само едни дънки ми стават вече, пера, суша и обувам.
За Борисовата и мен ме бройте, най-накрая да ви видя. Особено съм благодарна на Веси, защото тя ми намери доктора, при който раждах.

Веси я кажи за смяната на педиатъра, вие успяхте ли???

# 91
Blue_M, аз водих беба в Горна Баня. Клиниката е Ортомед, работят до 15:30. Отиваш с направлението. Плащаш 2 лв паркинг и още 18 лв за ехограф, ако са им свършили направленията за ехограф за месеца (аз ходих в края на месеца).
Днес бяхме на консултация. Измери ни 65 см и 5650 гр. Хич не ми се връзват!!! Беба си изглежда добре, да не кажа, че си има коремче и бутчета, та толкова височка на тези грамове, тцццц  newsm78
Аз съм в жк Надежда и засега си ходя до Северния парк на разходка. Пък и нямаме асансьор и заради количката майка ми е с мен по разходките. Та за Борисовата ще се включа по-натам.
За АМ, ние ядем 5 пъти по 160 мл. Ядяхме същото, но 6 пъти и тя сама отказа едно хранене. И както миналия месец наддаде едно кило, сега е само +400 гр. Аз съм ок. Бебка е на 3 месеца навършени миналата седмица.
Хубави празници!

# 92
Момичета, добро утро!

За килограмите (моите, не на Йоана) хич не ми се коментира... Направо е страшно положението, а апетита ми се увеличава, вместо да намалява Simple Smile

За по приятните неща, за бъдещата ни среща. Ние сега за трите почивни дни ще пътуваме, ще ходим на гости на бабите и дядото. Честно казано хич не ми се пътува с толкова малко бебе, но ще видим... А и на всичкото отгоре съм с толкова обилен цикъл, че направо не знам. Дано по-бързо се нормализират нещата!
Та по темата, в неделя се прибираме и от понеделник сме на линия. И за Борисовата, и Cvete na Venera, ще дойдем и до Света Троица задължително да ви видим с Никола.
Бихме отишли и до някой друг парк, но са ни далече, а аз не шофирам и няма как с бебка засега.
Иначе много ще се радвам да ви видя. Още повече, че мисля, че вие сте от малкото хора, които могат да приемат физическото и менталното ми състояние в момента  Laughing

Мона Лиза, за педиатрите, аз говорих с нашия бъдещ педиатър по телефона. Препоръча ми го моя първа братовчедка. Той е педиатър и на двете й деца и са много доволни. Работят заедно с жена му. Та той ми каза, че няма проблем да се запишем при него и се разбрахме да го направим преди следващата консултация на Йоана на 24-ти март. За пари не е ставало дума. Дано не ни изненада неприятно, като отидем, но аз принципно съм съгласна и да си платя. Въобще не е ставало въпрос за юни месец и т.н.

Ми това е, майчета. Като гледам и днес ще е хубаво времето. Хубав ден и още по-хубави празници на всички! Аз сигурно ще се върна с 2-3 кг отгоре от това пътуване Simple Smile

# 93
   Здравейте мамчета  Hug Как ми се иска и аз да се включа в срещата, но за съжаление няма как.  Sad Чувствам ви толкова близки, въпреки че откакто Вики се роди пиша по-рядко. Между другото,  Паула се загуби напоследък. Дано всичко е наред!

При нас няма нещо ново и съществено. Общо взето Виктория си има вече някакъв режим и горе-долу знам какво мога да очаквам през деня. Има и изненади, разбира се. Онзи ден например през деня я оставих два пъти за по половин час на люлката пред телевизора докато си свърша някакви неща. Вечерта такъв рев удари, захласваше се чак. Незнам дали беше от ТВ-то, но определено беше превъзбудена. Спеше й се, а не можеше да се успокои. Изкъпах я във ваничката, защото обожава тази процедура. Беше спокойна, усмихваше се. После като я извадих, пак продължи кошмарът. От най-малкия повод изпадаше в истерия - например като й мушнах ръчичката в ръкава на бодито. Най-накрая заспа в количката. Тя определено й действа приспивателно.  След това си я преместих в легълцето. За щастие не се случват често такива неща.
  Вече доста си играе на активната гимнастика, усмихва се много и се опитва да "говори". Такава радост ми носи, когато се усмихва и  ме гледа с един блестящ поглед. Наистина е голямо  щастие да си майка.  Heart Eyes Слагам я и по коремче от време на време. Повдига глава, оглежда се, но след малко почва да мрънка. Като я обърна по гръбче и започва да се цупи и хленчи, все едно е обидена. Много е смешна! За храненето - правя й по 180 мл 5 пъти на ден. В някои дни яде повече и си изяжда почти всичко. Друг път (вчера например) изяжда само около 2/3. Незнам от какво зависи.

Относно килограмите - по време на бременността качих доста. След раждането дори добавих още някой кг от застояването вкъщи. В началото на февруари почнах диета и свалих около 5 кг. Остават ми още 7-8. През последните дни малко прекъснах диетата, но от днес пак ще я подновявам.   Спокойно, постепенно ще си влезем във форма, отнема време. Тъпото е, че тъкмо ще вляза във форма и трябва отново да забременявам. И ние планираме до края на годината да почнем опити за второ.  Как не ми се минава отново през всичко това  ooooh! х
   Онзи ден се канех да тръгвам на фитнес, но като видях как ми стоят спортните дрехи се отказах. ММ се чуди как може да имам такива комплекси, но това е. А имам даже абонамент в залата.

Последна редакция: чт, 02 мар 2017, 11:05 от Anastasiya_S

# 94
Анастасия, все едно аз съм го писала твоя пост.

Мона Лиза, и аз не мога да отслабна заради храните,които ям и не ям заради кърмата. Това е положението.  Rolling Eyes
Снощи така се бях отчаяла вече, не бях яла шоколад не помня откога. Свеки беше донесла една кутия бонбони и я опатках цялата. И не ми стана лошо. Така че днес съм психически по-стабилна.  Mr. Green

Казвам на мъжа ми,че се чувствам зле така, той ми вика, спокойно. Казвам му, как ще ида на море като съм такава надебеляла, той ми отговаря, важното е детето да отиде на море.  Grinning никой не се интересувал аз как изглеждам сега  Grinning

Аз силно се надявам втората бременност да ми мине по-леко. Макар че вече си мисля, каквото е такова. Аз да забременея пак, да износя и да родя, пък всичко се забравя. В момента, в който родих, забравих набързо месеците прилошаване и после месеците лежане. Всичко ми се стори като миг. И то е така, на фона на живота, който сме създали.

Hug

# 95
  • Лондон
Момичета,минавам набързо да почерпя виртуално-днес имам рожден ден.Пожелавам на себе си и на всички вас много много щастие,здраве и любов!Целувки

# 96
Момичета,минавам набързо да почерпя виртуално-днес имам рожден ден.Пожелавам на себе си и на всички вас много много щастие,здраве и любов!Целувки

Мери, честит рожден ден!  bouquet
 newsm59

Желая ти здраве, любов и спокойствие!

# 97
Честит рожден ден, Мери!  bouquet newsm76 newsm38 Party Time

Да сте здрави, щастливи и винаги да се обичате и ти, и цялото ти семейство!

Весело изкарване!

# 98
Мери ЧрД!
Много щастие и радост!
Gardi Anastasia и ние искаме да направим второ до края на годината. Дано се получи, макар че хич не ми се вижда леко

# 99
Мери, честит рожден ден.  bouquet Да сте живи и здрави и много любов в семейството. Весело изкарване на празника. 

# 100
Мери, честит празник и весело изкарване сега като сте +1 човече.
На нас днес на консултацията ни изписаха физиотерапия и се надявам после Ники да спи и на ляво. Ще раздвижели една жила на врата уж, аз от кога искам да ходя на ортопед, а сме били за физиотерапия ама де да знам.
От днес и аз съм решила да премахна хляба и сладкото и да видим дали ще се разделя с някое килце. Успех и на Вас и приятна разходка по тия празници. Ние май ще си останем в града дано времето позволи повечко да се разхождаме и сме си поканили гости.

# 101
  • София
Мери, честит рожден ден! С пожелание за много здраве и прекрасни мигове с любимите хора!

# 102
Мери,Честит Рожден Ден!!! Бъдете много здрави и щастливи всички вкъщи!!!   bouquet
Аз пък съм качила 5 кг заради постоянното тъпчене, нали кърмя,но пък не е зле,понеже имам проблем с качването на кг.Винаги съм искала да кача някой друг килограм и никога не ставаше,та сега е супер. Ноооо съм страшно отпусната мекица...направо ме е срам като се видя в огледалото....
Тези дни с ММ ще ходим в Южен парк на разходка, ако някоя мама ще излиза там, може да си направим среща. Сама ми е сложно,защото не става да се цедя..не мога да събера много,а на два часа се храним и трябва с кола да стигна до парка  Laughing

# 103
 Мери, Честит Рожден Ден !!!  Бъди жива и здрава!  
   Аз храня бебо 6  пъти на ден, като милилитрите са от 130 -170 , колкото иска си хапва той. Спрях да се цедя и вече съм добре с килцата. Чакам да мибе шести месец и започвам с лицевите опори. Също, като някои от вас, мисля да започна с опитите за второ бебе в края на годината. Нямам търпение да отидем на преглед и да видя бебчо колко е пораснал. Времето се оправя и мисля, че и настроението ни също. Надявам се най - накрая да отида на фризьор, че имам нужда определено.

# 104
Мери,  честит празник и от мен  bouquet Heart Eyes Бъди здрава и щастлива с любимите си хора.  Нека всяко твое желание ,е наше пожелание.  Wink

Мамчета, като ви чета как сте готови за второ....  Shocked На мен явно още ми държи влага раждането.  Мисля малко да порасне бебка. За второ бебе мисля след година-две,  но каквото дойде. Ако подрани-здраве да е  Laughing
Моята госпожица  от понеделник е някак ревлива.  Sad  не иска в ръцете, нито в люлката, нито в движение на ръце... Нещо я мъчи явно.  Облизва си ръцете само ,лигави се и не знам, дали не са зъби newsm78 Другото, което ме притесни е едно бяло-жълто петно, по скоро като плака по езика. Помислих, че е от млякото, но  и след водичката беше там.
Освен това имаме проблем със спането на дясно.  Сплескала и се е главата от ляво от лежане.  Ще ни се скарат сигурно на прегледа.  Какво ли не правя, как ли не я въртя, за да се обръща да гледа, и пак не е за дълго.  Стигне ли се до спане, главата на ляво и това е.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт