Тъга

• 31 802
  • 390
  •   1
Отговори
# 135
Но при нашенския Венко си ходела и тя, въпреки че е много недоволна.

# 136
Останах с впечатление, че става дума за малко населено място, така че едва ли е имало голям избор. А и от страх да не е сама е готова да направи каквото й нареди Peace

# 137
  • София
Забравяш основното- не той ѝ е наредил да замине в чужбина.
Тя си го е решила и въпреки неговото нежелание, дори е успяла да го докара при себе си.

Мисълта ми е, че съвсем не е мекушава жена, която някой може да командва- напротив, явно гони докрай каквото е решила, че е правилно и това ѝ качество е една от причините да приключат така отношенията им.

# 138
Останах с впечатление, че става дума за малко населено място, така че едва ли е имало голям избор. А и от страх да не е сама е готова да направи каквото й нареди Peace
Ама това е оправдано, така ли? Значи неговите недостатъци (грубиян, селски не знам какво, негъвкав и тн.) са страшен проблем, но нейното липса на самочувствие, неувереност, склонност към скандали, страх от самотата са ОК - дреболии, които придават чар още малко? Викаш, еми жена, какво толкоз. После да си говорим за двоен аршин.

На мен ми се струва, че той е бил готов да направи всичко, което тя му нареди и го е направил: откъснал се е от живот, който го устройва, за да иде с нея някъде, където няма бъдеще за него. Нейната саможертва е, че му е прала чорапите, докато му вдига скандали и го нарича с името на бившия ли?

# 139
Кое е положително и кое отрицателно е много относително. Нещо, отрицателно за вас, може да е положително за него, така че опираме до свободни съчинения.
Ако тя беше забременяла всичко щеше да му е наред, независимо къде. Но понеже трябва да иде на доктор, и в чужбина, и в България все ще му е тегаво.
Може да си направи експеримент като му каже, че е съгласна да се върнат и да се установят на старото място, но той да тръгне на изследвания. 99% съм сигурна, че пак няма да е съгласен.

# 140
  • София
Всъщност, ти защо си се вкопчила в това забременяване?
Кога едно дете е успяло да оправи отношенията между двама души?

Аз не познавам такива случаи, а досега и теб не съм те чела го твърдиш.

# 141
Защото това изтъква той като фактор:
Цитат
За шест години, казва, къде ни са децата, че да остана с теб?!

# 142
И ти се хвана за тази простотия?  И наистина вярваш, че нещата щяха да се оправят, ако имаха деца?

# 143
Да. Защото е типично поведение на човек, който не иска да признае, че проблемът може да е е него. И защото е взел решение за раздяла именно, когато нещата са стигнали до въпросните изследвания.

# 144
И ти се хвана за тази простотия?  И наистина вярваш, че нещата щяха да се оправят, ако имаха деца?
Не познавам мъж, ерген, който да се обвърже трайно с жена, да приеме да гледа чуждото дете, а да не иска да има свои.
Авторката да се взема в ръце, вариантите наистина са два - или без него, или с него, ама да му ражда!

# 145
Това ще е най-голямата глупост.

# 146
Проблемът не са децата. Проблемът е, че е депресиран и няма приятели, няма добри отношения с колегите, не говори езика, принуден е да работи нещо, което не харесва и не е успял да се установи там. Това му е проблема. Децата са средство да я засегне, защото за разлика от него тя лети на вълната на кариерното развитие, има си дете и изглежда са й се получили нещата. Докато при него не са. Майка му е починала, напуснал е работата си, напуснал е дома си, навиците си, има само авторката, която вдига скандали, защото си е такава и по тази причина всичко трябва да й се прощава. Да му беше народила футболен отбор, нещата нямаше да са различни.

# 147
  • Варна
 Да, малко са нещастните деца - създадени, за да задържат мама и тати заедно.

# 148
  • София
Ох, борбата е неравна, засега единият лагер сме само 3 + Роланд, а от другата страна - цяло ято харпии (по израза на един познат).
Единствено съм съгласна отчасти, че двоен аршин трябва да има заради факта, че жената ражда деца и има срок на фертилност.
Помните ли преди години една тема - авторката пишеше за приятелка, чийто нов мъж не искал повече деца (разведен с едно), а накрая си призна, че е мъж и става дума за негов приятел, респ. новата му жена не искала повече деца. Беше доста поучително.

Последна редакция: ср, 22 фев 2017, 15:17 от Cuckoo

# 149
Проблемът не са децата. Проблемът е, че е депресиран и няма приятели, няма добри отношения с колегите, не говори езика, принуден е да работи нещо, което не харесва и не е успял да се установи там. Това му е проблема. Децата са средство да я засегне, защото за разлика от него тя лети на вълната на кариерното развитие, има си дете и изглежда са й се получили нещата. Докато при него не са. Майка му е починала, напуснал е работата си, напуснал е дома си, навиците си, има само авторката, която вдига скандали, защото си е такава и по тази причина всичко трябва да й се прощава. Да му беше народила футболен отбор, нещата нямаше да са различни.
Когато нещо, което му е комплекс му напомня всеки ден за себе си, всичко друго му е криво, ако ще да е точно както го е планирал.
Не сте ли виждали мъж, който не може да се размножи? Като по учебник е поведението му.

Общи условия

Активация на акаунт