Тъга

• 31 840
  • 390
  •   1
Отговори
# 45
Това, че имаш отговор е много важно.
Защото има хора, които не осъзнават причината. Стягай се и хвърли усилията си да промениш самочувствието си, не да се влачиш в краката му и да се молиш да остане.

Млада си, оправна си, имаш дете, гледай напред и си осъзнай цената. Веднъж направиш ли го и другите ще те видят в нова светлина Peace

# 46
Пита ли си се защо толкова те е страх да си без мъж? На практика, от това което пишеш, ти се оправяш чудесно сама с трудностите в живота. Знам че хората е добре да живеят по двойки, но не на всяка цена.

# 47
THe happy one струва ми се , че не си привързана към него а към идеята за семейство и за това да не си сама. Страхуваш се че той е последният ти шанс , няма да има никой друг , че не си достатъчно атрактивна , интересна , успешна за да привлечеш и задържиш мъж . Е повярвай в голяма грешка си.
Можеш и заслужаваш  нещо по-добро, но дори и да не го срещнеш , не е края ма света. Не позволявай мъжа до теб да те  определя, ти си много повече от това. Погледни се силна и амбициозна жена, разчитаща на себе си , отгледала сама дете . Поработи върху самочувствието си, потърси какво те усмихва и какво искаш различно от мъж . Прекарай малко време насаме със себе си. Може да срещнеш мъжа когато най - малко го очакваш и търсиш. Ще боли и ще мине умна жена си , направи си изводите , промени се , преболедувай го и гледай напред.

# 48
  • София /Абсурдистан
И тук ще го напиша - темата за мунчовците е съвсем  наблизо. Селският бек ще се класира на челно място. И друго - приказката за лудия и баницата чела ли си я?

# 49
Благодаря ви, момичета. Днес почивам, а цял ден стоя и гледам в една точка.
Той се върна от работа, дежурното здрасти и влезе в банята. Реших все пак да проведа някакъв разговор, да видя какви са му намеренията.
Както и предполагах - иска да събере пари и да си отиде лятото, юни месец, но ако още веднъж се скараме, щял да пусне предизвестието веднага. Ако тръгнел сега щял да е "баси прецакания".
Започна да ми говори, как щял да остане само ако не се караме, с назидателен тон. Пак видях злоба в очите му. Казах му, да прави както намери за добре и че няма защо да се караме, нали той скъса с мене.
Получих насреща едни противни физиономии, взе да се клати напред-назад и да си рови в компютъра, а мене ме досмеша, и ми докривя, и си излязох.
Само че тоя път ще му излязат криви сметките  Wink

# 50
Той се върна от работа, дежурното здрасти и влезе в банята. Реших все пак да проведа някакъв разговор, да видя какви са му намеренията.
Както и предполагах - иска да събере пари и да си отиде лятото, юни месец, но ако още веднъж се скараме, щял да пусне предизвестието веднага. Ако тръгнел сега щял да е "баси прецакания".
Започна да ми говори, как щял да остане само ако не се караме, с назидателен тон. Пак видях злоба в очите му. Казах му, да прави както намери за добре и че няма защо да се караме, нали той скъса с мене.
Получих насреща едни противни физиономии, взе да се клати напред-назад и да си рови в компютъра, а мене ме досмеша, и ми докривя, и си излязох.
Ох, ще съм единствената нападателна в темата май, но... не мога да разбера ти не си ли знаела характера и манталитета на този мъж от преди? Че не е особено гъвкав, че си пада по рутината, че не е широко скроен и щедър, че си пада мамино синче и селски бек? Видяла си всичко това (ти го описа в доста грозни краски, явно си наясно с минусите му), но си седяла с него... за да не си сама явно, не че изобщо го харесваш. За мен това, което правиш е супер несправедливо. Знаела си много добре, че тоя човек не е партия за тебе и въпреки това си го напънала да заминава в чужбина, да зареже живота и работата си - да, еднообразни и скучни, но той явно си ги е харесвал. С каква цел? Дори не го искаш. Ти не каза едно добро качество за него освен, че те е търпял, когато си вдигала скандали. Може и вярно да е голям селски бек (от описанието няма какво друго да си каже човек), но и твоето поведение е доста нарцистично.

# 51
  • Тра-ла-ла
Егати интересчията. От утре да започва да плаща 50% от покупките и да допринася с труд в домакинството. Все пак вече сте само съквартиранти, а не семейство. Crossing Arms

Като чета как го описваш и ми идваше да заспя от скука. Та този човек не живее, а съществува. Хванал си е яко един коловоз и няма мърдане. Всичко, което го отклонява, му пречи и дразни. Дори при теб прилага модела, който е следвал с майка си "той за храна не плаща". Баш си е намерил втора майка, с тази разлика, че ти рано или късно изпушваш на глупостите му. Демек разтурваш му модела на живот.

# 52
Скръндзав ялов страхливец, работещ работа с връзки - мъж мечта..размечтах се. Ама и аз не съм жена, тип "майка" като теб. Не си падам ного по обгрижването.

# 53
  • Сф
Баси, не стига че го издържаш битово, не стига че няма негова инициатива за нищо,ами и те засяга на "ялова".Развитие на връзка дори няма.Ти го гониш нон стоп и го издържаш.Утре, ако не дай си боже имаш нужда от помощ ще можеш ли да разчиташ на него? А сина ти?Знаеш отговора!
Този човек не виждам как може да разчиташ на него.За какво ти е?

# 54
Започвам коментара си от последното ти изречение и ти казвам -браво ! Очевидно е , че всичките тези наслагвания , са довели до омерзение и у теб. Абдикирай от чувствата си , наистина те движи навикът и рутината. Някъде по-нагоре на тази страница има чудесен коментар за това на need_to_vent.
Ти дете имаш. Инвестирала си шест години от живота си в един неудачник. Той и с последните си думи и действия го доказва. Един истински мъж , щеше да запази достойнство и да скочи , да напусне и работа , и дома ти, щом не му изнася. Че и условия ти поставя ?! Да не се караме ...аууу, колко страшно ще стане  hahaha. Ще вземе да те освободи от себе си-голяма драма .
Наистина си се фиксирала в безполезен и ненадежден индивид. Може да си има качествата , но са за друг тип жена. Кога ще осъзнаеш , че в живота , освен мъже , има и много други прекрасни занимания , които биха те удовлетворили-хобита , пътувания , спорт , туризъм ? Излез от порочния кръг и започни да поставяш себе си и нуждите си на първо място ! Успех и....един съвет- нека не ти става система да го подпитваш какво ще прави- нека се клати напред назад на стола пред компютъра в самота, каквато и заслужава !

# 55
  • BG
Ти си най-готината, най-оправната, най-яката мацка и тоя сопол, дето ще ти поставя условие да не му вдигаш скандали, за да останело негово величество да ти се мандахерца из къщата, вземи го прати по живо - по здраво да си оди дома! Всъщност оставам с впечатлението, че не е дошъл заради теб в чужбина, а просто е използвал възможността да се пробва дали и той не би могъл да заработи някой лев повечко за старини. Била си  му удобна - квартира, храна, ползваш езика - иначе сам НИКУГИШ немаше да се оправи, то е ясно. Ма като се е видял, че не го бива, пък и не щеш да се напънеш барем едно дете да му родиш ("къде са ти децата след толкова години" - щях да го размажа, ти казвам), и айде че си оди. Ми да си оди, еба го! А ти вземи се стегни! Не се оставяй да те консумира един ама наистина селски бек, при това стиснат, тесногръд, егоист, праволинеен и намси още какво. Добър бил.... Не е добър - мързелив е! Мързи го даже да се кара с теб. Ама иначе е избрал най-атрактивната дума да те обиди. Да не говорим, че не е и вярна. Та стегни се, започни да възпитаваш себе си в самоувереност, самоуважение и работи здраво върху самочувствието си. Там ти е целият проблем. В теб! Помисли и затова как се унижаваш и пред детето си, което вече е голямо и забелязва всичко. Причиняваш му болка. Имаш целия капацитет да си една готина мадама, без никакво значение колко си красива. А вероятно си и красива, както и интелигентна, но някой друг кретен ти е втълпил обратното. Та така. Мога да ти предложа назаем моя девиз - "След децата ми АЗ съм на първо място!" Който не се съобразява с мен - бой, стригане и сръбска музика! Ку ще! Хайде!  Peace

# 56
  • София
О, я стига! Ще скокне, ще си хукне и т.н. Това и в България не се прави, та какво остава в чужбина.
Някой беше писал, че анонимността предизвиква искреност, а за мен - често предизвиква изхвърляне. Тук всички сме суперинтелектуалки с 5-цифрени заплати, чаровни и успешни мъже, които помагат в домакинството наравно с нас и т.н. и т.н. Тези, които пишат какъв мухъл е, дали са намерили толкова оправни и свестни мъже? И дали заради тези мъже не са пожертвали нещо друго?

The Happy One, май вече няма връщане назад. Дори и да си сбъркала, има непоправими неща и това е от тях. А тук във форума само ще те озлобят допълнително.
Не зная само как ще издържите до м. юни заедно, намирай на него или себе си квартира и се разделяйте наистина. Иначе ще продължите с караниците, и той, и ти ще си кажете още непростими неща и ще си отровите съвсем живота.

# 57
  • BG
О, я стига! Ще скокне, ще си хукне и т.н. Това и в България не се прави, та какво остава в чужбина.

Ако визираш моя пост - не казвам някой нанякъде да хуква, а просто да го остави да си ходи. Естествено че когато може, да няма да го изхвърли на улицата, все пак казва, че го обича! А кое как се прави е строго индивидуално и по никакъв начин  не зависи от географската ширина. Въпрос на решение и организация.

Някой беше писал, че анонимността предизвиква искреност, а за мен - често предизвиква изхвърляне. Тук всички сме суперинтелектуалки с 5-цифрени заплати, чаровни и успешни мъже, които помагат в домакинството наравно с нас и т.н. и т.н. Тези, които пишат какъв мухъл е, дали са намерили толкова оправни и свестни мъже? И дали заради тези мъже не са пожертвали нещо друго?

Не видях някой да говори за заплати, да се хвали със себе си, всички сме съсредоточени върху проблема на авторката. Но ако трябва да сме обективни - вероятно има и такива момичета, каквито описваш, за които е нормално да разсъждават от собствената си камбанария. А за тези, които пишат какъв мухъл е - да, о да, ако със сигурност нямат супер-Любо до себе си, то поне не биха допуснали за партньор супер-Сульо. И да, има толкова свестни и оправни мъже, които са нечии съпрузи, включително и на потребителки на този форум. Всички сме пожертвали нещо заради половинката си, но нека не жертваме изцяло себе си само заради идеята да не сме сами.

The Happy One, май вече няма връщане назад. Дори и да си сбъркала, има непоправими неща и това е от тях. А тук във форума само ще те озлобят допълнително.
Не зная само как ще издържите до м. юни заедно, намирай на него или себе си квартира и се разделяйте наистина. Иначе ще продължите с караниците, и той, и ти ще си кажете още непростими неща и ще си отровите съвсем живота.

А в този абзац не виждам нещо по-различно от това, което повечето тук казваме, просто е написано с други думи.  Peace

# 58
  • София

Егати интересчията. От утре да започва да плаща 50% от покупките и да допринася с труд в домакинството. Все пак вече сте само съквартиранти, а не семейство. Crossing Arms

Като чета как го описваш и ми идваше да заспя от скука. Та този човек не живее, а съществува. Хванал си е яко един коловоз и няма мърдане. Всичко, което го отклонява, му пречи и дразни. Дори при теб прилага модела, който е следвал с майка си "той за храна не плаща". Баш си е намерил втора майка, с тази разлика, че ти рано или късно изпушваш на глупостите му. Демек разтурваш му модела на живот.

Този човек е един и същ през всичките години!
Моделът му на живот, не е бил тайна за никого.
И наистина, едно положително качество не прочетох - да се чуди човек, какво прави авторката 6 години с него?
Забелязах друго, обаче- представяте ли си какво е изтърпял, щом условието да остане до юни е да не вдига тя скандали?

Мисълта ми е, че ако обичаш някого, недостатъците му не те дразнят, а при нея не е така- тя не спира крещи за дреболии в опита да бъде на нейното.

И защо ѝ е този непрекъснат дразнител, не мога да разбера?

Последна редакция: вт, 21 фев 2017, 11:02 от absurT

# 59
  • София

Цитат
Той е един от най-добрите хора, които познавам.
Много ме е търпял, той не е свикнал с жени като мене - всичките му предишни връзки са с по-малки с поне десет години от него.

Общи условия

Активация на акаунт