Тъга

• 31 809
  • 390
  •   1
Отговори
# 60
Ако целта на темата е мъжа да се оплюе, значи всичко е тамън. Аз не разбирам как това одухотворява авторката и й вдига настроението, че и благодари за хубавото насмитане на мунчо. Аз бих си била главата в стената на нейно място и бих се чувствала зле, докато странични хора ми обясняват нагледно за какъв мухъл съм се хванала и съм си пропиляла 6 години от живота с него.

В подобни теми винаги излиза как авторката е светица - оправна, мега потенциална еманципирана мадама с 5-цифрена заплата (минимум), която просто "не е случила" на мъж. А как така "не случваш" на мъж и продължаваш да "не случваш" с него още 6 години? Нали ти си го избираш? И да не си с много добър нюх за толкова време все забелязваш недостатъците му, а той дори не си ги крие. Какво прави бялата птица толкова време с мунчо тогава?

Съжалявам, за мен това е връзка тип: "Самотно ми е, скучно ми е, мъж някакъв си трябва - дай ще пробваме с тоя и ще го напънем да се завърти на 180 градуса и ще си го направим по наше подобие". И като не стане: "Ау, какъв мухъл, дай да го плюем сега."

Този мъж има мега много минуси, НО аз не вярвам, че някоя тук ще търпи и един месец новото й гадже да я сравнява с бившата, да я нарича с името на бившата и да й прави панаири, какво остава за една година. Мъжете (повечето) се ошашкват много на истерични, крещящи, вечно недоволни жени. Нормално е в един момент да я намрази. А неговите недостатъци са ясни. Само не разбирам с какво дружното хулене помага на авторката да се почувства по-добре.

# 61
  • София
Benisima, не визирам теб, докато пишех, ти си отговорила и така моят пост се падна след теб.
За хукването - tays е написала, как ако той е истински мъж, ще скочи и си тръгне на мига...бла...бла...бла. По-добре ли щеше да бъде той да си трайка, да събира пари и отведнъж да я зареже
Но точно ти разсъждаваш за мотивите му да отиде в чужбина. Олеле, не било заради нея, а заради мен ли?
Хайде оставете пеперудите в корема, това са хора на 40 години, би трябвало и той да гледа собствения си интерес, след като авторката го прави. Защо тя не остана с този човек в България, след като го обича? Грижи се за детето, чудесно, но то е неин интерес, не негов.
Що се отнася до претенциите на съфорумките - това не е от вчера, признавам, че не е съвсем по темата, но тук много лесно се дават съвети за раздяла, развод и тем подобни, дори когато жената си е виновна.
ако със сигурност нямат супер-Любо до себе си, то поне не биха допуснали за партньор супер-Сульо. Пак въпрос на критерии. Аз, например, не обичам властни мъже. Същевременно аз самата не съм властна и решителна, напротив - нерешителна съм, но предпочитам сама да си стигам до решенията. При мен често става: "Не знам как е, ама и така не е". Мисълта ми е, че приемлив човек за мен - за теб може да е муньо.
има толкова свестни и оправни мъже, които са нечии съпрузи, включително и на потребителки на този форум. Почти същото съм чувала от ММ - ти знаеш ли какви жени има, работят и въртят къща и деца, без да се оплакват. Има, но аз не съм от тях - отговорих аз, а същото би могъл да отговори онзи човек.

# 62
Ох, той мунчо бил и манипулатор.....    Joy   "Ако ми вдигаш скандали, ще си тръгна веднагически!".
Честно, след подобни "бисери", тотално бих му спретнала Скандале Гранде, че и багажа ще му събера.Тъй де, да го улесня максимално, нали е нерешителничък мамин сладък.....
Ега ти наглите хора, пръкнали се по земята.....дом му осигурили, работа му намерили, храната му даром, само седи и пърди пред компютъра в къщи, на всичкото отгоре с претенеции да не му нарушават рахатЯ със скандали.
Баба ми, светла й памет, имаше едно супер изречение за подобни ...тъпанари:"Ей сега като взема една гьостерица, Ше му покажа отде изгрява слънцето!".

# 63
  • София
Хи,хи!

А, това откровение на авторката, как си го пропуснала?

Цитат
Той е един от най-добрите хора, които познавам.
Много ме е търпял, той не е свикнал с жени като мене - всичките му предишни връзки са с по-малки с поне десет години от него.

Както и този:

Цитат
Започнахме да се караме за незначителни неща, които прерастваха в скандали, скандал след скандал. Твърди, че винаги аз започвам първа, което е така, но аз винаги съм си била избухлива, но впоследствие ми минава бързо.

Е, само ако си живяла с човек като нея, ще разбереш за какъв тормоз иде реч.
И за какво вкопчване.

# 64
  • Varna
А, аз се питам, пича как толкова години я е търпял като е толкова
избухлива newsm78  Голям праг на търпимост бе. тВа не е една
или две години, цели шест са.

# 65
Хи,хи!

А, това откровение на авторката, как си го пропуснала?

Цитат
Той е един от най-добрите хора, които познавам.
Много ме е търпял, той не е свикнал с жени като мене - всичките му предишни връзки са с по-малки с поне десет години от него.

Както и този:

Цитат
Започнахме да се караме за незначителни неща, които прерастваха в скандали, скандал след скандал. Твърди, че винаги аз започвам първа, което е така, но аз винаги съм си била избухлива, но впоследствие ми минава бързо.

Е, само ако си живяла с човек като нея, ще разбереш за какъв тормоз иде реч.
И за какво вкопчване.

Показателно за хора като него, обзавеждат се с млади и глупави момичета, да могат да си ги юркат както си щат.Предвид манталитета му дори се учудвам как така се е навил на връзка с авторката, т.е. със зрял човек.
Относно избухливостта й...тя си пише, че не е крила каква е...от година първа си е все такава.Е, ако не му е отървало, защо е седял и търпял?

Скрит текст:
И не мога да не се питам защо с такава страст защитаваш всякакви боклуци....направила си грешен избор за мъж в живота и сега ти се иска да имаш повече "сродни души", та да знаеш, че не си сама в киреча?    newsm78
Наистина ли се чувстваш добре, ако и други жени се примиряват с неандерталци и съсипват живота си и този на децата си?

# 66
  • София
Може и да я е обичал, но форумът набързо го разкри - щом не зарязва всичко на света заради една жена и чуждото дете, не е достатъчна лИбов. И опашка от по-добри мъже само чакат зад ъгъла знак.
Ааа, забравих, мъжът на ССФ освен изброените по-напред качества, е в най-лошия случай на нейните години, или по-млад. И приема чуждите деца като свои, дори да нямат общи.
Точно вчера чух за бивш колега на ММ, разведен, чиято 5-6 годишна връзка се разпаднала. Причината - синът на приятелката му, който живееше с тях, подробности не зная. Тя да не е писала тук?  Grinning

Последна редакция: вт, 21 фев 2017, 13:29 от Cuckoo

# 67
  • София

И не мога да не се питам защо с такава страст защитаваш всякакви боклуци....направила си грешен избор за мъж в живота и сега ти се иска да имаш повече "сродни души", та да знаеш, че не си сама в киреча?    newsm78
Наистина ли се чувстваш добре, ако и други жени се примиряват с неандерталци и съсипват живота си и този на децата си?

И аз не мога да не се запитам, защо си толкова озлобена към мъжете, та дори когато " потърпевшите" оплакващи се, напишат добри думи за окачествяваните от теб като " боклуци и неандерталци", да ги подминаваш? newsm78
Не съм си правила труда да проследя семейното ти житие- битие, защото не ме интересува, но толкова злъч, толкова негативизъм към мъжете, явно не иде от нищото.
И не води към нищо добро, но ти си избираш как да живееш- аз не мога да си позволя лукса да мразя, защото достатъчно се обичам. Simple Smile

И мъжете обичам, с риск да ме бичуваш, си признавам!

# 68
absurT
Скрит текст:
аз не мразя никого.Омразата изпепелява най-вече мразещия...а аз съм егоистка.   Laughing
Но и няма начин да кажа на черното бяло.
Не съм озлобена към мъжете.Но не понасям мърди, обобщено.

А в случая е описан именно такъв тип мъж-мамин глезанчо, мързелив, манипулативен, инатлив, бездушен, оставил се на течението егоист.Това, че го играе добродушен и не обича скандали, всъщност само показва колко е малодушен.Ако не понася жени като авторката-силни, борбени, сприхави, инатливи, скандалджийки и т.н., защо я е търпял толкова време?

Е, какви точно хвалебствия да напиша в случая?Като няма какво да се хвали....

# 69
Е , добре де , този "прекрасен " , като е скъсал с яловата / о, каква гнусна дума !/, като тя е кривата , откъде накъде сега ще  виси в дома  и още няколко месеца? Това поведение какво е ?-не е ли пресметливо , манипулативно , егоистично и анти мъжко  ?
Нали си има характер и претенции ?   newsm78
Или очаква авторката да се размаже от нещастие и тъга , да започне да се променя и да му се моли?

# 70
Аз не разбирам как това одухотворява авторката и й вдига настроението, че и благодари за хубавото насмитане на мунчо...
Обективното мнение ще й помогне да разбере не само, че нищо не губи, а че печели от зарязването.

Този мъж има мега много минуси, НО аз не вярвам, че някоя тук ще търпи и един месец новото й гадже да я сравнява с бившата, да я нарича с името на бившата и да й прави панаири, какво остава за една година. Мъжете (повечето) се ошашкват много на истерични, крещящи, вечно недоволни жени. Нормално е в един момент да я намрази. А неговите недостатъци са ясни. Само не разбирам с какво дружното хулене помага на авторката да се почувства по-добре.
Това за мен има 2 обяснения. Има жени, които виждат собствените си грешки през лупа - колкото и дребни да са, смятат, че са с огромни размери. Т.е. да е било нещо инцидентно, съвсем не толкова страшно.
Или човекът да е готов да изтърпи подобни изблици, стига да получи каквото му е удобно - мамината грижа + дете + да плаща малко за наем и за хобитата си. В момента, в който се появи най-лекото неудобство, което му разваля комфорта като например здравословен проблем при нея, ако се наложи той да тръгне по болници или да работи не при роднини, веднага дава назад.

absurT, наистина е смешно да защитаваш във всички теми мъжете, дори най-абсурдните, които ти самата никога не би търпяла. Иди в съседната тема и ще видиш, че там всички подкрепяме мъжа, това че все сме на страната на жената не е вярно, в повечето случаи мненията са съвсем обективни и не се определят от пола.
Също ми е интересно, дори да приемем, че този е най-най-, с какво й помагаш, обяснявайки й, че е загубила Златния Мъж! Освен да я посъветваме да забременее тайно, за да не си мисли, че причината е у него и да се прибере пълзейки към кръчмата на Венко, купувайки храната и да го гледа като мама...

# 71
  • BG

Що се отнася до претенциите на съфорумките - това не е от вчера, признавам, че не е съвсем по темата, но тук много лесно се дават съвети за раздяла, развод и тем подобни, дори когато жената си е виновна.

Знаеш ли, точно аз съм от съфорумките, които доста често давам обратните съвети. Даже съвсем наскоро го направих в друга тема - да не бърза момичето да го зарязва оня нейничкия и тралала... Обаче и тогава ми набиха канчето как така ще я съветвам да стои и да търпи и пак тралала  Laughing Така че угодия няма, де!  Wink И затова не ща да съм на мястото на никоя авторка, защото не ми стига акълът до какви изводи и решения стигат в крайна сметка, след като са получили толкова разнопосочни мнения и съвети. Обилно гарнирани с квалификации и обиди, разбира се. Винаги съм била на мнение, че прекалено едностранчиво вземаме страната или само на единия, или на другия. А истината винаги е някъде по средата. Винаги вина има и у двете страни, като доста често собствената е угодно премълчана от автора на темата. В случая тук ми допадна това, че авторката обективно посочи недостатъците и на двамата, като дори даде превес на собствените си такива. Харесвам откровените хора, които не се страхуват да признаят слабостите си. Затова в случая вземам нейната страна.  Peace

# 72
Знаеш ли, точно аз съм от съфорумките, които доста често давам обратните съвети...
Лошо няма, добре е да има всякакви съвети  Peace
Не разбрах ти какво би направила в тази ситуация?
- искате дете, но не се получава, ти си направила нужните изследвания, той отказва, отговорът му е цитирам, че си "ялова"
- казва ти, че те напуска и си тръгва за България, но ще поживее още малко, за да посъбере пари, като плаща само половината от наема, за другото ти имаш грижата + разбира се да го гледаш дотогава (да го переш, храниш и т.н.)

# 73
  • София
absurT
Скрит текст:
аз не мразя никого.Омразата изпепелява най-вече мразещия...а аз съм егоистка.   Laughing
Но и няма начин да кажа на черното бяло.
Не съм озлобена към мъжете.Но не понасям мърди, обобщено.

А в случая е описан именно такъв тип мъж-мамин глезанчо, мързелив, манипулативен, инатлив, бездушен, оставил се на течението егоист.Това, че го играе добродушен и не обича скандали, всъщност само показва колко е малодушен.Ако не понася жени като авторката-силни, борбени, сприхави, инатливи, скандалджийки и т.н., защо я е търпял толкова време?

Е, какви точно хвалебствия да напиша в случая?Като няма какво да се хвали....

Това е твоята гледна точка към човек, когото не познаваш, оформена на база писанията на авторката.
Аз ти давам другата- пак на база написаното от авторката.

Но, ти игнорираш всичко, което би могло да опровергае тезата ти, че той е боклук.

За мен, не са нужни хвалебствия, а трезва оценка.

# 74
  • Тра-ла-ла
Мисълта ми е, че ако обичаш някого, недостатъците му не те дразнят, а при нея не е така- тя не спира крещи за дреболии в опита да бъде на нейното.
Дори на най-тихият човек и добър човек ще му се иска да кресне на този 40 годишен паметник...само и само, за да види дали има живот у него и дали ще реагира Laughing

Малко са връзките, в които недостатъците да са толкова пренебрежимо малки, че да не дразнят. Понякога се свиква, понякога не. Пък този мунчо дразни отвсякъде. Просто не са един за друг.

Последна редакция: вт, 21 фев 2017, 13:44 от Джулая

Общи условия

Активация на акаунт