Тъга

• 31 806
  • 390
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Е , добре де , този "прекрасен " , като е скъсал с яловата / о, каква гнусна дума !/, като тя е кривата , откъде накъде сега ще  виси в дома  и още няколко месеца? Това поведение какво е ?-не е ли пресметливо , манипулативно , егоистично и анти мъжко  ?
Нали си има характер и претенции ?   newsm78
Или очаква авторката да се размаже от нещастие и тъга , да започне да се променя и да му се моли?

Ами, той не виси в дома ѝ, тя написа че са съквартиранти- намерили са заедно апартамента и заедно плащат консумативите.
По някаква причина, тя се е съгласила да пазарува сама и да не го кара да дава пари за продукти.
Защо, не се наемам да гадая, защото се водя единствено по фактите.

И не, не е прекрасен и чудесен- не видях някой да го величае, за разлика от тези, които обявиха авторката едва ли не за светица. Mr. Green

# 76
В чужбина е отишъл на неин гръб. 2 месеца нищо не е правил, докато накрая тя не му е намерила работа. И тогава вече са намерили общото жилище. Ако не беше тя още да са си в началното положение.
За храната разбиранията му са такива, защото при мама е било така.

# 77
  • BG
Знаеш ли, точно аз съм от съфорумките, които доста често давам обратните съвети...
Лошо няма, добре е да има всякакви съвети  Peace
Не разбрах ти какво би направила в тази ситуация?
- искате дете, но не се получава, ти си направила нужните изследвания, той отказва, отговорът му е цитирам, че си "ялова"
- казва ти, че те напуска и си тръгва за България, но ще поживее още малко, за да посъбере пари, като плаща само половината от наема, за другото ти имаш грижата + разбира се да го гледаш дотогава (да го переш, храниш и т.н.)

Човече, вече отговорих в първия си пост - бой, стригане и сръбска музика! Сериозна съм и мисля, че е ясно какво имам предвид!  Laughing Peace И допълнението ми пак там, че след децата ми аз съм си най-важна - това обяснява всеки мой шут в мързеливия гъз на подобен кретен.

По точка 1: Още преди да е отшумял звукът от последната гласна в думата "ялова", с която ме е нарекъл, и вече щеше да е здраво закован за масата на Венко (така ли беше, да не се връщам?) и да си спомня с тъга за мен, докато преглъща поредната рИкия!

По точка 2: До нея изобщо нямаше да се стигне.  Peace

# 78
Е, значи в тази тема си към мнозинството  Mr. Green

Скрит текст:
Тази тема направо си излезе скрита реклама на Венко  hahaha

# 79
  • София
Нищо смешно няма в коментарите на абсурт. Дава ви малко по-различна гледна точка. Не знаете отстрани колко е смешно, когато всяка авторка, която пусне тема с някакви съмнения в мъжа си, веднага се нароят десетина-дваесе, които съветват едно и също - непрокопсаник, недодялан, зарязвай, развеждай, ти си номер едно!!

Чааакай малко бе, на семинар при Кобилкина ли сме?! Уааау!

Защото - ако някой си направи труда да прочете две-три теми с оплаквания, че мъжът е комарджия, алкохолик и побойник, и сравни коментарите там, с тези тук за "селския бек' - ами разлика няма да откриете.

Та, какво викате е смешното?  Mr. Green

# 80
Хм, разбирам, че си тъжна, да. Но - човек, който не иска да е с теб, не е най-доброто за теб. Очевидно не се разбирате. Нямате общи деца.
Опитай се да погледнеш на раздялата като на нов шанс. Да срещнеш някой, с който ще ти е добре. След като не си човек, който обича да е сам, това неминуемо ще стане. Но дотогава ще е добре да постоиш сама и да се отърсиш от чувствата. А не както преди - скок на друг мъж.
Много неща си преживяла, много трудности, успехи. Времето тече, равносметката си я правиш. На твоята възраст съм и разбирам. Не си си представяла така живота. Картинката с бялата къща със слънчева градинка и усмихнати деца е останала една химера.
Погледни реално на нещата - това са фантазии от филмите. Зарити сме с холивудските сюжети. В реалността животът е по-суров и хепи-ендът е рядко, да не кажа никога. Разделите са тежки, с годините стават по-тежки понякога.
Когато постоиш сама известно време, ще започнеш да гледаш по-ясно на нещата.
Имаш ли приятели? Някаква среда? С какво ще се занимаваш оттук натам ? Ще ти се отвори свободно време, вакуум, който няма да е лошо да запълниш. Замени скандалите с нещо приятно. Какво обичаш да правиш? Имаш ли среда или тепърва ще трябва да си търсиш такава?
Помисли малко повече за настоящето и бъдещето. Нещата се нареждат. Доста дълго бях самотна майка, в началото беше доста куцо, после стана по-добре, на периоди е. Важно е да имаш приятели, с които да споделяш радостите и трудностите. А ако нямаш проблеми с тийнейджъра, направо няма какво да умуваш толкова.  bouquet

# 81
  • София
В чужбина е отишъл на неин гръб. 2 месеца нищо не е правил, докато накрая тя не му е намерила работа. И тогава вече са намерили общото жилище. Ако не беше тя още да са си в началното положение.
За храната разбиранията му са такива, защото при мама е било така.

Когато си вече в чужбина и работиш там, и когато викаш при себе си човек, който не знае езика, и не би си оставил професията, къщата, приятелите и живота, ако не е заради чувствата си към теб, дори не бива и да споменаваш как си му търсил 2 месеца работа.
Ако авторът беше мъж, това щяха да са твои думи.

Що се отнася до парите за храна- това е нейно решение, да не му ги иска.
Нека каже защо?

Аз бих разбрала, ако вече не го иска този човек и затова изтиква на преден план отрицателните му качества, които 6 години не са ѝ пречели.
Но, да го изкараш по- черен от дявола, а да твърдиш че пак си го искаш, някак не ми се връзва.

# 82
Бях в почти същото положение, и се свързах с психолог, с който си пишехме и тя много ми помогна. Ако искаш мога да ти дам координатите й.

# 83
Скрит текст:
absurT
Скрит текст:
аз не мразя никого.Омразата изпепелява най-вече мразещия...а аз съм егоистка.   Laughing
Но и няма начин да кажа на черното бяло.
Не съм озлобена към мъжете.Но не понасям мърди, обобщено.

А в случая е описан именно такъв тип мъж-мамин глезанчо, мързелив, манипулативен, инатлив, бездушен, оставил се на течението егоист.Това, че го играе добродушен и не обича скандали, всъщност само показва колко е малодушен.Ако не понася жени като авторката-силни, борбени, сприхави, инатливи, скандалджийки и т.н., защо я е търпял толкова време?

Е, какви точно хвалебствия да напиша в случая?Като няма какво да се хвали....

Това е твоята гледна точка към човек, когото не познаваш, оформена на база писанията на авторката.
Аз ти давам другата- пак на база написаното от авторката.

Но, ти игнорираш всичко, което би могло да опровергае тезата ти, че той е боклук.
За мен, не са нужни хвалебствия, а трезва оценка.
О.к. да видим трезво за какво иде реч...

Цитат
той се нанесе в дома ми –идваше всяка вечер, но дрехите му бяха у тях - запознах се с роднините му, той с моите, нещата станаха сериозни от само себе си.
Аз обаче бях подложена на голям стрес, работех на две места, трябваше да плащам наем, битови сметки, детето и себе си да храня и обличам, т.е. той не участваше в моите разходи.
-значи живее при нея, но не смята за нужно да се включва в наема и режийните, в разходите за храна...че що да се бърка, къде по-добре е друг да ти купува манджата, а ти да даваш само за кръчмата и колата...

Цитат
но е стиснат и затворен, рядко допуска хората до себе си, само с една година е по-голям от мене, неженен, без деца. Живееше с майка си, а тя се грижеше за домакинството, пазареше и готвеше, а той покриваше заем, разходи по колата си и с останалото ходеше на кръчма.
-не мога да не забележа, че харчи пари САМО ЗА СЕБЕ СИ.

Цитат
.той дойде при мене в чужбина, много бавно му намерих работа, близо два месеца стоя вкъщи,
-идва в готова квартира, ТЯ му намира работа....

Цитат
Той твърди, че много иска дете, а не прави нищо в тая посока, защото е възможно проблема да е у него. За шест години, казва, къде ни са децата, че да остана с теб?!
-това ако не е изказване на абсолютен боклук, не знам как иначе да го определя

Цитат
Той казва, че смисъла на живота е да си добре, да ти е спокойно. А тук в чужбина е постоянно на тръни, по природа никак не е амбициозен човек, учил, завършил, прибрал се в бащината къща, започнал работа, свикнал там...Не е човек, който има амбиция за нещо, който се променя. С години се вижда с тесен кръг един-двама приятели, ходи в едно и също заведение, безкрайно много си пази вещите...още пази обувките си от казармата, купува си техника, която не мога да използвам защото съм "палачор".
-това изобщо има ли нужда от коментар?!    Shocked  
сакън, да не му счупят Жи Си Ема....

Цитат
Него майка му беше направила сандвичи, дори в деня, в който умря
-да се чуди човек как не му ги е сдъвквала предварително, да не се задави мамин златен

Цитат
Той е един от най-добрите хора, които познавам.
-навярно авторката го определя като добър, защото всеки друг не би търпял да му викат, а би я сложил на мястото й.А той просто е безличен, мекотело.....

Цитат
вече близо година е тук, струва ми се че разбира, но не може още да говори
-цяла година живее там, работи там, а все още не говори езика, дори на някакво минимално ниво.    Shocked

Цитат
Той има отделен водомер и електромер и си плащаше по тях. Жената го поддържаше, неведнъж е казвал, че "за храна вкъщи пари не дава". Майка му беше здрав, селски човек, правеше зимнина, гледаше градина и животни.
-типичен български селски бек...мама пенсионерка е длъжна с пенсията си да си го отглежда и хрантути, докато е жива.

Цитат
А човекът и аз тук сме със статут на съквартиранти. Делим наема и битовите сметки. Но храната купувам само аз.
-това за мен е върха на наглостта.Господина прекрасно знае, че тя не е отишла там от хубаво, отишла е да печели пари, за себе си и сина си, а той вместо да помага, очаква тя да го храни, а той си спестява заплатата.Не идиот, ами и други думи ми идват, ама ще си ги спестя.

Цитат
Плащала съм сметките ни в прословутата кръчма, а и където и да е, в над 50% от случаите.
Нека ти разкажа, понеже за това се карахме много, как господина пристигна тук. Изчезнали му машинката за подстригване и електрическата четка за зъби от багажа, откраднали му ги.
Следващият ден, понеже се вайкаше, отидохме и му купих други - в пъти по-скъпи и качествени от неговите.
Нека ти разкажа как за Нова година се обзаведе с последен модел телефон и не си плати новогодишният куверт.
Как получи 10 хиляди лева наследство в България, а едно кафе не е почерпил...
-на това какво да му коментирам...и къде точно да видя трезво хубавото?Като такова просто няма...

Цитат
Реших все пак да проведа някакъв разговор, да видя какви са му намеренията.
Както и предполагах - иска да събере пари и да си отиде лятото, юни месец, но ако още веднъж се скараме, щял да пусне предизвестието веднага. Ако тръгнел сега щял да е "баси прецакания".
Започна да ми говори, как щял да остане само ако не се караме, с назидателен тон. Пак видях злоба в очите му.
-стиснат сметкаджия, който очаква да излезе "сух от водата", т.е., да си спести "измъчените в чужбината" парици, а авторката е просто длъжна да го гледа, да го храни, да не му вдига скандали и да му нарушава рахатя, че видиш ли, той веднага ще й бие шута и ще си тръгне и дори няма да чака лятото.Ауу, каква жертва от негова страна, да се лиши от пари, щото тя била лоша....

Е, къде е видяната от теб доброта?

# 84
absurT, 2 месеца след като е отишъл си е стоял вкъщи, без да търси работа. Не че тя му е намерила и тогава той е заминал.
Време е имал достатъчно, за да учи езика.

За храната, явно не си срещала мамини синчета. Имат си принципи, които не пристъпват, като това, че никога не са виновни за проблемите със забременяването.

Обсъждаме недостатъците му, защото те са причина за раздялата. Ако тя беше забременяла сега нямаше да има тема. Мога да се обзаложа.

# 85
Разбира се, че е мухъл и разбира се, че не е за нея. Тя е оправна и борбена, е, със склонност към емоционална зависимост и истерия, нестабилни емоции, но да - всеки има недостатъци. Не е идеална авторката, тя и не претендира за това, но се справя. Сама е извела дете в чужбина, това е достойно за възхищение.  Hug
После и мъж. За което  bouquet
А той е типичен неблагодарник и мамино синче, това е ясно.
Авторке, нямаш какво да губиш! Оправяй си самочувствието и си търси по-пич!

# 86
Amour*
Блестящ анализ !

И аз смятам за ненужно вече да го обсъждаме какъв е , както и нея. Авторката сподели , че тъгува.
Въпросът е да и помогнем да излезе от това състояние. Другото вече е "свирено".
И съм на мнение , че трябва да го покани най-любезно да се изнесе. Няма работа в дома и. Тя си е плащала квартирата и сама, така че едва ли ще и е драма да продължи.
Дразнителят трябва да се елиминара , за да продължи напред. И за да не се изкушава да прави нови компромиси в името на...нищото. Naughty

# 87
  • Сф
Цитат
. Плащала съм сметките ни в прословутата кръчма, а и където и да е, в над 50% от случаите.
Нека ти разкажа, понеже за това се карахме много, как господина пристигна тук. Изчезнали му машинката за подстригване и електрическата четка за зъби от багажа, откраднали му ги.
Следващият ден, понеже се вайкаше, отидохме и му купих други - в пъти по-скъпи и качествени от неговите.
Нека ти разкажа как за Нова година се обзаведе с последен модел телефон и не си плати новогодишният куверт.
Как получи 10 хиляди лева наследство в България, а едно кафе не е почерпил...   
Това изказване е култово просто!
Както и изречението, че те деца нямали общи и за какво да е с нея.
Ха хаха, не бих причинила това на детето си.

# 88
  • София
absurT, 2 месеца след като е отишъл си е стоял вкъщи, без да търси работа. Не че тя му е намерила и тогава той е заминал.
Време е имал достатъчно, за да учи езика.

За храната, явно не си срещала мамини синчета. Имат си принципи, които не пристъпват, като това, че никога не са виновни за проблемите със забременяването.

Обсъждаме недостатъците му, защото те са причина за раздялата. Ако тя беше забременяла сега нямаше да има тема. Мога да се обзаложа.

Не знам в коя държава са, но ми е много интересно, как се научава за 2 месеца език, седейки вкъщи?

Някой направи ли си труда да прочете, че човекът е депресиран, че не му харесва работата, че страда по близките си и приятелите си, и го мъчи носталгия?

Или това е без значение, щото е мъж- да не е идвал, като ще страда, да не се лигави и да търпи да му правят скандал след скандал за дреболии и да бъде благодарен, че са го извели в чужбина?

Разбира се, че той си е виновен, защото се е надскочил в желанието си да бъде с нея.
За почти всеобщо учудване тук, има хора, които не са вперили облъчен поглед към "перспективите" в чужбина.
И за които, да ги откъснеш от корените им, е убийствено.

Главното отрицателно качество на човека е, че е стиснат.
И че не е амбициозен, като под това се разбира, че няма амбицията да си зареже професията, къщата, колата и приятелите, за да бачка неквалифициран труд в чужбина, и да плаща наеми.

Не се наемам да гадая защо не е искал да се изследва.
Предполагам, че просто не е имал достатъчно мотивация да има дете от авторката, предвид коренно различните им характери и темперамент.
С което лишава единствено себе си, тъй като тя си има вече.

И пак ще питам, като го изкара по- черен от дявола, защо твърди, че го иска? newsm78

# 89
  • София
В чужбина работата е на всеки км, само работа да искаш, и то нормална и добре платена. И един мармот завива шоколад... Laughing
Не всеки работи всичко на всяка цена и 2 месеца не е толкова много на съвсем ново място, без да знаеш език. Не знаем нито какво работи авторката, нито каква работа му е намерила.
Скрит текст:
Във ФБ има група "Дочуто в София". Там цитираха кифли с тонове грим и екстеншъни на летището за ранен полет - колко селско било в Бг и не им се прибирало, това на висок глас. На Лутън вече тихичко: Вие утре къде ще чистите?
Нуждата за чужбина е била нейна, не негова. Може би просто е трябвало да се разберат кои разходи си делят и кои поема тя. Нормално е тя да плаща 2/3 от разходите, не половината. А техниките и джаджите, които той си пази - да си ги купува сам, щом не дава да ги пипат.
ММ е същият към вещите си, аз го оставям да си ги пази, но не понасям мрънкане и цупене, ако нещо се счупи/развали/нацапа. Той си ме знае и се старае да не дърпа дявола за опашката. Аз съм небрежна, сигурно това също дразни, затова се старая поне донякъде да пазя.

Общи условия

Активация на акаунт