Тъга

• 31 711
  • 390
  •   1
Отговори
# 270
Ама то ако й е за половиния наем и консумативите, да си беше търсила съквартиранти, не мъж, на който и дете да трябва да ражда.

# 271
  • Тра-ла-ла
Очаквайте скоро на пазара книгата "Как оцелява идеалната жена". Авторски колектив - идеалните ССФ Joy

# 272
Тя писа, че е имала по-малко жилище или е била със съквартиранти, така че не е имЛа проблем с наема. След като той е дошъл и започнал работа, тогава са се преместили в по-голямо (или самостоятелно жилище, не помня). Ако той си тръгне, логично тя ще се изнесе, но трябва някакво технологично време. Във Виена, например, договорите за наем не могат да се прекратяват първата година. Не е ясно какви са условията на договора им.

# 273
Не помня точно, но тази авторка мисля, че беше пускала тема за един свръх потентен партньор.
Този ли е? newsm78
Затова ли му трепери толкова?

# 274
  • София
Стига бе, ние много доразвихме историята, а авторката отдавна не пише.
Аз не видях някъде, че е без детето, но може да съм пропуснала.
Освен това "детенце" вече е на 16. Зная, че в тази възраст стават бели и трябва да се внимава, но все пак не е пеленаче.

# 275
И какво излезе?
Че жена, която работи на две места, отглежда сама детето си, отива САМА в чужбина, намира си работа и се оправя добре щом не напира да се връща в Бг да мизерува на 500-600 лв, не умее да се справя с живота?
Интересно, колко от критикуващите я по това направление си докарват по милиони на година?Ама лично, не с помощта на "мъжкия портфейл"?
Аз съм убедена, че няма ни една.
Ама на думи сте много силни....

Виж сега, аз такова " справяне" - да си зарежеш детето на отглеждане при баби и дядовци, не го приемам за кой знае какво постижение!

Така самотна майка и справяща се, може да бъде всяка жена.
Сериозно?
МОжеш да нарамиш 12-13 годишно дете, да го помъкнеш в чужбина, без сигурна работа, без дом?
И там на секундата намираш и работата, и дома, и училището за детето?Че и пари с шепи ринеш?
Ако не е тайна, как става тая " магия"?
Предполагам, на много хора, недоволни от заплащането си в Бг, ще им бъдат от полза твоите знания и уроци в тази насока.

# 276
А защо е нужно да ходи в чужбина? И тук, ако е оправна и образована, ще си намери добре платена работа.
Не всички мизеруваме за 500 лв., нито пък трябва да сме стигнали до милиони. Wink
Има и нормално положение.
Аз съм такъв пример. Даже и не съм работила на две места.
Сама си отглеждам детето, без мъжки портфейл, на 18 е вече.
Нямам намерение да се хваля, но с разум и добра финансова култура всичко е възможно, Краси. Peace

Извинявам се за отклонението. Темата не е за детето, а за безценния мъж, все пак.

# 277
  • София

Сериозно?
МОжеш да нарамиш 12-13 годишно дете, да го помъкнеш в чужбина, без сигурна работа, без дом?
И там на секундата намираш и работата, и дома, и училището за детето?Че и пари с шепи ринеш?
Ако не е тайна, как става тая " магия"?
Предполагам, на много хора, недоволни от заплащането си в Бг, ще им бъдат от полза твоите знания и уроци в тази насока.

А, защо трябва да нарамя детето и да вървя в чужбина на всяка цена, че не се сещам? newsm78
6 милиона българи могат да живеят и да си изкарват парите, и да си подредят живота тук, само тя не може?
На никого и никакви уроци няма да предавам за работа навън, но виж- за тук, мога да го направя, защото сама съм изкарвала парите години наред, и съм гледала болен мъж, и деца.
И не, не съм в IT сектора.

Но и през ум не ми е минало да си зарежа децата, за да хукна да " просперирам" навън до степен да не мога да си платя наем и консумативи ако остана без съквартирант.

# 278
  • София
Абсурт, колко сме си подредили живота тук, е мнооого спорен въпрос. От тези 6 млн. българи немалка част са деца и старци, а част от останалите за нищо не стават. Авторката щяла да ходи в Испания за РД на Мунчо, значи се справя по-добре от България.
Обикновено сме на едно мнение, но тук май фантазията ти се е развихрила малко извън пътя.

# 279
  • София
Абсурт, колко сме си подредили живота тук, е мнооого спорен въпрос. От тези 6 млн. българи немалка част са деца и старци, а част от останалите за нищо не стават. Авторката щяла да ходи в Испания за РД на Мунчо, значи се справя по-добре от България.
Обикновено сме на едно мнение, но тук май фантазията ти се е развихрила малко извън пътя.
Разбира се, че е трудно да си подредиш живота тук и затова много хора заминаха, но аз не мога да намеря извинение да си зарежеш детето и да хукнеш навън.

За наема, тя го написа това- че той си плаща половината и консумативите, и че ще ѝ е трудно да поеме нещата сама.
А, че ще ходи на рожден ден в Испания, от теб чета- да не е в някоя друга тема пояснението? newsm78

# 280
  • София
Но днес се чувствам смазана. Имахме планове да ходим в Испания през септември.
Да празнуваме заедно годишнината му, лятото ще стане на 40.
Вместо това пак оставам сам-сама.
Ще отнеме доста време докато успея да се съвзема.
Вече й знаем и кътните зъби Joy

# 281
Пускай го да си ходи с 300-та. И с думите: "Ялова съм", ама аз имам дете, а ти  НЕ! Айде беГаааааааааааааааааааааааааааааййййййййййййййййййййййййййй ...

# 282
Познавам момиче, от 15-16 годишно, оставено само да се грижи за по-малкия си брат. Майката работи в чужбина, разведени с с бащата са.  Момичето живееше дори и с приятеля си и се оправяше отлично с живота, с училището, със задълженията си. Но не всички могат така. До тинейджър си е!

# 283
  • София
Не е важно дали ще се справи, а дали е редно да се остави дете да се справя с живота на възрастен!?

# 284
  • Тра-ла-ла
А редно ли е дете да се влачи в чужда държава при неясно бъдеще?!

Майка му е отишла да пробва дали ще може да се справи, да изкара повече пари, да спести и т.н. Когато не е отишла на бял кон е близко до акъла, че ще се наложи да прави компромиси, на които не е добре да се подлага едно дете. Отделно, за да отиде това дете в чужбина - трябва да знае езика, за да може да учи там и да се интегрира. Ако идеята е да се пренесат вовеки в конкретна държава - ясно е кой е правилния път. Но ако авторката е отишла просто да изкара малко повече пари, дори с риск да сменя работи и държави и после да се върне в България - за чий й е да влачи това дете с нея?!

Търсите под вола теле, за да изкарате тоя мунчо бял и добър, а авторката - лош човек Tired

Общи условия

Активация на акаунт