Бързи здравословни въпроси и отговори – 5

• 67 959
  • 744
  •   2
Отговори
# 585
Дъхът на геломиртола ми прилича на миризмата на камфор, то се прави от някакви етерични масла и не е химическо за разлика от антибиотиците. И се изписва и за бронхити http://apteka.framar.bg/04009463/%D0%B3%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D0%BC% … 0-%D0%BC%D0%B3-20 и една интересна статия тук - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5214559/
Идеята ми с предния пост беше, да се реагира още преди да се е развил грипа, има противогрипни препарати и билкови и хомеопатични. Срамота е да се стига до антибиотици заради грип. Аз преди години взимах ремантадин при първи симптоми на грип и действаше светкавично. Не бил показен обаче при хиперфункция на ЩЖ и минах на осцилококцинум, изключително съм доволна.

# 586
http://apteka.framar.bg/07000035/%D0%B6%D0%B5%D0%BD-%D1%88%D0%B5 … 0-%D1%84%D0%BB-10
Това за какво го използвате? За имунната система предимно ли?

# 587
http://apteka.framar.bg/07000035/%D0%B6%D0%B5%D0%BD-%D1%88%D0%B5 … 0-%D1%84%D0%BB-10

Не. За тонус.

# 588

Не. За тонус.

Малко оффтопик, ама имам позната, която го пиеше това, та малко и се отрази в повече от към жизнена активност Grinning Беше постоянно все едно сутрешното си кафе го е правила с редбул и кола, вместо вода.  jumpuu jumpuu jumpuu

# 589
  • Бургас
От няколко дни започна едно мравучкане и изтръпване на два пръста и част от лявата ми ръка.Днес почти не минава.От протеснение ли,не знам,но си внушавам,че изтръпва и другата.

# 590

Малко оффтопик, ама имам позната, която го пиеше това, та малко и се отрази в повече от към жизнена активност Grinning Беше постоянно все едно сутрешното си кафе го е правила с редбул и кола, вместо вода.  jumpuu jumpuu jumpuu
да, и за да не забравям  Mr. Green и за тонус и уж "забава процесите на стареене"  Mr. Green Твърдят, че действало добре и за сексуалния живот  Flutter

Славка70, споко  Grinning преди години ми изтръпваха кутрето и безименният пръст и чак получавах сгърчване на ръката, беше гадно особено ако се случи докато шофирам. Казаха ми че е от възпален някакъв нерв който излизал от врата и стигал до пръстите. Лекар невролог ми каза че са шипчета, каквото и да значи това, прати ме на физиотерапия и и ми изписа милгама и мовалис. Не правих физиот-я, било ми противопоказно за др. мои проблеми, но за по-малко от месец ми мина само от тия две лекарства.

# 591
  • Бургас
Благодаря ти! Hug
Аз изчетох страшни неща в нета,направо да лягам с едно карамфилче и да чакам. Grinning
Чувствам се иначе прекрасно,но ще пусна една ПКК.
Изпитвам ужас от лекари. Sad

# 592
карамфилче  Joy  Вземи си направление за невролог и ако искаш може с ПКК-то да си пуснеш и маркер за възпаление - 4-5 лв е, за всеки случай. успех Simple Smile

# 593

да, и за да не забравям  Mr. Green и за тонус и уж "забава процесите на стареене"  Mr. Green Твърдят, че действало добре и за сексуалния живот  Flutter

Славка70, споко  Grinning преди години ми изтръпваха кутрето и безименният пръст и чак получавах сгърчване на ръката, беше гадно особено ако се случи докато шофирам. Казаха ми че е от възпален някакъв нерв който излизал от врата и стигал до пръстите. Лекар невролог ми каза че са шипчета, каквото и да значи това, прати ме на физиотерапия и и ми изписа милгама и мовалис. Не правих физиот-я, било ми противопоказно за др. мои проблеми, но за по-малко от месец ми мина само от тия две лекарства.
още днес ще го купя и ще видя как ще ми се отрази. По колко пъти дневно се пие?

# 594
  • Варна
От няколко дни започна едно мравучкане и изтръпване на два пръста и част от лявата ми ръка.Днес почти не минава.От протеснение ли,не знам,но си внушавам,че изтръпва и другата.

А случайно да си левичарка и да работиш с компютър,повече време да се застояваш в една поза?

# 595
... още днес ще го купя и ще видя как ще ми се отрази. По колко пъти дневно се пие?
по едно шишенце на ден, по-добре да е преди обяд.

# 596
  • Бургас
Глухарче,не съм левичарка.
Уф,ще се ходи по доктори,колкото и да не искам.
Мравучкането се засилва и ми изтръпва ръката. Sad

# 597
На мен обикновено ми изтръпва дясната ръка, по същия начин ми мравучка, но си знам че е от мишката на компютъра. По цял ден в една поза...

# 598
  • Варна
Глухарче,не съм левичарка.
Уф,ще се ходи по доктори,колкото и да не искам.
Мравучкането се засилва и ми изтръпва ръката. Sad

Попитах те,защото на мен така ми изтръпва ръката с която държа мишката.Тъй като по цял ден съм на компа и дори не се сещам да стана да се раздвижа.Другата също изтръпва от време на време защото седя подпряна на лакът,абе хамава работа  Joy

# 599
  • на острова на мечтите
Имах час за невролог, който проспах. Аз ли си въобразавам, но ме гони страшно безсъние.
През деня съм скапана, към 20:00 вече заспивам, но стане ли 23:00 ( в толкова приключвам всички задължение) , окорвам очи и не мога са заспя поне до 2 през нощта. И нощният сън е леко като просъница. Чувствам се будна. И сутрин естествено не мога да "отлепя" . 2 дни се успивам ( не карам и малкият ма детска, защото и той си спи)
Не съм нещо притеснена, не ме тревожи нищо, за което да мисля денонощно.
Все едно през нощта наваксвам с неща (гледане,четене, разглеждане), за които през деня нямам време.
И аз имах подобни проблеми и сутрин ставах с пълнени от леглото. Купих си валериан на хапчета и всяка вечер преди лягане вземах 2 хапчета/според указанията на опаковката. След три дни сънят ми се възстанови и сега заспивам  без проблем.

Общи условия

Активация на акаунт