Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... LI

• 164 235
  • 780
  •   1
Отговори
# 210
http://www.imdb.com/title/tt2872518/

Колибата /2017/

Силен,тежък,смислен и поучителен филм !! Но признавам ,на мен ми дойде в повече...спирах го на няколко пъти,някои неща не мога да ги приема...

Снощи го пуснах да го гледам и го прекъснах. Днес завърших гледането му. Тежък, силен и поучителен филм. За някои неща съм съгласна във филма. Но не съм такава пък вярваща. Мисля, че ако съществуваше Бог, нямаше постоянно да изпраща толкова изпитания на един човек и той да страда непрекъснато. Също така Бог щеше да даде справедливост на хората, които вършат зло.

Идеята беше да се разбере,че всички са деца на бога-без значение дали са добри или лоши...бог ги обича еднакво...Да се научим да прощаваме на лошите...бля бля...Не е моят филм !!

В този филм "Колибата" имаше доста изкривени неща. Като това, че Бог прощава и на лошите. Това означава ли, че и лошите отиват в Рая? Тогава къде е справедливостта? Няма значение дали си добър или лош, накрая всички отиват в Рая независимо от постъпките им. Според тези разбирания на филма се губи смисъл да живееш и да се чака всеки да получи заслуженото си заради лошите постъпки и действия!

# 211
  • В Космоса
Before I Fall - Банален сценарий, но става за убиване на време, да зяпаш млади девойчета.

Alien: Covenant - хареса ми, доволна съм. Яко клане с гадовете, ФасаХ2, доза мистерия...

# 212
Black Butterfly / Черна пеперуда (2017) с Джонатан Рис Майърс и Антонио Бандерас

http://www.imdb.com/title/tt2090465/

Не съм впечатлена, изгледах го по препоръката от преди няколко поста.
Интересна идея, но слаба реализация.
Става за убиване на време.

# 213
Гледах на кино Мумията с Том Круз.
Ами препоръчвам да се спестят парите за киното. Не си заслужаваше. Трябваше Карибски пирати да гледаме.
Като ефекти биваше, но сюжета куцаше. И някакъв опит за хумор.

# 214
За любителите на криминалетата препоръчвам:

A martfui rem / Мартфюйското чудовище (2016)

http://www.imdb.com/title/tt4975280/

По действителен случай !!

# 215
Мерси за криминалето, тъкмо се чудех какво ще се гледа   bouquet

# 216
  • някъде
От три дни гледам "Колибата" и стигнах до 1:20ч, та се чудя дали изобщо да се мъча да го догледам Rolling Eyes

# 217
От три дни гледам "Колибата" и стигнах до 1:20ч, та се чудя дали изобщо да се мъча да го догледам Rolling Eyes

Аз го изгледах на два пъти. Премного ми дойде за Бог в този филм. Очаквах нещо повече от този филм.

# 218

Май със всички ни е така...  Thinking

# 219
The Shack изгледах с превъртане, красиво направен, но... опитват се да изпъкне духовното израстване, но религиозното се набива повече.

Препоръчвам Mr. Church по действителен случай. Много ми хареса!

# 220
  • някъде
Изтрих "Колибата", не го догледах.
Снощи пуснахме "Магьосникът на лъжите", ама и него не догледах.....не знам в моя телевизор ли е повредата  newsm78

# 221
  • София
American Pastoral - Задължително да се гледа! Всъщност, не знам, де, но на мен много ми въздейства.

Благодаря за препоръката на този филм! Хареса ми, въпреки, че романът, по който е правен предполага доста повече. Фабулата обаче е постигната успешно и е наистина въздействаща - излизането от контрол на обстоятелствата могат да разрушат и най-грижливо построената пасторална идилия.

Ето няколко заглавия и от мен -

The Last Word - Не е лош филмът, но сюжетът ми се стори доста клиширан. Голямо удоволствие е обаче да се види магнетичната Шърли Маклейн все още в действие, макар и на нейните години.

Rules Don't Apply - Не успях да се впечатля особено от този филм, въпреки, че проектът е амбициозен, с добра сценография и цяла плеяда звезди в него.
Романтична любовна история объркана от обстоятелствата, създавани от ексцентричния свят на милиардера Хауърд Хюз.
Решението на Уорън Бийти самият той да поеме ролята на Хюз е едно от слабите звена на филма, според мен.

Dalida - Този филм ми хареса много! Най-вече заради излъчването и обаянието на главната актриса. Не знам как са я открили тази жена, но тя успява да направи уникално сливане с първообраза, което винаги ми се е струвало ужасно трудно при този тип биографични филми.

# 222
   Изгледах филма "Hounds of love" и не останах толкова впечатлена, както филмът "Berlin syndrome".

# 223
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Song to Song

Колебая се дали тази аматьорщина или бизонският идиотизъм печелят приза за най-малоумен филм на господин Претенция, но за момента този ми е по-пресен, та ще наградя него. Ако Knight of Cups ви се е сторил претенциозен, то този ще ви кара да си протриете зъбите от скърцане. Един час нищо, последяван от още един, след това още половин, и това всичкото напълнено с дълбокомислени фрази от типа Аny experience is better than no experience (тц, мосю Малик, ако експириънсът е ваш филм, по-добре без никакъв). Картинки като от реклама отново, застинали пози, интериори от каталог, тук профил, там задник ... дали задник или предник, или лице няма особено значение, понеже физиономиите в двучасовата реклама са точно толкова изразителни, колкото задниците ... явно няма и нужда от кой знае каква мимика, щом постоянното дуднене на монотонни "мъдрости" е налице ... всъщност при така създадената концепция не виждам защо въобще са нужни тези прекрасни актьори, ама знам ли, може пък снимането на циците на Бланшет да храни егото на гения повече от някои анонимни.
Минавайки към актьорите (какво пропиляване на потенциал само!), набързо няколко неща, които ми хрумнаха, докато се прозявах:
* Руни Мара е убийствено, убийствено красива на екран (по снимки и червени килими е гадна, но не знам как успяват да я снимат винаги така, че да прилича на кръстоска между фея и рафаелова мадона)
* далеч в миналото е времето, в което Гослинг беше хубавичък. Сега е две трети косми и една трета обратна захапка, но пък за сметка на това, когато реши, умее да бъде изключително чаровен. Което го и спасява в този конкретен филмов дизастър, помагайки му да изглежда що-годе правдиво и с двете си екранни любови. С Мара имат добра химия, ще ми е интересно да ги видя, снимани от истински режисьор.
* Фаса за разлика от Гослинг е класически красив, но лишен от какъвто и да било чар и когато няма стабилен сценарий за подпора, се дави в опитите си да стои естествено на екран. Решението да го сдвоят с една от най-дървените холивудски прими (Портман) е още едно доказателство, че Малик няма никаква, ама никаква идея как се работи с актьори. Двамцата заедно са абсолютна трагедия и дотолкова се излагат, че ако не беше все тая (сиреч филмът и с тях, и без тях все не струва) то трябваше да се молят това нещо да мине веднага на ДВД и да не види никога голяма екран, че дано спасят репутацията си на таланти, за които всеки режисьор мечтае. Честно казано, горепосочената репутация винаги ми е била неясна в портмановия случай, понеже тя освен запеченост друго не умее да играе, ама нали е хубава и има Оскар, няма да я нищя в детайли.
* тези всичките може да имат талант и/или реутация, но на Бланшет и стигат десет екранни минути, за да ги помете тотално. Блясък и присъствие- тези неща не се учат, или ги имаш, или ги нямаш. А нейните е срам да се пропиляват във втори филм на Малик.

Толкова, за подобен 'шедьовър' не е нужно да се пише повече

# 224
Терънс Малик в първите си филми не е така претенциозен; даже в някои ("The New World") действа напълно класически; изобщо - прави една поредица от шедьоври (не ми се струва пресилена думата); личното ми предпочитание е "Badlands". И с "The Tree of Life" настъпва някакъв обрат. Този филм не го издържах - насилвах се, опитвах се (защото все пак е Малик!), но не можах да го догледам. И оттогава сякаш все по-маниерен става.

Общи условия

Активация на акаунт