Кукър: рецепти и програми - Тема 2

  • 127 615
  • 764
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 1 996
Сложих чинията върху тенджерата, обърната към тенджерата. Извадих тенджерата за дръжките и я обърнах с дъното нагоре (така както се прави с пататник). После приплъзнах обратно в тенджерата, за да се изпече и от другата страна. Няма как да се разтече, увит в корите и печен толкова време.

# 136
# 137
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 640
Здравейте момичета,имам един въпрос наскоро купих мултикукър на делимано 50 в 1.Реших да направя хляб както е дадено извадих го почти суров отвътре,реших кекс да направя първо ми правеше на 140 градуса някъде пекох го почти 3 часа и той полусуров .Аз ли нещо не правя като хората или трябва да го връщам?
Аз програмата за печене я ползвам само за месо. Хляба пека в машината за хляб, кекс и баница - във фурната на печката. Тук някои от момичетата успяват да изпекат и хляб, и кекс, но аз не съм успяла до сега да изпека успешно нещо подобно в мултито. Може да има значение с каква машинка си, аз също съм с Делимано 50 в 1.

# 138
  • Мнения: 19 849
Мъжът ми успя да направи кекс в мултикукъра. С Филипс съм.

# 139
  • Мнения: 33 506
Мъжът ми успя да направи кекс в мултикукъра. С Филипс съм.
А кексовете от книжката аз редовно си ги правех на Филипса!

# 140
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 640
Обръщате ли ги?

# 141
  • Бургас
  • Мнения: 7 721
Да, трябва да се обръщат.Затова се пекат с хартия.

# 142
  • Мнения: 33 506
Да, трябва да се обръщат.Затова се пекат с хартия.
Аз не ги обръщам! Simple Smile

# 143
  • Бургас
  • Мнения: 7 721
 Капака ти пече?   Rolling Eyes  Кекса става приличен, но не може да се сравнява с нормално изпечените във фурна.И

# 144
  • Мнения: 33 506
Капака ти пече?   Rolling Eyes  Кекса става приличен, но не може да се сравнява с нормално изпечените във фурна.И
Да, вярно е, на фурна става по хубав....но аз така или иначе кекс не правех, докато не купих кукър, в нас не сме любители на тестените неща! Simple Smile

# 145
  • Мнения: 2 200
С моя First правих леща. Всичко в тенджерата и на Bean. Сварено е, но няма никакъв вкус, цвят също. Сложих и домати, и олио, и червен пипер, но си е бистро.
Преди това варих царевица кочан за 15 мин на Porridge. Можеше и по-сварена да е. Приятелка с тенджера под налягане казва, че за 10 мин ги вари.
Ориз със зеленчуци - запържих зеленчуците и на Rice го пуснах. Нищо особено, чак когато постоя малко и си дръпна още от водата ориза набъбна повече, иначе се чудех дали пак да не го включа, но другото щеше много да ми се развари.
Макарони, чисти - много вода, макароните сварени, но залепнали.
Имам още 2-3 опита, които не знам дали са сполучливи или не. Определено трябва по-малко вода да се слага.
Нещо се разочаровам, най-вече от лещата сега  Whistling

# 146
  • here and now
  • Мнения: 5 763
За лещата.. Аз задушавам лук, чесън, моркови(слагам и бекон, но може и без него). Добавям малко брашно( за да се сгъсти), преди да сложа доматения сок, след това лещата и вода и тогава я варя. Всеки път става чудна.
Моя уред е друг, но принципа им на действие е сходен. Напоследък не готвя често и обикновено кукъра го ползвам за варени картофи на пара, с тях си правя картофената салата.

# 147
  • Бургас
  • Мнения: 7 721
И на мен в началото ми беше трудно да улуча консистенцията, но с времето започнах да улучвам пропорциите, защото водата не се изпарява като в тенджера.
Задължително първо на пържене и после на задушаване, но поне час и половина.Общо взето май всичко правя на задушаване.

# 148
  • Мнения: 3 006
Алис ,не ти ли кипи от брашното?на затворен капак?!Хем го слагаш в началото ,така поне те разбрах newsm78 Аз от както омазах кукъра веднъж с едно фрикасе и брашно не слагам да не кипи.Нищо не пържа или обработвам предварително.Просто натиквам всички съставки в кукъра,включвам на стю ,и отивам на работа.Като се прибера ,разбивам бтрашното ,добавям го ,ври 10 мин на отворен капак и това е.

# 149
  • here and now
  • Мнения: 5 763
Нищо не ми кипи. Пускам на стю. Може би количеството има значение? Аз слагам половин пакет леща от 500 гр., около 200 -300. Първо на фрай де.

Общи условия

Активация на акаунт