Кукър: рецепти и програми - Тема 2

  • 122 229
  • 764
  •   1
Отговори
# 480
  • Paris, France
  • Мнения: 14 022
Зависи от вкуса, Мими. На мене ми е вкусно. Слагам паста от люти чушки и черен пипер. Свиква се. Олиото не е полезно за мене заради омега 6. Трябват ми омега 3. Ям ядки, а те са пълни с омега 6 и ако проям и олио става една.....

Даже салата се научих да ям без зехтин. А преди не можех. Вчера ядох червено цвекло на пара, без сол и олио. Вкусно беше, цяло кило и половина ометох. Всъщност, ако ядем мазна риба, ядки, кисело мляко, мляко, маслини нямаме никаква нужда от допълнителни мазнини. Ти това го знаеш. На практика е малко трудно в началото, но се свиква. Ако ям без сол не ми се пие вода час по час.

# 481
  • Мнения: 28 473
Ооофф, и аз се старая...но без сол и олио не мога! На гости съм при майка ми, гледа ме лошо за килата...62, заръча да сваля поне 5 кг На ИП варя цвекло и аз, правя го на кубчета като салата с лимон и зехтин!

# 482
  • София
  • Мнения: 1 464
Момичета, как правите крем супа в кукъра? В пота ли с пасатора след като сварите зеленчука или друго?

# 483
  • у дома...
  • Мнения: 3 079
Аз директно в пота пасирам.

# 484
  • Мнения: 28 473
Момичета, как правите крем супа в кукъра? В пота ли с пасатора след като сварите зеленчука или друго?
И аз, все пак стомана е!

# 485
  • Бостън
  • Мнения: 13 493
И аз така - директно в пота!

# 486
  • София
  • Мнения: 1 464
Еее, баровки, със стоманени купи значи!:) Аз съм със стария Филипс с едно бежово покритие е... да пасирам ли в него и аз, как мислите?

# 487
  • Paris, France
  • Мнения: 14 022
Не ми е стоманена купата, но крем супа правя направо с металния пасатор вътре. Първо не смеех, но после видях, че в купата на Cookeo можело и понеже моята е от същия материал правя същото. Вече 5 години няма проблем. От 6-7 години я имам.

# 488
  • Мнения: 28 473
Еее, баровки, със стоманени купи значи!:) Аз съм със стария Филипс с едно бежово покритие е... да пасирам ли в него и аз, как мислите?
Не, тези купи се скапват адски бързо, имала съм този кукър! Simple Smile Купата е тефлон, нездравословно е и ще се обели!

# 489
  • у дома...
  • Мнения: 3 079
С тефлонова купа на Горение херметик съм от две години и половина. Не е мръднала. Готвя в нея всекидневно -  понякога и по два, и по три пъти на ден. И пасирам в нея.

# 490
  • Мнения: 235
Може ли да споделите отзиви за кукър first? И има ли нещо, от което не сте доволни?

# 491
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
  • Мнения: 4 430
Може ли да споделите отзиви за кукър first? И има ли нещо, от което не сте доволни?
Вижте тук
https://www.facebook.com/groups/394481517581508/post_tags/?post_ … d=691509597878697

# 492
  • Мнения: 8 952
Здравейте! Съвсем скоро се сдобих с кукър на Делимано 18 в 1.
Сготвихме два пъти.
Това, което ми направи впечатление е, че и двата пъти яденето ми почти загоря на дъното. Единия път готвихме свинско с моркови, гъби и картофи, а втория - пиле с картофи. Включихме на 160 градуса за един час. То това всъщност са максималните градуси на уреда. Течност добавих малко, но в края на готвенето тя беше абсолютно извряла.

Къде бъркаме? Може би е трябвало на по-нисък градус за по-дълго време???

# 493
  • Paris, France
  • Мнения: 14 022
utro77 160° са градуси за задушаване на лук и затваряне на месо, примерно. Във фурната долната част на тавата не допира до реотана  В кукъра да и затова се пече на по-ниски. В някой кукъри градусите са дадени в еквивалент на тези във фурна. Не и в твоя явно. Пробвай 120°, примерно и наглеждат първия път! Ако загаря намаляш. Ако не прави кора увеличаваш. В кукър месото не става като от фурна без допълнителен капак.

# 494
  • Мнения: 8 952
Nevena Virolan, благодаря!
Но ако сложа на по-ниски градуси, вероятно ще трябва да увелича времето за готвене? Аз  в случая сготвих на 1 час. Може би трябва да предвидя повече време за готвене.

На този етап ми е доста затормозяващо да измислям рецепти, които да готвя в това нещо. Да се надяваме, че ще му свикна и ще ми хареса.

Общи условия

Активация на акаунт