За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 54

• 54 622
  • 752
  •   1
Отговори
# 300
  • Бургас
Отново съм аз със безброй въпроси  Confused
Отново смениха АБ,изписаха АЦЦ и ще правя инхалации с Вентолин и Пулмикорт.Взех инхалатора преди месеци,но никога не съм го ползвала.Лекаря каза да правя инхалации с Вентолин 3 пъти,като до 5 минути след сутрешната и вечерната инхалация,да направя и с Пулмикорт.Казах му,че съм мила инхалатора само с вода,каза 5 минути да изварявам частите.Обаче да ги суша ли после или директно мокри да ги ползвам?И след Вентолина да мия ли частите или да сложа и Пулмикорта и след това да мия.Страх ме е да не сбъркам,защото все пак отива директно в дробчетата  Confused За АБ четох,че се дава в началото на хранене или малко преди хранене,сиропа след хранене.Вече се побърках да чета опътванията.
Забравих също да питам - колко време преди и колко след хранене се прави инхалация?Сутринта от кашлица повърна и сега ме е страх да не сбъркам.

Какъв антибиотик ще пие сега?
Частите на инхалатора измивай и суши след всяко ползване. Включително между Венотлина и Пулмикорт. Аз правех пауза поне половин час между храната и инхалациите, по-добре и повече. След инхалация може да започне да кашля повече, после се успокоява, нормално е, да не се притесниш.
Запази спокойствие, лекарствата сигурно ти се виждат много, но са ефикасни и ще и подействат добре. Peace

# 301
Аугументин на 8 часа  Confused Всички деца в Окръжна се повлияват само от Аугументин.Водих я при Ангелов.Сега се събуди,голямо молене е докато опита да хапне,а е гладна.После почвам и с инхалациите.Измих частите и се сушат.Ще и дам таблета и дано стои мирна.

# 302
  • Бургас
Аугументина е добър, дано го приема без проблеми. За мен Панцеф при бронхит е слаб, но това от опит с моето дете го казвам, на други може би помага.
Вентолин действа много добре, опитвали сме с друго, но все до него опирах. Кога ви викат пак на преглед?

# 303
По колко вит.С мога да давам на малката дневно - става въпрос за тия малките ампули от 2 мл, тя е на 11 месеца и десетина дни

Една ампула на ден.

Благодаря!

# 304
Аугументина е добър, дано го приема без проблеми. За мен Панцеф при бронхит е слаб, но това от опит с моето дете го казвам, на други може би помага.
Вентолин действа много добре, опитвали сме с друго, но все до него опирах. Кога ви викат пак на преглед?
В понеделник.Доктора се учуди,че след Панцеф са изписали Зинат.Успях да направя инхалациите,тя сама даде,защото не можеше да диша.Сега следва АБ,да видим как ще го приеме  Confused

# 305
Инхалации час преди ядене, защото след тях ще кашля повече и може да повърне. Успех и бързо оздравяване  Hug

# 306
Инхалации час преди ядене, защото след тях ще кашля повече и може да повърне. Успех и бързо оздравяване  Hug
Благодаря  Hug
Направих ги преди хранене и кашля малко.Отвори и се апетит и вода изпи,колкото е пила общо за 3 дни  Shocked

# 307
  • Бургас
Душичка, дано да и мине по-бързо. Heart Eyes

# 308
Дано  Praynig
Успях и през нощта да и дам АБ.Добре,че няма против да пие АМ  Laughing
И инхалациите направихме,пак сама си ги поиска.Много малко кашля.Почиствам и носа.Сега следват сироп за кашлица,витамин Ц и пробиотик  Confused Пак ще е дърпане,ама няма как.  Hug

# 309
  • София
Миналият месец синът ми е наддал 380гр. (7,500кг) и докторката не беше много доволна. Натиска ме за дохранване и захранване вече. Какво мислите?

# 310
  • София
Миналият месец синът ми е наддал 380гр. (7,500кг) и докторката не беше много доволна. Натиска ме за дохранване и захранване вече. Какво мислите?
Аз успях да кърмя синът ми едва до 4ти месец. Дохранвах известно време докато мина изцяло на АМ. Захраних на 8м.
Закъснях малко със захранването.

# 311
  • София
Аз успях да кърмя синът ми едва до 4ти месец. Дохранвах известно време докато мина изцяло на АМ. Захраних на 8м.
т.е да опитам с дохранване първо? Лошото е, че няма режим. Яде на често и по малко. За 24 часа обаче си набавя необходимото количество (според мен). В началото дохранвах и на АМ беше така, и на кърма (цедях) и на гърда. ooooh!
Отделно не застава. Като на пружина е: рита, хваща си краката, смуче си пръстите на краката, превърта се корем-гръб и обратно, играе с играчките. Приятелка ми каза, че много се движи и може затова да не качва много килограми. Дали? newsm78

# 312
Абсолютно да, нормално е да не наддава като в началото щом не се спира. Почнеш ли да дохранваш, ще ти намалее кърмата и като нищо бебето ще почне да предпочита бутилката. Не бих давала АМ, щом имам достатъчно кърма.
Моето бебе също сучеше безразборно и много рано започна да се движи, да лази и да иска да се изправя. За съжаление съм на гости на нашите и не мога да ти кажа колко е наддало в 4-5 месец.
Виждам, че имаш по-голямо дете, кърмила ли си го, как е наддавало в този период?
Иначе 7500 гр. е повече от чудесно тегло за 5 месечно бебе.

# 313
т.е да опитам с дохранване първо? Лошото е, че няма режим. Яде на често и по малко. За 24 часа обаче си набавя необходимото количество (според мен). В началото дохранвах и на АМ беше така, и на кърма (цедях) и на гърда. ooooh!
Отделно не застава. Като на пружина е: рита, хваща си краката, смуче си пръстите на краката, превърта се корем-гръб и обратно, играе с играчките. Приятелка ми каза, че много се движи и може затова да не качва много килограми. Дали? newsm78

Аз пък не виждам никакъв проблем с тия 380 гр. Какво се очаква - 3800 ли?  Laughing
Извън кръга на шегата не мисля, че бебетата наддават по таблици и всички еднакво. А що се отнася до захранването ти ще си прецениш кога. Моята дунда на последната консултация беше наддала 100 гр, а хапва добре и е захранена почти с всичко. Педиатърката въобще не го направи на въпрос, а не е някоя безхаберна кукувица. Grinning

# 314
И аз не мисля, че трябва да се дохранва в случая, това си е прилично наддаване. Дори и само 100 грама да наддаде бебето пак не е задължително индикация, че не му стига кърмата. Започнеш ли да дохранваш си обричаш кърменето, но зависи още колко време смяташ да кърмиш и колко държиш на него.

Общи условия

Активация на акаунт