ОКТОМВРИйчета лудеят- по цял ден гукат и се смеят! -Тема 8

• 25 711
  • 770
  •   1
Отговори
# 210
Пош, надявам се да изгладите нещата и да не се стига до тази крайност. Ако ли не, правилно е казала Cristi, явно не е твоят човек.  Моля те само не плачи   Sad Hug

# 211
  • София
За ротавирусната говорих с педи, не и е фен. Според нея само донякъде облекчава симпомите, нищо повече. Всички други ваксини са ни сложени вече. Вие рота ще давате ли?
То остава и да не дам, след преживения ужас от именно този вирус. Какво изобщо значи "не ѝ е фен"? На мен професор, завеждащ детското отделение в болницата ми каза, че ако е била поставена ваксината, нямаше изобщо да се стига до хоспитализации. Naughty На него вярвам повече от на всеки педиатър.

Пош, личи си, че си супер готин човек. Проблемите ние тук няма как да ги знаем. Но познавам семейства, чиито деца се молеха родителите им да се разведат, защото не издържаха на атмосферата вкъщи.  Та ако има шанс да се оправят нещата - борете се, направете компромиси, струва си. Но има грешки и отношение, които не бива да бъдат прощавани или извинявани никога. И по-добре щастлива сама, отколкото нещастна с някого.
Аз лично имам зад гърба си един такъв "прекрасен" опит, след като бившият ми, след години съжителство, след куп планове за деца и закупуване на жилище заедно, след като семействата ни прекарваха заедно всеки празник, един ден просто се върна от работа и ми каза, че от половин година има връзка с най-добрата си приятелка, и аз имам три дни да се изнеса от общата ни квартира. Rolling Eyes Да, нямахме деца, за мое огромно щастие, но ужасът и шокът бяха толкова ужасни, че половин година бях на антидепресанти, докато се съвзема достатъчно и продължа нормално с живота си. Та... раздялата е гадно нещо, но не е фатална. Сега с ММ и детето съм милион пъти по-щастлива.  Naughty Всяко зло е за добро. В.и.н.а.г.и.

# 212
Бубе доколкото разбрах си от Пловдив(дано не бъркам) аз ги взимам мн изгодно от един санитарен магазин на В.Априлов.
За кърменето навън точно това ме притеснява,зяпачите.Аз си обикалям квартала,но ми се иска и на др места да ходя.Излизам за час и то пак време за ядене.
  Дописвам за косопад,като фризьор(вече не работя) бих ви препоръчала ампули на Керастаз.Нас с ММ само те ни спасяват от оплешивяване или мазане с топъл зехтин.
Благодаря,angel eyes. И до нас си имам едно магазинче от което си ги взимам на добра цена. Ще видя само дали предлагат Хелън харпър. Ако не, фирмата в която работя ги разпространява, та ще измислим нещо😉
Аз докато кърмя се покривам с одеалце, но сега ще си взема някакъв тънък шал, че и двете завираме в тая жега.
П.п. Posh, подкрепям мнението на Иннер.Ако мислите че връзката ви има бъдеще, борете се за нея, но в противен случай.... Аз всеки ден се молех нашите да се разделят за да престанат с караниците и скандалите. Бях малка, но всичко разбирах... Съветът "останете заедно заради децата" не винаги е най-правилният  Peace

Последна редакция: пт, 24 фев 2017, 11:31 от Bubchence

# 213
  • София
Много благодаря. Засега виждам варианта, в който го забавлявам винаги, така че не се стига до викове. Дано забрави за тях.

Ядохме в 12 вечерта, ядохме в 5:30 сутринта. Хептен се омота графика. Сега ядохме пак. Пюрето ще е на следващото ядене. Той толкова рева, че нямаше шанс да се мотам с пюрета.  Simple Smile

Кристи, пак аз  Grinning До първи клас ще си се броим двете май.
Мани, мани Mr. Green От 4 сутринта досега не ме е оставил един цял час да спя. Успя вече да се обърне и на другата страна по корем и само се върти като пумпал. Само че, като се завърти, после не може да се върне. И след 15 минути, като му омръзне, писва с цяло гърло Crazy

Иначе вече спи като гоУем - на една страна или по корем. Въпрос към майките с по-големи дечица - трябва ли да ме е страх, че може да се задави, спейки по корем или да не го мисля? Щото сега постоянно го наблюдавам и скачам да го обръщам newsm78

Колко познато.  Laughing Обърне се, писне му и после почва да реве. Що да се мъчи да се обръща сам.  Laughing

Аз го оставях да спи по корем, докато бяха коликите. Само така спеше и беше спокоен. Според мен няма от какво да се притесняваш.

posh_ Ако имате възможност, сядайте да говорите. Говорете много, искрено, болезнено. Не крийте как се чувствате и какво искате.

Много дълго време разсъждавах над темата: Защо се разделят двойките? Дори около мен има разделени двойки, които са били заедно по 20-25 години. Това доста ме изненада. И моят отговор е: Защото се разминават очакванията. В един момент всеки приема другият за даденост и почва да очаква различни неща. Ама не ги казва и то се натрупва.

Разбира се, може да има много други отговори. За мен това е основата за бъдеща раздяла.  Confused

Ако не се получат нещата - точно както Innerlane го е казала - всяко зло за добро. Винаги вярвам в това. Дете на разделени родители съм. Гадно беше, до едно време. От малка осъзнавах, че не е ок. Всъщност не исках да се разделят, ами да се оправят нещата. После стана лесно - директно ми казаха, че няма да имам събрано семейство като бях на 12. И всичко си дойде на място. Но аз знаех, че не съм аз причината. Бях на 6 като се случиха нещата. Майка ми обаче беше до мен и много помагаше. Но предпочитах така, отколкото разплакана всяка вечер, докато си мисли, че аз спя.

Мобилизирай се. Помисли трезво какво ще бъде без него, подготви се. И направи всичко възможно, в рамките на разумното разбира се, да не се стигне до това. Така няма да има време за сълзи.  Hug

И ако има нещо - тук съм и бих помогнала с удоволствие.

# 214
При нас няма намесен трети човек, щото ако имаше, да съм го закОпала вече някъде и нямаше да ви занимавам с тоя киЪк.
Просто... потънахме в битовизмите, караме се само, живеем като съквартиранти...
И аз съм дете на разведени родители и винаги съм си казвала, че един ден, ако имам деца, не бих им го причинила...
След един скандал, синът ми (той е на 7), плака на сън. Sad

# 215
  • София
Ееее, това е решимо.  Hug Ако има как да оставите децата някъде за една вечер. Наемете бавачка.

И все пак - недей на всяка цена. Не си струва. Но си струва да положиш усилия.  Hug Излизай от форума и действай Simple Smile Почни точно битовизмите да решаваш. Ще те мобилизира. Намисли си план как да се справяш с ежедневните задачи за час-два. И .. казват, че за да стане навик, трябвало 40 дни  Laughing

# 216
Пош и ние с моя се караме постоянно,и все се разделяме на края на вечерта пак се обичаме до другия ден с нов скандал. Така е, просто периода е малко по особен

# 217
posh  Hug

Chuby не се чуди за какво да се притесняваш! Simple Smile Аз така се притеснявах, че бебка не плаче, е на ми сега 2 дена ме направи сама да си говоря! Grinning На всичкото отгоре беше научила пищенето от кеф, от вчера вече научи и пищенето с рев. Е, не знаех, че може физически да те боли мозъка от шум...вече знам. Simple Smile Да живее Нурофен-а! Grinning

И моята педиатърка не препоръчва Ротарикса, и аз мисля да не го слагам...дано не съжалявам после, но... Божа работа според мен.

Ние днес вече опитахме и морков, голям кеф е, цялата муцуна омазана, и ръкава през 5 лъжици в устата....не ми трябва лигавник, а космонавт! Grinning
Бебка лапа яко ръце, но палци само не, или поне е сууууууууууууупер рядко. Но как ще се отказваме от бибите по-натам не знам. На всичкото отгоре тя признава само тези на MAM, та и поръчвах от сайта, че нали уж спрели вноса в БГ...глезотии отсега. Grinning

Аз да ви почерпя малко със закъснение - на 22ри одъртях с още 1 годинка! Simple Smile
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 24 фев 2017, 12:38 от Adinko87

# 218
Оле, не моА ви изчета, бре  Mr. Green
Патето е по часовник в 5:00 готова за манджа, днес в един глас с алармата на ММ  Crazy
Гледан за палци говорите, болна тема са ми. Махам палеца и бутам играчка или залагалка. Голямо дебнене е, ама ще го боря този рефлекс, защото ме притеснява много за бъдещето.
Играчките и чесалките ги мия почти всеки ден. Тя се е научила да ги хвърля, а аз да й ги вдигам. Разиграва ме ама аЙде от мен да мине  Mr. Green Плюшките ги забърсвам с мокри кърпи почти всеки ден.
Пош,  Hug вярвам, че ще вземете най-разумното решение. Както са писали по-горе, баткото е добре да си поговори със специалист. Не се карайте пред него, за да не се филмира малчо.
Забравих другите теми, започнах да пиша преди 3 часа. Ще дочета и ще едитна.
Кристи, според мен е добре да спи по корем и шанса да се задави е в пъти по-малък от този по корем. Много ме беше страх да я оставям по корем без надзор, като беше на месец-два, беше удобно, а сега не я кефи изобщо. Казват, че е по-добре да научиш бебето да спи по корем точно заради задавянето, а и по-късно се обръщата от корем по гръб и спят така, защото не знаят, че има друг вариант. Има логика, но не успях да го реализирам, старх ме беше от задушаване.
След малко ще дояжда пащърнака и изчезваме навън.
Като се замести едно ядене с бурканче 120гр  дава ли се мляко и колко? 100-тина мл, добре ли са?

Последна редакция: пт, 24 фев 2017, 12:48 от Pure_nature

# 219
Честит рожден ден! Здраве, щастие и любов  Hug

# 220
  • София
Честит рожден ден, Adinko87! С пожелания за здраве, любов и никакви писъци!  Simple Smile

# 221
  • Варна
Адинко чест празник много здраве и любоф 💕 😘😘😘

# 222
  • Шоплука
Пош ние бяхме така с ММ три месеца, при положение, че сме заедно шест години. Аз бях откачила от неспане защото тогава бамбина грам не спеше. Изливах върху него целия гняв, после той и така... Омагьосан кръг, но той винаги е бил всеодаен баща, а и аз накрая всичко му признах. Но при нас нещата се оправиха, когато заедно се върнахме в леглото. Сексът върна баланса, казахме си всичко куме в очи, това ни помогна да превъзмогнем дупката.
Аз съм за борбата да се върне семейното щастие щом няма изневери, побоища и подобни. Сигурна съм, че отново ще намерите пътя един към друг.
Иннер, тя има бебета влези в Инфекциозна и след ваксината. Каза ми, че за да бъде ефикасна се дава един прием на месец и половина и един на шест месеца. Ако сега я сложим няма дабима особено значение. При положение, че там се плаща по 250 лв на прием, ваксината още не е безплатна, няма интерес да не я постави. Споделям тази информация, защото аз също съм раздвоена. От една страна и ние карахме вирус, от друга, ако няма нужния ефект, какъв е смисъла. Даже и с моята маниащина за превенция. Споделям това инфо. Иначе каза, че ще я сложи ако искам.
Кристи аз принципно все се тревожа, направо ми е хоби станало  Laughing
За забавянето и аз знам бебета, които си спят по корем без проблем.
Адинко ЧРД, да си жива, здрава, щастлова и обичана.

# 223
  • София
Иннер, тя има бебета влези в Инфекциозна и след ваксината. Каза ми, че за да бъде ефикасна се дава един прием на месец и половина и един на шест месеца. Ако сега я сложим няма дабима особено значение. При положение, че там се плаща по 250 лв на прием, ваксината още не е безплатна, няма интерес да не я постави. Споделям тази информация, защото аз също съм раздвоена. От една страна и ние карахме вирус, от друга, ако няма нужния ефект, какъв е смисъла. Даже и с моята маниащина за превенция. Споделям това инфо. Иначе каза, че ще я сложи ако искам.
Всъщност не са 250, а на два пъти по 95 лв - питах вчера приятелка от Софарма за цената. В нашия случай ще е дори само веднъж по 95 лв. Но както казах преди, за мен всеки шанс за превенция, колкото и малък да е, е от огромно значение. Дори различните лекари да са на различни мнения. Ще направя всичко, което зависи от мен, пък другото е вече шанс. Но в края на деня всеки сам си решава. Аз лично сто пъти предпочитам да направим ваксината, дори единственият ефект да е да караме болестта по-леко. Като си видиш детето обезводнено, горящо от треска, с хлътнали бузи и зачервени очи, умиращо от глад, но вече без да има сили дори да заплаче, и това след само едно денонощие, ми се струва, че и ти като мен ще мислиш. Има тема във форума, в която лекар е отговарял специално на въпроси за Ротарикс, той също е писал, че и по-късно от края на първи месец да се постави, пак ще има някакъв ефект. Някак си не ми се вижда редно човек да дава по хиляда лева за модерни колички, а да се стиска за 150-200 за ваксина. newsm78

Иначе да се оплача - асансьорът ни пак не работи #Cussing out #Cussing out #Cussing out Бебе + количка + багаж са ми 30 кг, а съм загубила форма и едвам свалям и качвам по 4 етажа стълби ooooh!

# 224
Честит рожден ден, Адинко!  Желая ти много щастие,  късмет във всичко, вълнуващи мигове и много усмивки. Бъди винаги обичана и обгрижвана!  Благодаря ти за почерпката,  помислила си и за алкохол-феновете.  hahaha
И отговорът на моята педиатърка беше същия като на педиатъра на Chuby - няма ефект, но ако искате ще я сложим.
Cristi, аз моя го държа още в малкото кошче и няма място да се завърти по корем и все още спя спокойно.  Но предполагам,  че не бих го оставяла да спи в тази поза, просто ще се притеснявам. Попадало ми е,  ме така рискът от задушаване е нисък,  но все пак...
Днес бях с тениска под якето и пак се прибрах вир вода... хубаво време, ама обличането е измъчвация... ту ти топло, ту студено...  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт