ОКТОМВРИйчета лудеят- по цял ден гукат и се смеят! -Тема 8

• 25 321
  • 770
  •   1
Отговори
# 105
Да така е, но вместо да дават на една майка 340 лв да дадат три майчинства на обучен човек.... Нито те стимулират да почнеш работа рано, замазват очите с 1/2 майчинство плюс заплата. И лапето, като се разболее и кат отсъстваме 3-4 пъти от работа, адиос мучачос ти казват.
Това имам предвид. Вместо да се борим за правата си, седнали сме да ревем за некви стинки, дет нищо няма да решат. Ма всеки народи си заслужава държавата, кво да кажа повече...
А това с половината майчинство, направо ме уби. И кой ще ми гледа 6-7-8 месечното бебе? Като бабите се пенсионират на 102 години, а тва половина майчинство,ще трябва да го давам на гледачка, то къде ми е стимулът, да се върна на работа, да им пълня хазната...

# 106
И с риск да бъда анатемосана аз казвам на моите деца- учете език и със скоростта на бит пе****ст към терминал 2, ама по най - бързият начин  Sick

# 107
Много добри теми сте подхванали, ама аз пак храня, така че не мога да пиша много  Joy

Пош и още някой ме пита за захранване. Ще започвам след двойната ваксина, значи след около две седмици, ако всичко е наред. Педиатрите тъй рекоха и ще се съобразя с тях, колкото и да ми се искаше по-рано да е. Иначе мисля да започна с три зеленчука на обяд и после каша да вкарам.

# 108
А добро  утро Simple Smile Мойто мише стана в 9 хапна 180 мл и заспа .Аз се чудя да спя ли или да ставам да оправям в къщи.Това за втората година ме уби мислех,че поне минималната взимаме ужас.На тия 14 градуса се чудя как да я обличам .Вие какво обличате ?

# 109
Аз смятам, че майчинството трябва да е две години на пълната ти заплата. Не бих оставила три месечното си бебе да ми го гледа чужд човек. Те сега имат най много нужда от мама. За мен три, четири месечно майчинството е безумие. Но в БГ майката трябва да е осигурена две години, за да си гледа детето. Аз ще я дам на ясла на две и то само частна, но мога да си го позволя, а колко майки си дават децата още на годинка и те започват да боледуват, те на годинка са си още бебета, но хайде в държавния яхър на самоотглеждане...

# 110
Храни сега, че на вас се надяваме да ни храните после, я в Ирландия, Холандия, пък и на Малдивите кандисвам, ей тъй скромничко  Mr. Green

# 111
Добро утро и от мен! Ще ходя да правя картофено пюре за обяд, 4 дни за тиквата са достатъчни.
За слънцезащитната козметика за деца нямам още изградено мнение и опит. Докато бях бременна обаче ползвах само Sundance на ДМ и Cien на Лидл 50 фактор и нямах никакви проблеми (говоря за кожа, която не е чувствителна и склонна към алергии). За себе си това лято също ще ползвам тях. За малчо ще проуча какво казват чуждите източници и каква е оценката на Stiftung Warentest.

# 112
Вчера я облякох с боди с д. ръкав, блузка и отгоре якенце. На крачетата - ватирано клинче, чорапи и буйки.
Леко одеалце и по-тъничка шапка.

# 113
То и в частната могат да ти го скопосат.

А относно кога трябва или не трябва да се включват чужди хора в отглеждането, влиза един любопитен факт - България е една от малкото страни, където има толкова дълго майчинство. Та си мисля, едва ли в развития свят с милионите им проучвания, не са си дали сметка колко бебето има нужда от мама и докога. Щом са го измислили така, значи има защо.

# 114
Ние още сме на 5 хранения по 180мл. (обедното вече на 120, заради пюрето). Прави нощем 8 часа пауза от 20 до 04ч и така дневните хранения стават на 4 часа (4,8,12, 16,20). Чудя се дали не му е много тази храна. Той е лакомник огромен и няма преценка колко да изяде, ако му дам 300мл и 300 ще изяде и после ще повръща само.

# 115
Храни сега, че на вас се надяваме да ни храните после, я в Ирландия, Холандия, пък и на Малдивите кандисвам, ей тъй скромничко  Mr. Green
Ти като начало се довлечи до София на ребра и ракия  Mr. Green

Ели, и моят е така, с разликата, че до вчера беше на 150 мл.

# 116
Ма многууууу си гадна, бях ги забравила тея  ребра, аааа smile3514

# 117
Презимето ми е това  hahaha

# 118
Моят син беше в частна ясла. Тръгна на годинка, дори не беше проходил, проходи там.
Вярно,добре се грижеха за него, но много боледува през първите 6 месеца. След това, спря рЕзко. Даже в градината се майтапеха с нас, че сме постиянното присъствие. Ето сега, в първи клас, дори сополи не е произвел.
Не съжалявам, че го дадох толкова рано (то и трябваше да се върна на работа).

# 119
Аз също мисля да е от около годинка, но да видим дали ще ми се получи Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт