ОКТОМВРИйчета лудеят- по цял ден гукат и се смеят! -Тема 8

• 25 320
  • 770
  •   1
Отговори
# 120
Моят син беше в частна ясла. Тръгна на годинка, дори не беше проходил, проходи там.
Вярно,добре се грижеха за него, но много боледува през първите 6 месеца. След това, спря рЕзко. Даже в градината се майтапеха с нас, че сме постиянното присъствие. Ето сега, в първи клас, дори сополи не е произвел.
Не съжалявам, че го дадох толкова рано (то и трябваше да се върна на работа).
И моята дъщеря първата зима и изтекоха реки от сополи - нон стоп сополи и кашлица, а аз не си спомням по-лошо и дълго да съм боледувала от разни настинки, както тогава. После само по-лесно става и не боледуват толкова. И аз в ретроспекция не съжалявам, защото направих каквото трябваше да бъде направено. Резултатът след 3 години е повече от задоволителен и за мен, и за детето. Но тогава си скъсих живота от угризения на съвестта - на 3.5 месеца тръгна, все пак. Сега малкия съм го записала в листата на чакащите за същата група, но от навършени 18 месеца.

# 121
Голямото ми момиче е на ясла от 8 месечна възраст. За нея и за мен това беше най-доброто решение. Боледува първата година, сега по-малко, но нищо кой знае колко сериозно. Ползите за детето ми са в пъти повече, сестра й е записана в същата група (тук са смесени от 3м до 6 годишни). Там всички деца вече я познават и чакат с нетърпение.
За съжаление не мога да сравнявам с България.
Да допълня: решението да я оставя толкова малка не беше никак лесно. Имах много угризения, раздялата ми първия месец беше изключително тежка. Не за детето, за мен. Още по-гадно ми ставаше като видях, че тя от мама всъщност няма кой знае колко нужда през деня, светът е по-интересен. Ама сега като ми е позната вече системата приемам по-добре нещата.

Последна редакция: чт, 23 фев 2017, 10:14 от ge.st.

# 122
С риск да стана досадна, само да кажа, че аз от ранното тръгване на ясла видях повече позитиви, отколкото негативи (може да съм имала и късмет с учителките).

Детето ми се научи без проблем да ходи на гърне (после на тоалетна), да яде с лъжица, да общува с други деца. Не знам какво е това бебешки пубертет, лигавене, тръшкане.

Сутрин с усмивка отиваше на градина, даже ваканцията все питаше - кога пак. А да не говорим, че като сготвя нещо, той все казваше: "Мамо супер е, почти като в градината".  Laughing

Научи се на уважение, на ред. Не, че не може да се научи и от мен, но определено това да попадне сред себеподобни му се отрази много добре.
Той и сега все иска да иде до градината, да си види учителките.

# 123
  • София
Много благодаря, момичета. Много добре ми действате. Най-вероятно около годинката ще трябва да бъде на ясла. Хем си мисля точно както го описвате - всъщност ще научи повече неща отколкото само при мен, хем ми е едно странно. То хем има време, хем останаха 6 месеца.  Confused

Ние още сме на 5 хранения по 180мл. (обедното вече на 120, заради пюрето). Прави нощем 8 часа пауза от 20 до 04ч и така дневните хранения стават на 4 часа (4,8,12, 16,20). Чудя се дали не му е много тази храна. Той е лакомник огромен и няма преценка колко да изяде, ако му дам 300мл и 300 ще изяде и после ще повръща само.

И при нас стана същото сега. И аз храних в 3:45  Laughing ама твърде сънена бях, за да погледна екран.  Simple Smile

На обяд давам 150 и засега не повръща. Още не смея да намаля на 120 мл.

Вчера яде морков и тиква - прие се идеално. За днес морков, тиква и картоф. Почвам да ги варя, че ей сега ще стане време за обяд  Laughing

Храни сега, че на вас се надяваме да ни храните после, я в Ирландия, Холандия, пък и на Малдивите кандисвам, ей тъй скромничко  Mr. Green
Ти като начало се довлечи до София на ребра и ракия  Mr. Green

И суджукът не е за изпускане  Mr. Green

# 124
И суджук, дядо Попе, и суджук  Joy Joy Joy

# 125
Определено много си зависи от градината /яслата и отношенията вътре. Ако детето е добре гледано и създава бързо приятелства за него е от голяма полза.
Затова мисля да я давам първо на четири часа на година и половина, да видим как ще тръгне.

# 126
Поли, те виж, че места няма за децата на една годинка, какво остава за бебета на 6-7 месеца. Да не говорим, че за такива малки бебета, трябва и повече персонал, не две учителки и една леля, както е сега.
И докато сме на темата. Бях много изумена, че преди време майки протестираха, че не им е изравнено майчинството за втората година с минималната заплата. Вместо да протестират за повече места в яслите, за защита на майките с деца и бременните пред работодателите, да могат спокойно да ползват болничен и отпуска, да не се страхуват от уволнение,  те седнали да зяят за едни 70 лв в повече, дето са 2 пакета памперси.

Във Франция има програма и за детегледачки (там майчинството е 3 месеца) - държавата плаща около 60% от заплатата на гледачката, но доколкото разбрах те ти я пращат, не си я избираш ти.
Аз с баткото съм го тествала варианта с гледачка и нещо да ви кажа, не е моето това.
Предпочитам яслата.

Леле, това все едно аз съм го писала Peace
Ще видим нас къде ще ни отвее кариерата по белия свят.
Аз съм от тези "луди" майки", които си обичат работата и не им се седи вкъщи три поредни години.

Друга тема: гледам пишете за слънцезащитните кремове, моят бебешор е бял към прозрачен Laughing като мен, хем седи "на завет" в количката, ама ще го намажа за всеки случай. newsm78

# 127
Друга тема: гледам пишете за слънцезащитните кремове, моят бебешор е бял към прозрачен Laughing като мен, хем седи "на завет" в количката, ама ще го намажа за всеки случай. newsm78
Joy Joy Joy
И моят е така. С какво мислиш да го мажеш?

# 128
Дракли   hahaha Айде ние тръгваме при педи Simple Smile

# 129

Аз съм от тези "луди" майки", които си обичат работата и не им се седи вкъщи три поредни години.

Охох, не те е срам, каква майка си..., внимавай, че Големият брат те гледа и слуша.
Сега сериозно, за такива същите еретични изказвания какви укори получих преди година-две в раздела за яслите и градините, не можеш да си представиш. Отказах се отдавна да обяснявам, че както децата, така и майките сме различни.

# 130
Моята я мажа с колд крем за бебета на био дерма, че на планината слънцето гори много. Не и се зачервява, веднъж забравих и и изгоря нослето, оправи се от чист вазелин.
Всеки си решава, но аз разсъждавам така - цял живот ще работя, а това време с детенце толкова бързо ще отлети, пък и голяма радост ми носи да съм си с нея, а Китай и контейнерите все там ще си седят, няма да избягат. Но аз съм си патриархален тип по принцип.
На слънце, чайче, спящо бебе и снежна Витоша... Какво му трябва на човек Grinning

# 131
Joy Joy Joy
И моят е така. С какво мислиш да го мажеш?

http://www.bioderma.bg/nashite-produkti/abcderm/solaire-50
Ето тоз, засега биодерма му е ок за кожата, после ще пиша как е, дано не е мазен само.

# 132
Ще чакам да споделиш  bouquet
Аз засега клоня към Мустела, защото всичко друго ми е тяхно, но не съм решила окончателно.

# 133
7.300 и 63см, качили сме 600гр, идеалната среда    Mr. Green Отложихме пак имунизация заради скорошният антибиотик. Педито вика, следващият месец каквото ядете вие и тя по малко да си опитва  Shocked Кефи ме тва педи  hahaha

# 134
Направо пръжки с лук  hahaha Браво на момата, манекенски мерки!

Общи условия

Активация на акаунт