Информация за МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов) - 11

• 96 643
  • 730
  •   1
Отговори
# 195
Ох и аз не знам какво е, но не звучи приятно Confused
Поне ме успокоихте, че е нормално да си чувствам така корема...

# 196
Кити, аз мислех, че обясняваш колко е лесно да прибереш корема. Явно не съм те разбрала. Аз за 12 седмици съм махнала 6 см Tired

# 197
  • София
Аз също имам изтръпване на корема (около шева) и се бях притеснила. Казаха ми, че е нормално. Чак сега взех малко по малко да го усещам като мой, но от време на време чувствам дискомфорт в операцията (лека болка) и то вечер. Свързвам я с носенето на бебето и най-вече със стоенето в полулегнало положение в скута ми (любима поза). Дупето му се пада точно в областта на операцията. Скоро ще ходя на цито и ще споделя. Дано да няма нищо притеснително.
На мен ми казаха цито след 6м.
Аз започнах с леко натоварване, ходя и на танци, но коремът ми си стои. Прибрала съм много малка част и вече взех да се притеснявам, че ще си остана така или ще се наложи разкрасителна интервенция, а не съм много "за", че съм бъзла.

# 198
То, ако е само за красотата, хубаво. Ама аз се обзаведох и с пъпна херния в начален стадий #2gunfire Петрова и Григоров искат операция за слагане на платно, а аз се дърпам и опитвам с ресторативни упражнения да я оправя диастазата. Тия дни ще ходя пак да я мерят и се надявам да е намаляла. Но ми е тегаво и безумно ме дразни  #Cussing out

# 199
  • Sofia
То, ако е само за красотата, хубаво. Ама аз се обзаведох и с пъпна херния в начален стадий #2gunfire Петрова и Григоров искат операция за слагане на платно, а аз се дърпам и опитвам с ресторативни упражнения да я оправя диастазата. Тия дни ще ходя пак да я мерят и се надявам да е намаляла. Но ми е тегаво и безумно ме дразни  #Cussing out
Какви упражнения правиш? И аз имам диастаза, а онзи ден напипах и едно балонче при пъпа, което при леко натискане потъна и изчезна, и съвсем се ошашках да нямам и херния. Sad

# 200
Кити, аз мислех, че обясняваш колко е лесно да прибереш корема. Явно не съм те разбрала. Аз за 12 седмици съм махнала 6 см Tired

Не съм го махнала, избива над белега, като мъфин. А при мен разрезът е по-голям от обичайното, защото са близнаци. На килограми съм добре, иначе. Но това няма нищо общо.

# 201
Аз и килограми имам да свалям, но това не ме дразни толкова.

Szervusz, ще ти пиша на лични довечера.

# 202
  • София
cristi, пиши, моля те, и на мен за упражненията.
KittyCatty и при мен е така. Точно над разреза ми е проблемът. Там изпъква най-много.

cristi, ако все пак се наложи да ти правят интервенция (дане не се наложи), не може ли да се комбинират нещата и да оправиш корема? Не съм много наясно, затова питам.

# 203
  • Sofia
Аз и килограми имам да свалям, но това не ме дразни толкова.

Szervusz, ще ти пиша на лични довечера.
Благодаря!  Hug

# 204
  • В сърцето на любимия човек
И при мен около разреза при допир имам странно усещане, от скоро ме и сърби самият белег. В сряда бях при д-р Христов на преглед (цито, колпоскоп, МБ), но забравих да му кажа за това. Иначе на първо четене чаркуляците ми са наред, разреши ми вече ако искам да правя някакви упражнения за корем. При мен като цяло коремът се прибра след раждането, обаче стомахът ми се разшири от яденето покрай кърменето - честно, ям колкото ММ, който е буквално два пъти по-едър от мен, станала съм като ламя и по цял ден хрупам нещо  Blush
Да знаете, че вече има два вида цитонамазка - едната става за седмица и е 45лв, другата за 20 работни дни и е 30лв.

# 205
Колко време след раждане слагахте Клексан(Фракси)?

# 206
  • В сърцето на любимия човек
При мен до изписването, т.е. 5 дни, но аз нямам сериозни мутации  Peace

# 207
  • София
Момичета, имам операция от 2000г и все още си укещам странно корема около белега. Няма как да го усещате както преди - рязана кожа, мускули, нервни окончания. Там вече има съединителна тъкан.
Така, че свиквайте с тези усещания, никога няма да е 100% както преди

# 208
На мен не ми е рязан корема и пак не е както преди. Преди имах страшно плосък, залепен за гърба корем с (леко) очертани мускули. В момента коремът ми се е по поприбрал, но е отпуснат, пихтиест и ако не го стегна аз виси като се наведа. Др Енчев може и да има място в Надежда...

# 209
  • София
При мен до изписването, т.е. 5 дни, но аз нямам сериозни мутации  Peace
И на мен 5 дена. На момичето в моята стая му казаха поне още месец. Аз се замислих, дали 5 дена не бяха малко и защо не продължих?

Nandin, написаното от теб ме успокоява, че вече започнах да се притеснявам. Не помня такива усещане след първото секцио, но аз и други неща не помня от първата операция.

Общи условия

Активация на акаунт