Баба Марта наближава,а СЕПТЕМВРИйче все по-голямо става!!! Тема 3

• 36 723
  • 744
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Ами аз с пчелен мед го правя, но може да пробваш и с боров. С лука си е по-сериозна играчка. Можеш да си го нарежеш на филийки и да го натискаш с ножа, но аз лично с ръчна сокоизтисквачка се мъча. То няма как да няма и парченца, но колкото е възможно пробвай и сок да извлечеш.

# 721
aplesito, пробвай да го нарежеш на ситно и да го сложиш в марличка /на няколко ката или тензухче/ и започваш да усукваш, мама така стискаше преди на брат ми сок от магданоз, и бързо да се оправяш.

Момичета стискам ви палци на биопсията и чакаме само хубави резултати  Hug

# 722
  • София
Здравейте, момичета!
Рядко се включвам, но да споделя. Вчера бях на БХС и на ултразвука се видя отрицателна вълна на един от венозните съдове. Лекарят каза, че това повишавало риска от Даун и сърдечно-съдови аномалии и каза да помислим дали искаме да направим Пренатест или хорион биопсия, или да не правим нищо.
Трябва да го решим докато излязат кръвните резултатите от БХС.

# 723
 Аплесио-реже се от лука „капаче”,махат се няколко кръгчета от вътрешността,така че да се образува „чашка”. Слагаш мед 1-2 лъжици. Престоява известно време и сока го пиеш. Така съм правила на малкия.
 Относно меда-той винаги е пчелен. В зависимост от какво са събирали пчелите прашец се категоризира на видове: боров,липов, акациев и т.н.

# 724
Lady_Ira, какъвто и вариант да изберете пожелавам хубави резултати Hug.
Пренатест(има и още няколко като него) е неинвазивен метод чрез вземане на венозна кръв, но за съжаление е малко скъп. Хорионбиопсията си е инвазивна процедура и доколкото знам я препоръчват, ако и резултатите от Пренатест не са добри. Аз като една страхливка бих направила Днк теста- Пренатест например.
Хубавото е поне това,  че вече и в БГ ги има тези тестове и спестяват много притеснения на родителите.
Успех на всички момичета с изследванията.

# 725
  • София
Благодаря, mladamama!
Съпругът ми е против процедурата с иглата. Е, не че и мен не ме е страх.
Ще мислим кое да изберем, докато станат кръвните изследзвания, а дотогава междувременно може да направим още едно УЗИ при някой друг за второ мнение.

# 726
  • София
Момичета всички ли правите първата фетална и бхс? Според моята лекарка няма смисъл и аз се чудя дали да отида без да и казвам да ги направя?

# 727
Ами аз направих, но нз как става сама да си назначиш БХС то, не трябва ли док да ти напише, за какво да ти вземат кръв? Според мен е хубаво да се мине и това, не че е толкова информативно, колкото да не те гложди. Самите данни от ФМ е добре да ги видите също.

# 728
Може и сама да отидеш до МД за БХС,но трябва преди това лекар да ти е направил замерванията.
Марков ми каза минала седмица,че Пренатест,ско се прави само за Даун е 750 лева.За другите,Транквилити и другият не го запомних,май са по-евтини,но незнам подробности.

# 729
Момичета всички ли правите първата фетална и бхс? Според моята лекарка няма смисъл и аз се чудя дали да отида без да и казвам да ги направя?
Не мога да разбера какви са тези лекари които казват, че нямало смисъл от ранен комбиниран скрининг...съгласна съм, че БХС са само някакви си данни, но на ранната ФМ се измерват различни неща от на тази после  след 19г.с, направи ги за свое успокоение...Правиш първо ФМ и с измерванията от лекаря отиваш на БХС(мен никой не ме пита кой ме изпраща и не ми искаха никакъв документ освен измерванията от ФМ), после ти комбинират двете изследвания и ти излизат резултатите...Аз лично си правя всичко защото съм параноя...Ти си прецени Wink

# 730
Аз си правих БХС, защото съм над 35 години и се водя в рискова група. Например, ако се гледат само годините ми, рискът от Даун е 1:218. След изследването, което взема предвид и други фактори, ми преизчислиха риска на 1:4353. Т.е. след това изледване аз дишам значително по-спокойно.  Peace

# 731
  • София
Понежедо момента са ме гледали поне пет на ехограф, понеже все имах болки и сега да не е все пак облъчване в повече, макар че казват че не вреди, но незнам, това ме спира..

# 732
Ти си реши, как ще се чувстваш спокойна. И мен до сега са ме гледали сигурно 7 пъти, но в това няма ограничение. Сега до следващия преглед имам 2-3 седмици и нз...Днес съм много неспокойна, имам някакви кофти мисли и искам да ги изгоня. Снощи ревах много без особена причина, изнервено ми е, много сънувам, май хормоните взеха да ми играят..  Laughing

# 733
Не мисля, че е проблем по-честото гледане на УЗ. Стига с тия облъчвания, няма такова нещо.
 "Ултразвуковото изследване представлява прост, безопасен и безболезнен метод, който използва отразените ултразвукови вълни от изследваната част на тялото, наричани ехо и ги преобразува в изображения в реално време. Тук не се използват рентгенови лъчи."

За БХС не толкова, но за фетална морфология съм твърдо ЗА. Въпреки това, си правих и двете, ще правя и втората ФМ в 21 г.с. Разбира се, че има смисъл. Измерването на показатели като нухалната т-я и наличието на носна кост са много важни за евентуално диагностициране на генетично заболяване.

Аз днес си позволих десерт - мус и сега си нося последствията от това решение.   Embarassed Sad

# 734
*Noel* още ли ти е зле стомаха...? Чувала съм, че газираната вода на Михалково помага при гастрити и болести на стомаха, но не съм много разбираща...
Между другото моята втора ФМ ми е назначена от лекаря който ме гледа първият път за 19г.с, чудя се не е ли рано...
...а относно облъчването от видеозоните, за първи път го чувам...ако зависи от мен ще се гледам всяка седмица... Laughing

Общи условия

Активация на акаунт