Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 12

• 88 410
  • 749
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Има ли опасност за нещо, ако инжекцията се бие малко по-рано ?
Последните дни мъжът ми закъсняваше и изместихме по-късно, искам сега по-рано да е  Laughing А и утре има излизане към 10, ще трябва преди това да ми сложи инжекцията.
Дали някое от стандартните лекарства е несъвместимо? Например Парацетамол...боли ме глава от вчера, а днес се усещам настинала и ме боли гърло.

# 331
Няма проблем нито да изместиш малко инжекциите, нито да пиеш парацетамол докато си на инжекции.

# 332
Easy, моля разясни как стояха нещата с упойките и НМХ ?

Не бива да се поставя епидурална/спинална упойка в следващите 12 часа след инжекция. Ако се наложи спешно секцио, се пристъпва към обща анестезия. Профилактиката се подновява 6 часа след раждането/секциото/свалянето на епидуралния катетър.

Извинявай за въпроса, но защо продаваш инжекциите? Предвидила ли си достатъчно за профилактика след раждането?

# 333
  • София
Жана, благодаря.

Аз съм раждала секцио и имах голямо желание този път да се опитам естествено  Tired 
Секциото е рисково, но дали няма да измислят някакви причини, че не мога да родя естествено?
Риск за руптура на матката винаги има, но той е доста нисък и може да се предвиди през бременността. По моята логика има повече риск от секцио.
Ама кой ги знае българските специалисти....дори тези, които обичайно са съгласни да асистират естествено след секцио.

# 334
easy rider много ти благодаря за отговора. Честно да ти кажа малко ме уплаши аз отдавна спрях фраксипарина и останах само на аспирин протект(по препоръка на гинеколога ми)
ФакторV Лайден-мутация-Нормален генотип
Фактор ||(Протромбин)мутация G/A 20210-нормален
Инхибитор на Плазминогенния активатор PAI 4G/5G  -Хомозиготен носител 4G/4G
MTHFR мутация C677T  -Хомозиготен носител Т/Т
Солево изолиране    -  1
Ето това ми е генетичното изследване направено в НГЛ Майчин дом.
Аз може би съм с риск за тромбофилия а не със така както писах?Намерих емаил адреса на Проф.Паскалева ако и изпратя резултатите си дали ще ми отговори според вас понеже съм на много далеч от София?Някой от вас правил ли е така момичета?

# 335
Desi-84, това си е чиста тромбофилия. Тромбофилията означава именно повишен риск от образуване на тромби и всякакви сърдечно-съдови инциденти - не е болест сама по себе си. Съжалявам, че съм те уплашила, но гинекологът ти просто не е прав. Препоръката му е опасна. Освен това мутацията в MTHFR носи риск от дефицит на Б12 и фолат. Трябва да се приемат в метилирани форми и да се следят нивата им. Не е задължително да имаш дефицит, но ако имаш, това е опасно както за теб, така и за бебето (вкл. след раждането, ако се кърми).
Скрит текст:
Аз съм с абсолютно същите мутации. Да, водят се нискорискови. Само че аз лично вече имам 3 дълбоки венозни тромбози. Слагам го в скрит текст, защото от един случай не бива да се правят изводи - за целта си има медицински проучвания и статистики - но все пак е пример.

# 336
easy rider в такъв случай трябва да си изследвам В12 и халат ли?Много се обърках  newsm78 Изпратих това изследване по е-маил на Проф.Кременски и той ми отговори ето така:
Доказана връзка с тромбози и евентуални късни усложнения на бременността имат първите два генотипа,които са нормални при вас.
Коментарът за варианта 4G/G4 е пристрастен и недоказан.
При варианта MTHFR прием метилирана форма на фолиева киселина. 
Фраксипарин се обсъжда при повишени антифосфолипидни антитела при предишни бремености с късни усложнения или допълнителни ултразвукови признаци за проблеми с кръвотока с пъпната.
Няма място за паника.

# 337
Единственото, с което съм съгласна, е последното изречение - няма място за паника Simple Smile А, и разбира се, за метилираната форма на ФК.
Съжалявам, не съм професор и въобще не съм медик, но това е моето мнение, и не само моето, разбира се, а на много специалисти в областта.
Иначе да, добре е да изследваш В12, фолат и хомоцистеин веднъж годишно.

# 338
Трябва да питаш в болницата. По принцип е редно да си ги имат и да ти слагат, но за всеки случай се снабди с документ черно на бяло от някой от следящите те д-ри, че трябва да ти се поставят.

# 339
Разбрано Simple Smile Благодаря още веднъж  bouquet

# 340
Здравейте момичета от няколко дни на сам почнах да си поставям фраксито в ръцете но забелязвам ,че след всяко поставяне ми се получава синина и то не са никък малки в корема като си ги поставях не ми се получаваха такива неща и не ме болеше а в ръцете ужасно много ме боли при поставяне дали да сменя мястото според вас Cry

# 341
  • София
Аз слагам само в ръцете(т.е. мъжът ми) и си боли.
В коремът още не съм, но там е някак меко, по-нежно и ме е страх.И без това всяка вечер по половин час се настройвам за боцкане и мъжът ми ме гони из стаите  Laughing
Не мога да свикна, пък сама да си ги слагам е абсурд.

# 342
Дези а синини получават ли ти се  newsm78 ,че мен това сякъш ме плаши повече от болката

# 343
  • София
На дясната сега имам 2, не са много големи...леко зеленеят.
По-скоро около самото убождане едно червено-лилаво кръгче.

# 344
В ръцете боли повече отколкото в корема или в паласките, бийте смело там, няма страшно.
На по-меките места по-малко боли.

Общи условия

Активация на акаунт