Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 12

• 87 312
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
Да лекар ми предписа терапията като го редувам един ден фракси ,а на следващия аспирин протект. Сега съм в 12г.с. и след няколко дни имам час,за да ми кажат дали да ги спирам. По принцип ми е изписан до 12г.с

# 631
  • София
На мен ми звучи адски странно тази профилактика... Нали точно с напредване на бременността /поне доколкото съм чела/ се сгъстява кръвта... А само да се разреди в началото и след това да се остави пак да се върне към предното състояние..  Може и аз да бъркам, ако е така, търпя критика.

# 632
  • София
Точно така е! Просто е абсурдно и алогично да се слага всеки ден до еди коя си седмица, а после да се разреди или да се махне.Точно обратното се прави, защото с напредване на бременността рискът се увеличава , както за плода, така и за майката.Обикновено се увеличава дозата.

# 633
Ох вие направо ме отчаяхте Grinning мислих си, че няма да ми се налага са ги слагам тези инжекции, но ако ще е по -добре така ще ги изтърпя. Все пак е важно бебето да е добре, ще видим какво ще ми кажат в понеделник.

# 634
  • София
Здравейте,

аз бях на такава терапия - редуване фраксипарин и аспирин, сега съм  - 2 дни фраксипарин 0.4, един ден аспирин и един ден почивка. в 29 г.с. и по предписание ще я правя до края, респективно преди раждане.

Бих казала, че от моя опит и наблюдения в началните седмици, въпреки инжекциите, APPT ми беше под границата (при граници 27-37, моите резултати бяха под 26  време на съсирване), а в момента с напредване на бременността е в граници(близко до долната, но не под нея). Но пак казвам това са мои наблюдения, не казвам, че е научно вярно.

# 635
  • София
Сиска, не само за бебо, за теб също си крие рискове.
Бай дъ уей, има ли нещо общо разширяването на вени пр и процеса на износване и раждане на дете с обсъжданите генни мутации?

# 636
Може би задаван многократно въпрос, но изваждате ли мехура от инжекцията, че съм объркана?

# 637
Да, почуквам инжекцията, за да се качи въздуха нагоре, изваждам го и тогава я слагам.

# 638
А биете ли инжекция в областта под пъпа или само по-отстрани?

# 639
Може би задаван многократно въпрос, но изваждате ли мехура от инжекцията, че съм объркана?
Аз не вадя въздуха.

# 640
Шефче, като ми беше малък корема, биех навсякъде - под пъпа, около пъпа, абе където ми падне. С напредването е малко по-сложно, кожата става твърда и сега основно в паласките слагам от няколко седмици. Simple Smile

# 641
  • София
Аз също не вадя въздуха. В официалното видео на Клексан показват да не се вади.

# 642
  • София
Аз вадя въздуха и бия винаги вляво или вдясно но не и под пъпа. Ако няма място на корема - паласки.

# 643
Шефче, като ми беше малък корема, биех навсякъде - под пъпа, около пъпа, абе където ми падне. С напредването е малко по-сложно, кожата става твърда и сега основно в паласките слагам от няколко седмици. Simple Smile
bouquet
Мен ме е страх да бия под пъпа, все си мисля, че я забивам в главата на бебето  Embarassed

# 644
Нищо му няма на бебчо Hug
Докато имаш възможност за по-голям избор, сменяй местата смело Hug

Общи условия

Активация на акаунт