Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 12

• 87 273
  • 749
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте, искам да ви попитам следното. До 21.06 бях на фраксипарин от 0,4 мл. След направено изследвана на Anti Xa - стойностите му бяха 0,22 IU/ml / при реф.ст-ти 0,2-0,4/.След направена консултация с проф.Паскалева  преминах на Клексан от 0,6 мл.Днес си пуснах отново контролно изследване и стойностите на Anti Xa са 0,39 IU/ml. Тъй като проф.Паскалева е в оптуск до средата на септември и няма как да се консултирам с нея, искам да ви попитам , ако сте запознати с тези стойности трябва ли да започна клексан от 0,6 мл? Попитах АГ и той каза,че за него тези стойности са високи и трябва да сваля дозата. Някоя от вас да е запозната?

ДА, аз бях с подоба на твоята ситуация. В момента изследването ти показва, че НМХ ти достига и е в норма, преди това не ти е достигал. Не слушай АГ - не е запознат с проблема и дозирането. Изчакай Паскалева се връща в края на август до тогава продължавай с дозата, която тя ти е определила, а именно 0.6.

# 706
Здравейте, искам да ви попитам следното. До 21.06 бях на фраксипарин от 0,4 мл. След направено изследвана на Anti Xa - стойностите му бяха 0,22 IU/ml / при реф.ст-ти 0,2-0,4/.След направена консултация с проф.Паскалева  преминах на Клексан от 0,6 мл.Днес си пуснах отново контролно изследване и стойностите на Anti Xa са 0,39 IU/ml. Тъй като проф.Паскалева е в оптуск до средата на септември и няма как да се консултирам с нея, искам да ви попитам , ако сте запознати с тези стойности трябва ли да започна клексан от 0,6 мл? Попитах АГ и той каза,че за него тези стойности са високи и трябва да сваля дозата. Някоя от вас да е запозната?

ДА, аз бях с подоба на твоята ситуация. В момента изследването ти показва, че НМХ ти достига и е в норма, преди това не ти е достигал. Не слушай АГ - не е запознат с проблема и дозирането. Изчакай Паскалева се връща в края на август до тогава продължавай с дозата, която тя ти е определила, а именно 0.6.
Благодаря! Мен това ме притеснява,че уж АГ- то е запознат с тромбофилията и обръща внимание. А не можах да намеря информация за опасностите от предозиране, ти запозната ли си?

# 707
Обърнете внимание!

По време на бременността, наблюдение и изследвания на фибриноген  могат да се правят не само от гинеколог, но също така и от терапевт, както и специалисти от посоката на профил - кардиолог, хематолог, хирург. Само те могат надеждно да определят причината за промени в нивата на фибриноген и да предпишат лечение, безопасна за една жена с бебе и ефективно за развитието на плода.[/b]

Всъщност всеки хематолог във всяко кардиологично отделение би трябвало да може да направи консултация за нмх, за анти ха и кръвосъсирване. Или отделения, в които се извършват донорски операции, там също също има тесни специалисти  хематолози по хемостаза-кръвосъсирване.
 Твърде рязко увеличение, което надвишава максималния размер на фибриногена - 6 грама на литър кръв - това е сигнал за тревога. Така че, в организма на бъдещата майка проникнала инфекция или възпал. проявява огнище.Повишените нива на фибриногена се свързват и с повишен риск от венозна тромбоза (кръвни съсиреци).

В третия триместър  ниво на фибриноген може да достигне до 6-7 мг / л.Това се дължи на факта, че в тялото на бременната жена се формира друг кръг на кръвообращението, който е отговорен за способността на детето да живее.Този кръг се нарича утроба-плацента.Той също така изпълнява функцията на повишена честота на кървене по време на раждането.

норма фибриноген по време на бременност -
на стойност

В първия триместър на бременността в кръвния фибриноген, бременна жена трябва да бъде на нивото на 2,98-3,0 г / л.Според медицински причини, тази стойност е по-ниска от нормалното, но това се взема предвид с токсикоза при бременни жени.
втория триместър на ниво на фибриногена е около 3.1-3.3 г / л.

на третия триместър на фибриноген протеиново равнище се увеличава до максимална граница и е 5,0-6, 0 г / л.

Отклонения от тази норма в положителна или отрицателна посока, дава право на гинеколог да подозира, патологично състояние при бременни жени.

ПОВИШЕН фибриноген може да се дължи на наличието на възпалителни процеси, оформен в тялото по време на бременност.Фибриноген е намален след  грип, пневмония.Ако обърнете внимание на екстремни патологични ситуации, които могат да обяснят намаляването на фибриноген:

преждевременно раждане;
отлепване на плацентата;
тромбоза;
Прееклампсията.
фибриноген се завръща към нормалното, с помощта на витамин терапия.За да направите това, лекарят предписва на бременни витамини от група В и фолиева киселина, аспирин в ниска дозировка.

Фибриноген и D dimeri могат да покажат повишена склонност на кръвта да се съсирва.

Прочети още на: http://www.puls.bg/diagnostic/laboratory/laboratory_72.html

И Нандин може да ви даде съвети много професионално за изследвания за кръвосъсирването.

Последна редакция: чт, 24 авг 2017, 11:45 от Анонимен

# 708
С 4G/5G и хетерозигот за MTHFR съм ,AG ми назна4и FRAXI 0,3 през ден без AP . Това не е ли недостатъ4но?     Аз мисля ,4е е по добре да продължа с FRAXI 0,3 всеки ден . МОЛЯ за съвет ,предварително ВИ благодаря ! Gerda , благодаря за из4ерпателния отговор за фибриногена .

Последна редакция: ср, 23 авг 2017, 21:50 от Jaltur

# 709
Не трябва някой от форума да ти назначава фраксито!

# 710
Здравейте,пак съм аз! Някой, има ли информация за Клексан в Румъния?
Благодаря ви предварително!

# 711
За клексан в Румъния не знам, за фраксипарин мога да се изкажа, че го има, цената е съвсем малко по-висока от тази в аптеки Марешки.

Последна редакция: чт, 24 авг 2017, 11:18 от !Diva!

# 712
Има починала родилка от белодробна тромоемболия на 37 години един час след секцио.
"АГ отделението в асеновградската болница д-р Червенков. Белодробна тромбоемболия и нарушение в кръвосъсирването – са двете тежки нарушения, които са се получили около час и половина след раждането, обясни той. По принцип тези усложнения са с почти 100-процентна смъртност, каза още докторът. Според него те са били абсолютно непредсказуеми и нямат никакво отношение към бременността на жената или възрастта й."

# 713
Днес ли?

# 714
"Млада жена е починала вчера в болницата в Асеновград. Тя е била там за раждане. Сигналът в окръжна прокуратура Пловдив е подаден вчера. Жената е издъхнала в гинекологично отделение, където е била настанена за планирано раждане. Няма яснота какво точно е причинило смъртта на родилката. Бебето е живо. От прокуратурата съобщиха за БЛИЦ, че по случая е образувано досъдебно производство и е назначена комплекса съдебно-медицинска експертиза. Ще бъде направена аутопсия на тялото. По непотвърдена информация се разследва белодробна емболия, от която да е настъпил леталния край"

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/obshtestvo/smrt-na-rodilka-potrese-asenovgr … d_news538672.html

# 715
Уф.
Светъл и път на жената  Tired

# 716
Възможно ли е наистина да не може да се предвиди, че ще настъпи такова усложнение - тромбоемболия?

И братовчедка ми почина така , белодробна тромбоемболия час и нещо след раждането,но и бебето също.

# 717
Понякога не може наистина.
Няма оток, няма задух, няма нищо. Само кръвта ти е станала на констистенцията на масло.
Явно и жената не е знаела. Не са и сложили и фракси при секциото и то се е навързало.

# 718
Кръвните показатели, дали са показали нещо.
След операция и раждане нмх го включват на 6-тия час след това.

# 719
Не се наемам да кажа.

Общи условия

Активация на акаунт