Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 12

• 88 303
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
Не, не може да има проблем заради фраксипарина или поне рискът е нищожен. Само че не виждам как ще убедиш стоматолога - който е мед. лице - че няма опасност, щото така са ти казали във форума.

# 151
Здравейте, има ли някой алергичен към клексан, на когото фраксито да му е понесло по-добре?
Последната седмица имам много зачервявания и сърбежи по цялото тяло след поставяне на инжекцията.
А каква доза от фраксипарина отговаря на клексана (май има две разфасовки фракси).

# 152
Здравейте на фраксипарин съм от няколко месеца, предстои ми вадене на нерв на зъб и стоматоложката много се притеснява да не се появи кървене което да не може да се овладее. Някой вадил ли е нерв по това време и какво бихте ме посъветвали. Зъбът е отворен а до раждането има почти 3 месеца
Здравей, на мен ми вадиха нерв и то при терапия с АП, имаше малко повече кървене, но зъболекаря се справи без проблеми, а при теб с фраксипарина не би трябвало да се отрази. А 3 месеца мисля, че е много един зъб да стои отворен.

# 153
  • София
Здравейте, моля ви за съвет. И аз като вас посещавам доктор Сигридов заради множеството ми проблеми - тромбофилия, Хашимото, два спонтанни аборта и една гроздовидна бременност. Та доктора каза при чхг 1000 идваш. Днес с чхг 2700 в 5г.с посещавам доктора с кървене. При прегледа точката си е там няма отлепване. Спря ми и АП и Фраксипарин каза да пия витамин. К за два дни. Та като се спрат и двете дали не е опасно?

# 154
Здравейте, моля ви за съвет. И аз като вас посещавам доктор Сигридов заради множеството ми проблеми - тромбофилия, Хашимото, два спонтанни аборта и една гроздовидна бременност. Та доктора каза при чхг 1000 идваш. Днес с чхг 2700 в 5г.с посещавам доктора с кървене. При прегледа точката си е там няма отлепване. Спря ми и АП и Фраксипарин каза да пия витамин. К за два дни. Та като се спрат и двете дали не е опасно?

Shocked аз вече тотално се обърках. Ти на колко фактора си хетерозигот?

# 155
  • София

Shocked аз вече тотално се обърках. Ти на колко фактора си хетерозигот?

Аз съм хомозиготно 4g/4g, хетеро ми е за фолиевата к-на

# 156
Когато имах зацапване в 7 г.с., д-ра ми каза да спра фраксипарина и аспирина до два чисти дни, след което пак да ги започна. Щом в петък си при него, като те види може би ще ти каже кога пак да ги включиш.

# 157
  • София
Когато имах зацапване в 7 г.с., д-ра ми каза да спра фраксипарина и аспирина до два чисти дни, след което пак да ги започна. Щом в петък си при него, като те види може би ще ти каже кога пак да ги включиш.
Благодаря Жана, стори ми се странно и за това попитах. Така или иначе си пих капките Вит.к и се моля да спре да прокървява.

# 158
Дано всичко е наред и по-скоро да спре кървенето. Hug

# 159
Коя мутация се отнася за фолиевата киселина? Аз имам четири от пет ooooh! но още не съм много наясно коя за какво се отнася.

# 160
  • Пловдив
Много ми е чудно дали някой има проблем с бебето след Б на клексан.Моята приятелка беше на терапия с клексан и бебчето и има запушен канал на оченцето.Моето пък се роди със синдром на Гън (нещо липсва връзка м/и нерва на окото и долната челюст и като суче примигва с едното око.Може и да не се дължи на клексан,но ми е чудно как е при родилите след терапия.

# 161
Коя мутация се отнася за фолиевата киселина? Аз имам четири от пет ooooh! но още не съм много наясно коя за какво се отнася.
MTHFR C677T  Peace

# 162
  • София
Много ми е чудно дали някой има проблем с бебето след Б на клексан.Моята приятелка беше на терапия с клексан и бебчето и има запушен канал на оченцето.Моето пък се роди със синдром на Гън (нещо липсва връзка м/и нерва на окото и долната челюст и като суче примигва с едното око.Може и да не се дължи на клексан,но ми е чудно как е при родилите след терапия.

Абсолютно икаква връзка нямат тези неща с мутациите Peace

# 163
Здравейте момичета! Аз съм в 14 г.с. и съм на фраксипарин от началото всеки ден. Вчера бях на преглед и лекарят ми каза,че мога вече да си поставям инжекциите през ден без да ми назначи изследвания. Имам вродена тромбофилия и един аборт. Какво е вашето мнение за смяна на дозировката. Другият проблем е, че имам само пет инжекции и не мога да намеря по аптеките. Някой ако има останал фраксипарин или клексан 0.4 имам желание да ги закупя.

# 164
Момичета, нормално ли е да ме сърби корема от фраксипарина, особено нощем? Будя се и едвам заспивам след това.

Общи условия

Активация на акаунт