Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 12

• 87 264
  • 749
  •   1
Отговори
# 720
Значи като чета и направо ми настръхва косата, че и ми предстои секцио следващия месец...
Пази Боже само мога да кажа и Бог да я прости жената...

# 721
В Селена такова нещо не може да се случи. Споко.

# 722
Дано, Герда !
Благодаря. Flowers Hibiscus

# 723
Цитат
В цял свят е много трудно предварително да се диагностицира рискът от възникване на белодробна тромбоемболия. Освен бременните, възрастните хора, страдащите от онкологични заболявания в малкия таз, предразположени към риск от белодробна тромбоемболия са хората с разширени вени, дамите, които ползват неконтролирано контрацептиви, и наркоманите. Белодробната емболия е водеща причина за майчина смъртност в развитите страни.

Това от дира. Не знаех, че съм наркоманка, онкоболна, възрастна, бременна или друга  newsm78

# 724
  • София
Бог да прости жената!

И тук е мястото за хиляден път да се каже, че НМХ не се спира преди секциото/ естественото раждане, както много лекари препоръчват, и се възобновява поставянето му на 6тия час след това

# 725
При хорионбиопсия ми казаха че трябва да има 24 часа от последната инжекция, направиха манипулация и на 6-я час отново ми включиха нмх.
 След преждевременното раждане на 6-я час ми сложиха нмх.
Тромб може да се образува и при самата хирургична интервенция. Но там не съм компетентна, да коментирам.

# 726
  • София
Аз си мисля, че би могло да се предвиди, ако се правеха някакви скринингови изследвания на жените относно тромбофилиите. Имала е предразположеност, вероятно. Но изследвания си правят само със загуба или проблеми със забременяването.
То е ясно, че като не се изследва не може и да се предвиди.

# 727
За съжаление умират не само родилки ,но и много бебета .Може да проверите статистиката за БГ . На места медицината е на ниво от миналия век . Аз съм много разо4арована от местните "светила ".  Да Gerda , мнооого си права ;форума не би трябвало да ми определи дозата , но от него мога да полу4а ценна информация .Моля моми4ета тези от вас ,които имат следните мутации 4G/5Gи хетерозигот за MTHFR ;ако желаят може  да споделят на каква терапия са .За което ще им бъда много благодарна . Може да ми пишете на ли4ни . Когато си дале4е от София ,нещата опират и до форума , за съжаление ! newsm78                  

# 728
За съжаление умират не само родилки ,но и много бебета .Може да проверите статистиката за БГ . На места медицината е на ниво от миналия век . Аз съм много разо4арована от местните
"светила ".  Да Gerda , мнооого си права ;форума не би трябвало да ми определи дозата , но от него мога да полу4а ценна информация .Моля моми4ета тези от вас ,които имат следните мутации 4G/5Gи хетерозигот за MTHFR ;ако желаят може  да споделят на каква терапия са .За което ще им бъда много благодарна . Може да ми пишете на ли4ни . Когато си дале4е от София ,нещата опират и до форума , за съжаление ! newsm78                  

Аз съм хетерозиготен носител 4G/5G и Аг ме остави само на Аспирин протект и се чудя няма ли нужда от хепарин. В понеделник съм записала час за генетична консултация в Надежда, да видим и там какво ще кажат...

# 729
Разлика между хепарин и нискомолекулен хепарин е от земята до слънцето.

Не си сравнявайте терапиите и мутациите, не е добре за тези неща да се съветвате във форума! Трябва лекари тесни специалисти - хирург, хематолози, кариологични - кардиохирургични- инвазивни отделения.

# 730
Лека й пръст на жената.
Смятам, че генетичните изследвания за кръвосъсирване, трябва да са рутинни, както са за хемоглобина и т.н. Смятам също така, че независимо как жената е забременяла, трябва обезателно да е наясно дали има някакви проблеми с кръвосъсирванто. И още повече съм убедена, че за това трябва да не се пренебрегват дори най-малките мутации, които уж водят леки и умишлено не им обръщат внимание.

# 731
И без тромбофилия може да настъпи тромбоза и тромбоемболия при раждане.

# 732
И аз вече се плаша, Бог да я прости жената.
Освен да си запиша час за генетик в Надежда...
Уж съм само с хетерозиготно носителство на мутация С677Т по MTHFR, но кой знае колко още допълнителни мутации има, дето не съм ги изследвала (само основния пакет пуснах в Щерев).
Според лекарката ми, само Аспирин ПРОТЕКТ всяка вечер е достатъчно,  2 пъти по 2бр мета фолиева киселина, сутрин 2бр желязо и сега аз си добавих вит Б12 от 1000мг - по едно сутрин. Как ви се струва тази програма, в 14 г.с.?
Фраксипарин-а лекарката ми го спря в 10 г.с., след като видя резултатът от тромбофилията.

# 733
За генетична консултация вНадежда съм "за" с две ръце, и аз съм пациентка там, имат и хематолог, а феталните също могат да ви консултират!
В НКБ, ако професор Паскалева отсъства съм си правила консултация при д-р Динева,и  д-р Д.Дончева питате на телефона на регистратура.

д-р Добринка Динева - главен асистент НКБ,
Д-р Добринка Динева – гл. асистент , защитена дисертация през 2013 г. на тема: „Мониториране на тромбоцитната активност чрез импедансна агрегометрия при лечение с клопидогрел и/или аспирин при високо рискови пациенти с коронарна артериална болест”.
Има специализации в областта на хемостазата (Париж 2000), имунологични и биохимични анализатори (Милано 2008-2009 г., Нион – 2007-2008 г., Уудс хол, Масачузетс – 2008).
Има разработки в областта на хемостазата и оценка на тромбоцитна функция.
Внедрила е редица методи и програми за биохимични, ензимоимунологични, хемилуминисцентни и коагулационни тестове на анлизатори OLYMPUS, ACCESS, STA COMPACT, ACL TOP500, MULTIPLATE, ROTEM, CS 2000i. За контакт: e-mail: dobdineva@yahoo.com
За контакт: НКБ
02/9211 364 – Регистратура
02/9211 363 – Лекари
02/9211 365 – Дежурен лаборант
02/9211 361 – Началник отделение, e-mail: paskaleva@hearthospital.bg
02/9211 375 – Р. Колева – Старши лаборант (тромбоцитна функция)
02/9211 368 – Р. Кирова – Старши лаборант (хемостаза)

В Пловдив д-р Абрашев, хематолог е със специалност по тромбофилиите.

# 734
Честно казано, освен на хематолог на друг не бих се доверила. Особено на АГ-тата.

Общи условия

Активация на акаунт