Домакини 60/ Пролетна

• 56 364
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Смърфи, аз правя тирамису по тази рецепта, но освен маскарпоне, добавям белтъците на сняг и бита сметана. Така крема е повече.
http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D0%BF%D1%82%D0%B0

А оня ден прочетох няколко рецепти за чийзкейк и накрая импровизирах- крема сирене от едно време(дето е в пакечета като масло), заквасена сметана и малко пудра захар разбих с миксера. После добавих и бита сметана, есенция ванилия и това беше. Е, имаше и желатин, но ако правиш тирамису, той не ти е необходим.
Та към по- горната рецепта спокойно може да добавиш крема сирене и заквасена сметана, за да ти излезе по джоба.

# 586
Добър ден!!!
Смърфи виж кое меко сирене е по-евтино - от рода на "филаделфия" - не може да няма някаква марка, която да е по-евтина от "маскарпоне".... в последно време правя този хляб http://www.kulinarno-joana.com/2012/02/frenski-selski-hliab/ и ни харесва най-много от всички. При теб втасването със сигурност ще е по-бързо и няма да е толкова дълго правенето.
Вчера направих "класически" козунак....днес го няма  Joy
До сега се мотах из къщи, ама е време да изляза да понапазарувам, че искам да отида и за падпъдъчи яйца...
Усмихнат ден ви желая  Heart Eyes

# 587
Калинка, имаме много видове крема сирене, то не е скъпо. Пустото маскарпоне обаче е леле-мале.  ooooh!
Втасването също не е бързо, колкото си мислех. Тук пък е много влажно.
Иначе тази рецепта за хляб за първи път ми се получи много добре - с хрупкава коричка и много дупки вътре. Пак ще я направя за гостите.  Peace

# 588
Щот е "талянско"  hahaha Виж кое крема сирене е най-гладко и да не е солено - перфектно ще заместиш маскарпоне-то! Аз пък си купих продукти за "Ню Йорк чийзкейк" - ти беше давала рецептата - сега да видя в кой ден ще го забъркам.

# 589
  • при късмета
Аз днес каталясах. С коридора съм до половината. Много ми е джиджано сега, половината изчистено до панел, другата със старите тапети  Joy Ама така е, като междувременно трябваше да ида до центъра на обяд, после се прибрах и със свалянето на тапетите ми хрумна и да готвя  ooooh! Поне още една стена да завърша утре, че ще посрещам шефа следобяд.
Обикновенно лесно разтурям и по-бавно върви правенето като захвана ремонти, ама с тапети не се бях захващала от много време, до като не махахме тук в кухнята. Поне тези в коридора по-лесно се свалят, като си и мислех няма шпакловка под тях, директно така са ги лепили. А неравностите са, защото има някакви замазвания само горе по ръба на тавана и долу по този на пода. Кой идиот е шпакловал само там, че просто да изкриви стените  ooooh!
А утре май ще съм с мускулна треска на ръката

# 590
Добро утро!
Ставайте!
Хайде, ма ко, залавяй се за работа!

# 591
  • при късмета
Добро утро!
Само си допивам кафето и точно това ще правя

# 592
  • Варна
Добро утро и от мен!
Пия кафе с пълнозърнест тахан  Heart Eyes
Малко на телефона и ще пресея едно цветенце и трябва да измия остъклението на едната тераса.
И за двете ме мързи  Mr. Green
Много обичам цветя, които цъфтят, но защо така, изобщо не обичам да пресявам.
Трябва и пръст да си купя, заедно със сандъчета да си засея ново мушкато, че моето замръзна зимата.
Ма ко, браво на теб! Ние лятото в две стаи смених ме наядения от дървеници паркет и сложихме ламинат и нови мебели в едната стая. Вече не искам ремонти...

# 593
Добро утро.
Кафето изпито,прозорците измити. Отивам на пазар и продължавам програмата.
Имам да подготвя за другата седмица едни уроци.
Имам и още една пералня.Мисля и с курабиите да си помогна , за утре да видя ще мога ли нещо да свърша.

# 594
  • при късмета
При нас е невъзможно да се мият прозорци. Вчера на два пъти такива бури се разразяваха, че е ужас. И сега духа силен вятър.
Мис, мен ремонти не ме плашат. Толкова съм направила, че приятели ме викат за ОТК като имат майстори  hahaha Пословична съм станала с моите ремонти.
Мразя прашоляка на шпакловането, но пък да боядисвам с латекс много обичам. Сама си правя цветовете и сама си боядисвам.
Самчо се размотавам, а стълбата стои и ме чака  hahaha

# 595
Аз никак не обичам да мия прозорци  EmbarassedГледам като от сутринта е слънчево да го свърша.Че иначе е едно ветровито.
Ана никак и понеже единия е много голям и труден отвън, не го обичам . Говорихме с колежка и каза че през седмица ги мие, аз така тези на терасата , но в хола .... Embarassed

# 596
Добър ден и от мен.Ей така ми се спеше ама понеже новата придобивка нещо не работи както трябва и днес чакам майсторите пак да дойдат и видят защо няма налягане .Дано не ме оръсят пари  за помпа . Crossing Arms
Пуснах и първата доза козунаци и след малко ще ги оформям.Да видим какво ще се получи.Време за чистене не остана. Laughing
Мис пръст има в Кауфланд на примоция е сега.Оня ден взех от Практикер 20 л за 7 лв и нещо,а оня ден 20 л беше 5 и нещо.Та сега съм запасена и ще  оправям след празниците китките и накича терасата ми,че доста закъснях ама сутрин си е студено.
Джей ела моите да измиеш,пък аз курабии и козунаци ще ти направя. Laughing
Ма ко еййй набрала си инерция и няма спиране с тия ремонти.Обичам да ми е чисто и ново ама като знам как се разхвърля ,мразя местенето че го правим все двамата и после ръцете няма оправяне поне месец.
Ставам  машината ме викаааа,готово е тестото с два пъти месене.Сега остава аз да видя как ще ги сплета. hahaha

# 597
  • Варна
Писенце, благодаря, че ми каза  bouquet
Вчера и днес сутринта във Варна беше 2-3 градуса.
Да ви се "похваля" - вчера за първи път си изследвах два туморни маркера за рак на яйчниците и един индекс, който се изчислява на тяхна база, защото съм много генетично обременена и от двете страни на баща ми и майка ми с какво ли не, да не ги изброявам,  и всичко е в норма. Включително риска за развитие ми е нисък.

# 598
pisenxeto шегувай се с мен шегувай, последните неща за козунаците са купени, сега се чудя кога да ги захващам.То не се чудя ами имам история и не смея планове да правя...
Ако си спомняте миналата година козунаци не правих , или по точно правих за детската градина за базара и след това ни приеха в болницата...
Ами случва се , да ама ми беше втори път и сега като кажа козунак първата реакция е , е не си бременна , споко, ама не е споко...
Да ви разкажа смешка от вчера , станахме като вица.
Има моя син 10 задачи за домашна през ваканцията и обикновено си ги оставя за последния момент , но сега го натиснах от първия ден да пише по 1-2 та да не останат за Великден.
Та вчера с нас на село и домашната ,реши примера провери в отговорите и доволен излезе навън, по едно време се връща и го чувам да мърмори , ама ме мърмори, а се кара нещо  newsm78 , брат му го няма та стигнах до извода че на кучето нещо е ядосан.
Отивам и какво да видя (пише той на едни лист )и вместо да го прибере в папката го оставил на масата и Чара го добарала и направила на сняг.Той  и се кар,а а тя доволно върти опашна .
Та къде е домашното - кучето го изяде  Joy Joy Joy

# 599
 Joy Джей  явно оня виц не е на празно измислен,явно се оказва по действителен случай.
Готова съм с козунаците ,сплетени и чакам да бухнат и мятам у фурната.
Мис  няма защо,аз нали ми трябва почва и сега като мм е на работа аз не ми се мъкне сама,та ми дойде добре на готово с пазаренето и почва да си купя.
Браво за изследванията. Hug

Общи условия

Активация на акаунт