ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ-11

• 89 868
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
Теоритично не би трябвало да има връзка, но практиката в нашия случай друго показва. След 3 години опити забременях спонтанно, но 6гс нещата приключиха сами (ние имаме и мъжки фактор). После правихме доста изследвания и инсеминация, мноого слабо положителен кръвен тест имах на 13 ден, на 15 вече (-). Та в този смисъл има и друг момент - аз не съм много по правенето на десетки дестове след О и в общия случай изчаквам менструация, възможно е да съм имала (+) тестове в много ранна бременност, биохимична реално, но просто никога да не съм я засичала. После заради тромбофилията + лошата имунология при мен нещата не се развиват и така.

# 571
Не искам да отчайвам никого, но до момента и при мен, въпреки взетите мерки няма забременяване, както каза Дели нито инвитро, нито инвиво, като изключим възрастовия фактор другите неща са наред. Чета чужди форуми, там щастливи мами се хвалят вече на по 41...46 години, че са забременели  Grinning след прием на витамини и аспирин, дори и до инвитро не стигат значи  Grinning, къде грешим ние не знам.

# 572
Е принципно лекарите казват, че тромбофилията не е проблем за забременяването, до дефакто явно има много момичета трудно забременяват като мен без да имат основателни проблеми...Ето аз съм правила всички изследвания на щитовидната жлеза, полови хормони, инсулинова резистентност,спермограма, хламидии, микробиологии и цитонамазки, ЦС на тръбите, тромбофилия, проследяване на О и уж навсякъде всичко беше наред, а бременност нямаше.Затова направихме ин витрото.Забременях при първи опит на естествен цикъл...До тогава в продължение на две години нямах естествено забременяване.Сега за второто забременях много бързо (на първия или втория месец опити), но още не знаехме за тромбофилията и загубих бебето в 8гс...Сега пак направихме всякакви хормони и този месец имам час в Щерев за да направя консултация и хидротубация и да проверим пак тръбите след кюртажа...Имам си О след аборта...Ще направим необходимите изследвания за да съм сигурна, че каквото е зависело от нас сме направили и ако е рекъл Бог ще имаме още едно детенце.В едно сме категорични и единодушни- ин витро пак няма да правим -нито имаме финансова нито психическа възможност за това отново...Ако стане по естествен път...стане...Ако ли не ще си гледаме детенцето и ще се наслаждаваме на моментите с него!

# 573
  • София
Е принципно лекарите казват, че тромбофилията не е проблем за забременяването, до дефакто явно има много момичета трудно забременяват като мен без да имат основателни проблеми...Ето аз съм правила всички изследвания на щитовидната жлеза, полови хормони, инсулинова резистентност,спермограма, хламидии, микробиологии и цитонамазки, ЦС на тръбите, тромбофилия, проследяване на О и уж навсякъде всичко беше наред, а бременност нямаше.Затова направихме ин витрото.Забременях при първи опит на естествен цикъл...До тогава в продължение на две години нямах естествено забременяване.Сега за второто забременях много бързо (на първия или втория месец опити), но още не знаехме за тромбофилията и загубих бебето в 8гс...Сега пак направихме всякакви хормони и този месец имам час в Щерев за да направя консултация и хидротубация и да проверим пак тръбите след кюртажа...Имам си О след аборта...Ще направим необходимите изследвания за да съм сигурна, че каквото е зависело от нас сме направили и ако е рекъл Бог ще имаме още едно детенце.В едно сме категорични и единодушни- ин витро пак няма да правим -нито имаме финансова нито психическа възможност за това отново...Ако стане по естествен път...стане...Ако ли не ще си гледаме детенцето и ще се наслаждаваме на моментите с него!

Аз имам сходна история с теб. Перфектни излседвания и на мен и на мм, обаче естествено не става, за 8 години един единствен път съм забременявала спонтанно, и то завърши бързо. Забремнях от инвитро със сина ми и бях през цялата бременност на терапия с НМХ и въореки това той се роди с ниско тегло и бележи на недохранване. Имам тромбофилия 4G/4G, само това, никакви други проблеми. Така че аз са себе си също мисля, че има общо със самото забременяване.

Ще съм ти много благодарна да споделиш как точно стана с естествения цикъл, може и на лично, да не спамим темата? Имаше ли някакви инжекции за стимулация или беше напълно ествен? Благодаря!

# 574
Ин витрото беша на напълно естествен цикъл без стимулация.Бяха включили прегнил и някаква инжекция цитротид (мисля, че беше за таймиране на О), фолиева киселина и след това вече утрогестан и но шпа (стандартните).А и бях на ниска доза л тироксин пак за всеки случай защото преди това бях на терапия понеже ТСХ ми беше около 2.3, а целяхме да го подържаме под 2...Май друго не се сещам да съм пила.Сега след естественото забременяване се страхувам дали изобщо ще има друго и все се обвинявам, че това ни е бил шанса, но каквото станало...станало...Моля се да имам още поне един шанс, който да завърши с живо и здраво родено родено детенце.Дай Боже веднъж да ми се случат нещата лесно!

# 575
  • София
Момичета как бихте коментирли следните резултати:

Вит. Б12 - 390.90 pmol/l - референтни 141 - 489;
Фолат в серум - 45.40 nmol/l - референтни 10.4 - 42.4;
Вит. D total - 58.93 nmol/l - референтни 50 - 120

Изследванията са правени на 4 ден без прием на витамини В-комплекс и 3 ден без прием на метафолиева. Във В-комплекса, койт съм пила Б12 е във форма метилкобаламин. Носител съм на мутацията свързана с усвояването на фолиевата к-на. Вит Д не съм приемала.

# 576
  • София
Според мен витамин Д ти е нисък, добре е да приемаш 2-3 седмици и да направиш контролно изследване.
За останалите витамини от група Б -
явно ти влияят добре, но все още има ефект приеманото количество (трябва да почиваш 15 дни преди изследване) - и за тях може да направиш контролно изследване и да видиш какъв ще е резултата.

# 577
Благодаря ти, Стеличка! Във вторник съм на ранна морфология, тогава ще обсъдим всичко с АГ-то, междувременно веднага започнах да пия мета фолева, по 2 на ден. Надявам се че ако не сега, то на втората морфология ще се види ако има проблем... Hug

# 578
Здравейте, момичета!  Може ли за съвет 😊 Аз съм хомозиготен по D/D ACE както и по   MTHFR и хетерозиготна по PAL4G / 5G. Може ли момичета, които са с такива резултати да споделят каква терапия имат. При имунорогията всичко е  ОК. Приемам неофолик мета по 1 на ден. Правя подготовка за ЗЕТ и се притеснявам, че никой нищо не споменава за АП или фраксипарин. 

# 579
  • София
Според мен с два хомозигота и един хетерозигот терапията с НМХ е задължителна. Трябва да се почне след трансфер.

# 580
Здравейте, момичета!  Може ли за съвет 😊 Аз съм хомозиготен по D/D ACE както и по   MTHFR и хетерозиготна по PAL4G / 5G. Може ли момичета, които са с такива резултати да споделят каква терапия имат. При имунорогията всичко е  ОК. Приемам неофолик мета по 1 на ден. Правя подготовка за ЗЕТ и се притеснявам, че никой нищо не споменава за АП или фраксипарин. 

Тедито, може ли да споделиш какво всъщност включва въпросната подготовка?
Аз нещо не можах да я разбера моята док. Каза НМХ след ЗЕТ, а преди това? Малко съм объркана.
Може и на лично, да не натоварваме групата излишно.

# 581
  • София
Подготовката за зет включва прием на естрофем и следене на лигавицата, или следене и таймиране на овулацията и съответно на лигавицата спрямо овулацията.
Обикновено се изписва АП по време на подготовката, с след трансфера и НмХ.
Последния път почнах нмх в деня преди трансфера, за да не се бода след него веднага, че тогава имам малко болки.

Някои лекари изписват нмх след положителен тест

# 582
И на мен ми казаха, че при + тест ще имам НМХ, но аз имам 4 спонтанни аборта и ми се иска да започна още след трансфер.  Ще трябва да го обсъдя с АГ😕. 

# 583
Здравейте дами!
Аз съм с 1 спонтанен аборт в 6г.с.
С 4G/5G съм и намалено усвояване на ФК.
Втори месец правим опити за бебчо и днес теста е с не толкова наситена, но с втора чертичка.
След първия аборт ходих при Конова и тя ми изписа препоръки при +тест да започна прием на утрогестан 3*2 вагинално, дуфастон 3*1 и АП по 1 през ден. И витамини.
Днес ми е втори дрн от закъснението, а на доктор съм в четвъртък.
Двоумя се дали да следвам препоръките на Конова или да изчакам прегледа дс мине.
Притеснява ме това, че първия път направих аборт в много ранна седмица и сега искам да се предпазя от това. Докато стане време за доктора, д не стане много късно .
Вие на какво мнение сте?
Благодаря на всички отговори ли!

# 584
Прогестероновите препарати сгъстяват кръвта. Аз лично не бих слагала/ приемала без предварително изследване на нивата на Прогестерон.
Как така ти е изписала прием без да знае какви са ти нивата? Ако има ниски нива на Прогестерон тогава се препоръчва прием, но след съгласуване с АГ.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт