ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ-11

• 89 940
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Знаете ли след колко дни пауза от прием на витамини може да се изследва б12.
Чета объркващи срокове.

# 511
Знаете ли след колко дни пауза от прием на витамини може да се изследва б12.
Чета объркващи срокове.
На мен лично Русев ми е казвал поне седмица до 10 дни. Аз сега съм на 10 дни без прием и смятам да си пускам контрола. Simple Smile

# 512
  • Варна
Моят е 5 мл., но предния път се засякох с момиче, което вливаше 10 мл. в 250 мл., така че в колкото са ти го изписали.

Ами нямам разяснение от доц. Русев, само ми е написал - за вливане на 10мл Интралипид. Явно може и в 250мл, и в 500мл хлорид Thinking

# 513
Моми4ета ,моля мнение за Имуновенина .

# 514
Моми4ета ,моля мнение за Имуновенина .

При някои момичета дава странични ефекти. Аз съм за Октагам или тези които са по-горен клас, но все пак те са и по-скъпи.

# 515
  • София
Вливала съм 2 Имуновенин и веднъж Октагам. И при двата препарата има вероятност от странични ефекти. Определено след Октагам се чувствах по-добре, а и като вливка е по-леко. Октагам е по-пречистен, по-висок клас и както са писали вече по-скъп. Ако трябва да вливам пак, бих избрала Октагам или друга алтернатива поне от неговия клас пред Имуновенин.

# 516
Здравейте момичета.Какво е мнението ви за моите резултати. Вит б12-259   хомоцистеин-9.99реф.5-15    
протромбин с20210-хомозигот нормален
фактор V LEIDEN хомозигот нормален
MTHFR c677    и MTHFR c1298 хетерозиготно носителство и при двете  и PAI 5G/4G хетерозиготно носителство
вит Д 23.2

# 517
Здравейте, момичета, може би не пиша на правилното място, но мисля че и тук има много момичета които правят или са правили ин-витро... Имам приятелка вече на 40г., която се опитва да забременее от доста години, правила е какво ли не, без опит ин-витро, но при последният и преглед в Гърция лекарят я е посъветвал да направи "Антимюлеров тест или хормон" незнам точно как се казва, за да се види има ли изобщо годни яйцеклетки за оплождане... Някоя от вас може ли да каже повече за изследването, къде, как се прави и колко струва, чвого ще съм благодарна... Blush

# 518
Антимюлеров хормон. Показва състоянието на яйчниковия резерв. Най-добре е да се направи в клиника по репродуктивни проблеми. Не се влияе от деня на месечния цикъл т.е. може да се пусне по всяко време, но повечето лекари го препоръчват в комбинация с Инхибин Б, който обаче се пуска на 3-ти ден от цикъла. На мен докторът ми не ми е искал Инхибин Б и ми назначи само Антимюлеров хормон. Така че най-добре да направи това, което я е посъветвал нейния доктор. По-скъпичък е от другите хормони, но навсякъде цената е различна. На мен в клиника Малинов ми взеха 60 лв. ако не се лъжа, че беше преди година и половина.

# 519
Антимюлеров хормон. Показва състоянието на яйчниковия резерв. Най-добре е да се направи в клиника по репродуктивни проблеми. Не се влияе от деня на месечния цикъл т.е. може да се пусне по всяко време, но повечето лекари го препоръчват в комбинация с Инхибин Б, който обаче се пуска на 3-ти ден от цикъла. На мен докторът ми не ми е искал Инхибин Б и ми назначи само Антимюлеров хормон. Така че най-добре да направи това, което я е посъветвал нейния доктор. По-скъпичък е от другите хормони, но навсякъде цената е различна. На мен в клиника Малинов ми взеха 60 лв. ако не се лъжа, че беше преди година и половина.
Благодаря за бързият отговор... Малинов е в София нали...? А нещо за Пловдив да знаеш, примерно в Селена дали го правят...?

# 520
Да, в София е клиника Малинов. Нямам представа в Пловдив къде го правят. Освен да питаш в темата на самата клиника, ако има такава.

# 521
Имам нисък вит. Б12 и започнах да приемам метилирана форма от преди 3 месеца. В момента съм в подготовка за зет, но исках да изследвам пак витамина, за да знам дали да го спирам или продължавам. Притеснява ме обаче това че трябва да се спре точно преди трансфера и да чакам 10 дни за да го изследвам. Дали е опасно да продължа да го пия или да го спирам и да се изследвам. Страх ме е само да не го предозирам..

# 522
  • Варна
Благодаря за бързият отговор... Малинов е в София нали...? А нещо за Пловдив да знаеш, примерно в Селена дали го правят...?

Здравейте, аз съм от Варна и трябваше да пускам изследвания в Малинов - говорих с доц. Русев и на регистратурата на Малинов и ми казаха какво точно им трябва (еди си колко бройки епруветки, с еди-си-какъв цвят тапи) - отидох в лаборатория, взеха ми кръв в съответните епруветки и я изпратих по Еконт. Беше при тях на следващия ден и нямаше никакъв проблем. Обадете им се и говорете какво точно им трябва и можете да се организирате по начин, който да е удобен и за двете страни Simple Smile

# 523
Благодаря момичета, трябва да се позаинтересувам повече за да мога да й кажа как стоят нещата, защото тя хич не е фенка на четенето в интернет и й обещах, че аз ще се заема...

# 524
Имам нисък вит. Б12 и започнах да приемам метилирана форма от преди 3 месеца. В момента съм в подготовка за зет, но исках да изследвам пак витамина, за да знам дали да го спирам или продължавам. Притеснява ме обаче това че трябва да се спре точно преди трансфера и да чакам 10 дни за да го изследвам. Дали е опасно да продължа да го пия или да го спирам и да се изследвам. Страх ме е само да не го предозирам..
Спри го 10 дни и го изследвай.
За 3 месеца вече трябва да е в норма.
Моя от 146, при норма 250 след 4 месеца прием вече е 611. Аз приемах назален спрей, но предполагам и с таблетки вече трябва да си наваксала.

Общи условия

Активация на акаунт