Пазаруване от Aliexpress.com 52

• 109 410
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Получих октомврийска пратка след близо 5 месеца и спечелен диспут. Писах на продавача, че искам да му платя, за да си получи парите. Изпратил ми е линк и следния текст:

"You can take this link, give me the order number, I modify the price, you pay".

Какво точно трябва да направя, кой номер на поръчка да му дам, за да модифицира цената?

# 76
  • Варна
Получих октомврийска пратка след близо 5 месеца и спечелен диспут. Писах на продавача, че искам да му платя, за да си получи парите. Изпратил ми е линк и следния текст:

"You can take this link, give me the order number, I modify the price, you pay".

Какво точно трябва да направя, кой номер на поръчка да му дам, за да модифицира цената?

Дава Ви линк да отворите поръчка, няма да я плащате. Иска номера на ордера, който сте направили за да получите въпросната стока. По този номер ще види каква сума сте платили, тъй като за тези 5 месеца е изпълнил доста поръчки и няма как да разбере за коя точно иде реч. На новата поръчка ще ви коригира цената за да бъде същата както и на старата. След корекцията можете да платите и да потвърдите, че сте получили стоката, а той ще си получи парите.

# 77
Преди няколко дни поръчах една рокля и когато беше изпратена от продавача, получих съобщение , с което ме уговаря ако има проблем да не пускам диспут и да не оставям отрицателни коментари.Мнооого странно ми се видя.Но аз съм нова в пазаруването от Алито, може и да е практика.

# 78
Преди няколко дни поръчах една рокля и когато беше изпратена от продавача, получих съобщение , с което ме уговаря ако има проблем да не пускам диспут и да не оставям отрицателни коментари.Мнооого странно ми се видя.Но аз съм нова в пазаруването от Алито, може и да е практика.
те така си пишат, не им обръщай внимание

# 79
  • София

Дава Ви линк да отворите поръчка, няма да я плащате. Иска номера на ордера, който сте направили за да получите въпросната стока. По този номер ще види каква сума сте платили, тъй като за тези 5 месеца е изпълнил доста поръчки и няма как да разбере за коя точно иде реч. На новата поръчка ще ви коригира цената за да бъде същата както и на старата. След корекцията можете да платите и да потвърдите, че сте получили стоката, а той ще си получи парите.

Благодаря!

# 80
  • Варна
Вършеща работа, но евтина УВ лампа за гел лак? Ще я ползвам само когато никак не мога да стигна до маникюриста за лакиране.
Какво още освен лак да има в комплекта? База , топ и толкова ли?
Ще съм благодарна на линкове!

# 81
Здравейте, на 11 януари направих поръчка на два артикула от един търговец. Два три дни преди да изтече срока за защита, му писах че нищо не съм получила и ако иска да удължи срока за доставка и той го удължи.
Няколко дни след това получих само единия артикул, втория още не е пристигнал. В информацията за проследяване няма посочено, че са 2 пратки. Аз не съм потвърдила получаването.
След 18 дни изтича удължения срок и вече няма да чакам ще повдигна диспут, защото няма да ми трябва вече това което чакам.
Въпроса е мога ли само за единия артикул да повдигна диспут и как да докажа, че не съм го получила като не съм снимала нищо от получаване на първия, а на опаковката си пишеше само това което реално получих, а аз очаквах и другия да пристигне, защото ми се е случвало.

# 82
  • Ямбол

Pingvin4e Снимаш съдържание е тегло на пратка и отваряш диспут за Получена пратка-липсващо съдържание-стойност.

# 83
  • Бургас
Здравейте, споделям опита си с DHL, защото съм потресена от непрофесионалното им поведение. Поръчах два мобилни апарата от различни търговци, които бяха изпратени едновременно от Китай. Избрах DHL, /въпреки не малката такса/ уж за по-сигурно, като заложих на немското качество Simple Smile  В крайна сметка двете пратки се движеха заедно, въпреки двете отделни поръчки, поръчани по различно време, което беше най-хубавото в цялата история. Но е трудно да се комуникира с куриера, много често единствения обявен телефон е зает, а се оказва, че за всяко нещо трябва да звъниш. Няколко дена изпращах мейли с описание на покупките, подробното движение на пратките и какво ли не. След това чаках документите, с които трябваше да отида до митническа агенция да ми попълнят декларация, която се заплаща /не 2 лв., а доста повече/, от там до банката да платя ДДС-то и после в митницата, където чаках да ги оформят и да освободят пратките, за да се получат в офиса на куриера, но се оказа, че не е ясно от къде да се вземат. До последно не знаех в кой офис са доставени телефоните. Най-накрая ги издирих и освен, че  бях платила доставка при поръчването и плащането на мобилните, се оказа, че имам да плащам и транзитна такса от софийска митница до бургаския им офис, която беше 48 лв, при положение че пратките се движеха заедно, те калкулират по 24 лв на пакетче, все едно плащам транспорт на палет. Излезе ми по-скъпо отколкото, ако ги бях купила от тук. Време, нерви, пари, от всичко по много... изобщо не препоръчвам да използвате услугите на DHL.

# 84
  • София
Здравейте, някой знае ли когато се пазарува през мобилното приложение на Алиекспрес, може ли да се ползва сайта за Кешбак Алибонус?

# 85
# 86
ПОлучих този клин
https://www.aliexpress.com/item/8-Colors-2014-New-Autumn-and-Win … 010608.0.0.0n9VMX

Пълно разочарование-малък ,тесен ( а аз съм размер М/Л и не мога да го обуя ) ,електрически.

# 87
  • Стара Загора
Пазарувам от Алиекспрес от няколко години, но ми се е налагало да пускам диспут броени пъти. Днес получих ужасно и непоправимо огънат кейс за таблет, за който пуснах диспут. Автоматично се е получило това съобщение:
Because your order was sent by AliExpress Shipping, your refund request will be automatically handled by us instead of the seller. Please select if would like to 'Accept' the proposal we provided, or if you prefer to 'Upload Evidence' of the product to support your case. Please note that if this request is determined to be unrelated to logistics, we will hand over the refund request to the seller. For more information, please check the 'AliExpress' Judgment Details' or your email inbox. 6 април 2017 г. , Negotiation Finished Estimated time.

А съответното съобщение на продавача е:
Please help me to change the reasons for the dispute: you do not choose, the goods damaged
Cause of Cause, you helped me choose the other or I no longer need this item, thank you
I am refunding to you

Въпреки умопомрачителния английски, разбрах, че иска да си сменя причината за диспута, която беше, че съм получила дефектна стока, подкрепена със съответните снимки. Сега трябва да стане, че нямам нужда от покупката, поради лични причини. Не мога да разбера, обаче - има ли уловка Laughing? Не ми се хвърлят $6 на вятъра Simple Smile

# 88
Астера, естествено, че има уловка. Peace, не сменяй причината за диспута.
Ако посочиш като причина, че не ти е нужен - може да не ти възстановят парите. Аз бях получила скъсана верижка за врата, продавачът ме помоли да напиша, че стоката е повредена вероятно при транспортирането, което и направих + снимки и ми възстановиха парите.

# 89
  • Стара Загора
Честно казано, не мога да разбера какво точно се случва. Проблемът идва от това, че кейсът е изпратен чрез Алиекспрес стандарт шипинг. Те ми поискаха видео доказателство на неразопакованата пратка, за да ми възстановят парите Shocked Тъй като нямах такова, ми отказаха рефънд и аз промених причината за диспута на посочентата от продавача. Но не ми се вижда редно, сега пак я върнах на повредена стока. Ще видя какво ще стане най-накрая Rolling Eyes ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт