Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са някои съвети за пазаруване от AliExpress?
Как да изберете подходяща опция за доставка при пазаруване от AliExpress?
Как мога да разреша спор с поръчка от AliExpress и какво да правя, ако имам проблем с отварянето на спор в платформата?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са някои съвети за пазаруване от AliExpress?
Когато пазарувате от AliExpress, отделете време да прочетете отзивите и проверите рейтинга на продавача. Бъдете внимателни с прекалено ниските цени, избягвайте продавачи със съвсем нови профили и проверявайте действителната стойност на артикула. За да осигурите безопасността на плащанията си, използвайте сигурен метод за плащане и следете срока за подаване на диспут в случай на несъответствие или оплакване.
-
Как да изберете подходяща опция за доставка при пазаруване от AliExpress?
Когато избирате метод на доставка от AliExpress, е важно да вземете предвид различните срокове за обработка и доставка на поръчките, както и възможността за безплатна доставка. Освен това трябва да имате предвид изискванията за минимална стойност на поръчката и възможността за комбиниране на поръчки от различни магазини.
-
Как мога да разреша спор с поръчка от AliExpress и какво да правя, ако имам проблем с отварянето на спор в платформата?
За да разрешите спор с поръчка от AliExpress, важно е да следвате инструкциите на сайта. Обикновено можете да отворите спор до 5 дни след потвърждаване на пратката от продавача. В спора можете да преговаряте с продавача и ако не се постигне споразумение, AliExpress ще вземе решение. В случай на проблем с отварянето на спор в AliExpress, потребителят може да се обърне към поддръжката на платформата за помощ. Освен това е възможно да се консултират с други потребители във форуми или групи, които споделят опит и съвети за разрешаване на подобни проблеми.
-
Как мога да получа възстановяване на средства при проблем с поръчка от AliExpress и как да анулирам поръчката и кога ще получа парите обратно?
-
Как да избегна митническите такси при поръчки от AliExpress?
В крайна сметка двете пратки се движеха заедно, въпреки двете отделни поръчки, поръчани по различно време, което беше най-хубавото в цялата история. Но е трудно да се комуникира с куриера, много често единствения обявен телефон е зает, а се оказва, че за всяко нещо трябва да звъниш. Няколко дена изпращах мейли с описание на покупките, подробното движение на пратките и какво ли не. След това чаках документите, с които трябваше да отида до митническа агенция да ми попълнят декларация, която се заплаща /не 2 лв., а доста повече/, от там до банката да платя ДДС-то и после в митницата, където чаках да ги оформят и да освободят пратките, за да се получат в офиса на куриера, но се оказа, че не е ясно от къде да се вземат. До последно не знаех в кой офис са доставени телефоните. Най-накрая ги издирих и освен, че бях платила доставка при поръчването и плащането на мобилните, се оказа, че имам да плащам и транзитна такса от софийска митница до бургаския им офис, която беше 48 лв, при положение че пратките се движеха заедно, те калкулират по 24 лв на пакетче, все едно плащам транспорт на палет. Излезе ми по-скъпо отколкото, ако ги бях купила от тук. Време, нерви, пари, от всичко по много... изобщо не препоръчвам да използвате услугите на DHL.
, не сменяй причината за диспута.