Пазаруване от Aliexpress.com 52

• 109 694
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
както вече казах, парите Ви не са при продавача. отиват там, чак като приключи успешно сделката между вас. като отвориш 5-6 диспута, които според Али не са актуални, ще ти блокират профила.
Като им изтича времето, молиш за удължаване. Ако са минали 60 дни и пратката не е пристигнала, имаш право да пуснеш диспут с фул-рефаунд и ще го спечелиш.

# 241
ми те повечето вече с удъжено време и вече надхвърлят 60 дена

# 242
Много го закъсах помагайте! ! Профила ми е деактивиеан и не мога да отворя диспут. Две от нещата, които чакам за късмет точно сега са с грешни проследяващи номера. Едното е в друг град и е взето, тоест не е било за мен, другото 60 дни никаква промяна в проследяването. Продавачите не знаят или не искат да въенат пари по друг начин освен диспут. При свързването с Алиекспрес, хората са мн мили и дотам.  20ти път: ще оправим проблема и ще пишем на продавача, но нищо. Какво да правя вече не знам. Остават 5 дни, докато са ми защитени парите. Няма ли нещо като защита на потребителя при онлайн пазаруване там да пиша ?  newsm78 #Crazy

# 243
Много го закъсах помагайте! ! Профила ми е деактивиеан и не мога да отворя диспут. Две от нещата, които чакам за късмет точно сега са с грешни проследяващи номера. Едното е в друг град и е взето, тоест не е било за мен, другото 60 дни никаква промяна в проследяването. Продавачите не знаят или не искат да въенат пари по друг начин освен диспут. При свързването с Алиекспрес, хората са мн мили и дотам.  20ти път: ще оправим проблема и ще пишем на продавача, но нищо. Какво да правя вече не знам. Остават 5 дни, докато са ми защитени парите. Няма ли нещо като защита на потребителя при онлайн пазаруване там да пиша ?  newsm78 #Crazy

Има защита на потребителя и тя е чрез отварянето на диспут. За съжаление, при Вас този вариант не е наличен, тъй като сте нарушили правилата (може да се запознате с тях на самия сайт на Алиекспрес)  и сте с деактивиран/блокиран профил.

# 244
...тъй като сте нарушили правилата (може да се запознате с тях на самия сайт на Алиекспрес) 
Поради какви нарушения деактивират / блокират профили ? Т.е.  какви въобще може да са нарушенията на купувач ?

# 245
  • Варна
...тъй като сте нарушили правилата (може да се запознате с тях на самия сайт на Алиекспрес) 
Поради какви нарушения деактивират / блокират профили ? Т.е.  какви въобще може да са нарушенията на купувач ?
Много диспути например. bouquet

# 246
А някъде мога ли да прочета колко точно диспута се считат за много?

# 247
А някъде мога ли да прочета колко точно диспута се считат за много?
Не успях да открия колко са "много"  Tired при мен последните месеци са доста, но наистина основателни (скрийн протектори по-малки с по 4мм от размера на екрана на телефона ми, или изобщо непристигнала пратка с 15бр. неща вътре...), но процентно не са много, защото имах много поръчки и като брой и като сума  Thinking Диспутите ми бяха за стоките по 2-3$  newsm78 Свързах се с чата (мноооого трудно), нищо не можело да се направи!

# 248
дано не са толкова лоши към хора които ползват тяхната банка

който е по добре с английския да пита робота Ева колко са "Много" за да деактивира акаунт и какво трябва да стана за да го активират
https://gcx.aliexpress.com/ae/evaenglish/portal.htm?pageId=20906 … xtParam2=20060640

Последна редакция: чт, 18 май 2017, 20:10 от musicdoubl3

# 249
  • Пловдив
Момичета, какво се случва, ако ми пристигне пратка в пощата, но не отида да си я взема? Ще се върне ли обратно и ще ми върнат ли парите? За съжаление поръчах нещо, което докато дойде въобще няма да ми трябва  Embarassed

# 250
Момичета, какво се случва, ако ми пристигне пратка в пощата, но не отида да си я взема? Ще се върне ли обратно и ще ми върнат ли парите? За съжаление поръчах нещо, което докато дойде въобще няма да ми трябва  Embarassed

Ако е с проследяващ номер, отиваш в пощата и нареждаш да я върнат обратно. Отваряш диспут и посочваш, че искаш да върнеш пратката към търговеца за да ти възстановят сумата. Ще трябва да си поемеш транспортните разходи. Като продавача си получи обратно стоката, ти връщат парите.
Вариант 2. Изпратена ти е пратка, без проследяващ номер на ниска сума. Не я взимаш или отиваш да наредиш да я върнат. Шанса да се върне е минимален, клони към 0 и шанса да си видиш парите обратно също. Това е общо взето. Като си поръчвате неща, трябва да сте наясно с факта че не поръчвате продукт от кварталната бакалия и че има едни транспортни разходи, които някой трябва да заплати.  

# 251
според правилата на пощите пратка с проследяващ номер е платен и пътя обратно
Забележете на бланките има отметка за връщане и изброени някои неща като - непотърсена , умрял
непотърсена е 20 работни дни непотърсена от гише
Зимата ми дойде една, но поради големия сняг не можах да ида до пощата и тогава за 1-ви път ми се обадиша

Последна редакция: чт, 18 май 2017, 23:29 от musicdoubl3

# 252
Това как го измъдрихте?  Rolling Eyes

# 253
Това как го измъдрихте?  Rolling Eyes
питай ги - прати мейлчи
какво ще стане ако пратиш колет например до Германия и никой не го потърси
http://www.bgpost.bg/bg/10

# 254
Здравейте. Първо искам да ви поздравя за изчерпателната тема. За първи път ще пазарувам от чужд сайт и информацията събрана тук ми помогна доста.  Признавам, че на съм изчела всички теми, но в послените няколко не успях да открия отговор на въпроса ми, който е следният: Ако имам поръчка с непроследим номер, а тя не пристигне след отваряне на диспут по какъв начин се доказва че поръчката не е пристигнала след като нямам доказателство (проследяващ номер)? Може би си е малко параноично да се притеснявам още за първата си поръчка, понеже ще поръчвам и за мои познати искам да съм колкото се може по-добре информирана.

Общи условия

Активация на акаунт