Пазаруване от Aliexpress.com 52

• 109 706
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
Пртаки, които се изпращат без проследяващ номер са предимно евтини пратки, на стойност под 5 долара. Когата цената на продукта е по висока, обикновенно продавача не предлага опция за безплатна доставка. Попринцип Али не прави проблем ако отворите диспут за неполучена пратка без проследяващ номер и връщат парите, стига да не ви стане практика Simple Smile
Като отворите 10 диспута за неполучени пратки без проследяващ номер в рамките на един месец, изглежда много съмнително и най-вероятно ще ви блокират профила.

Последна редакция: пт, 19 май 2017, 10:52 от hanavi

# 256
Много благодаря за бързия отговор. За щастие само едната от поръчките е без проследящ номер, т.е. за под 5 долара и естествено това е кейс за телефон, чудех се дали ако го комбинирам със стъклен протектор общо стават около 7 долара дали продавача ще може да ми даде проследяващ номер?

# 257
Много благодаря за бързия отговор. За щастие само едната от поръчките е без проследящ номер, т.е. за под 5 долара и естествено това е кейс за телефон, чудех се дали ако го комбинирам със стъклен протектор общо стават около 7 долара дали продавача ще може да ми даде проследяващ номер?
Това зависи от него, може да го попитате.  Аз не бих се притеснявала, за една година и над 200 поръчки, имам само една непристигнала и парите за нея си ги получих Peace Понякога дори тези без проследяващ номер идват по - бързо.

# 258
Благодаря много за отговорите сега ми остава само да си похарча парите  Satisfied и да се въоръжа с търпение

# 259
  • Пловдив
Момичета, какво се случва, ако ми пристигне пратка в пощата, но не отида да си я взема? Ще се върне ли обратно и ще ми върнат ли парите? За съжаление поръчах нещо, което докато дойде въобще няма да ми трябва  Embarassed

Ако е с проследяващ номер, отиваш в пощата и нареждаш да я върнат обратно. Отваряш диспут и посочваш, че искаш да върнеш пратката към търговеца за да ти възстановят сумата. Ще трябва да си поемеш транспортните разходи. Като продавача си получи обратно стоката, ти връщат парите.
Вариант 2. Изпратена ти е пратка, без проследяващ номер на ниска сума. Не я взимаш или отиваш да наредиш да я върнат. Шанса да се върне е минимален, клони към 0 и шанса да си видиш парите обратно също. Това е общо взето. Като си поръчвате неща, трябва да сте наясно с факта че не поръчвате продукт от кварталната бакалия и че има едни транспортни разходи, които някой трябва да заплати. 
За вариант 2 не съм много съгласна. Ако пратката е без проследяващ номер как продавачът ще докаже дали тя не е пристигнала или аз не съм я взела. Точно в този случай, не би трябвало да има проблем да си взема парите, но както и да е. Ще се надявям пратката ми да пристигне скоро, за да мога да я ползвам от части, а пък следващия път няма да бързам да поръчвам (ако въобще поръчвам, че този сайт не ми е от любимите)

Последна редакция: пт, 19 май 2017, 11:52 от ican

# 260
@ican, за вариант 2 не сте много съгласна с мен или с условията на Алиекспрес? Написаното във вариант 2 важи, ако не повдигнете диспут.
Ако решишите да отворите неоправдан диспут с причина непристигнала пратка (а точно този случай е такъв, тъй като реално Вие ще получите или сте получили вече стоката, но не я желаете и искате тя да бъде върната обратно), няма да се налага продавача да доказва нищо и ще Ви върнат парите. Проблемът идва, като започенте да злоопотребявате с тази опция.  Naughty

# 261
  • Пловдив
@ican, за вариант 2 не сте много съгласна с мен или с условията на Алиекспрес? Написаното във вариант 2 важи, ако не повдигнете диспут.
Ако решишите да отворите неоправдан диспут с причина непристигнала пратка (а точно този случай е такъв, тъй като реално Вие ще получите или сте получили вече стоката, но не я желаете и искате тя да бъде върната обратно), няма да се налага продавача да доказва нищо и ще Ви върнат парите. Проблемът идва, като започенте да злоопотребявате с тази опция.  Naughty
Да, тук сте абсолютно прав, това е само в случай на неоправдан диспут, макар и това да е въпрос на гледна точка.
Поръчах неща за Коледа в началото на октомври, получих ги през март. Нямам никаква вина, че китайчетата не могат да спазят сроковете, които сами са си обявили. Нещата не ми трябват след 4 месеца и нямам никакви скрупули, че съм отворила диспут за  тях, когато времето им за доставка изтече.

# 262
Ако поръчаната от Вас стока не пристигне в рамките на 60 дни, имате пълно право да отворите диспут и ще го спечелите. Това го пише в условията на сайта. Не случайно Ви казах, да се запознаете с условията на Aliexpress, за да си знаете правата. Просто Вие не описахте по този начин създалата се ситуация и попитахте какво ще се случи, ако не си вземете поръчаната стока.

# 263
ako поръчам батерия за телефон, какъв е шанса да дойде
Все пак това е ел. заряд и ме съмнява че нещо в проверката ще писне

все още се надява стоката с спечеления диспут да дойде, защото гледам че китаеца е пуснал а и явно сингапур пост имат някакъв проблем

Последна редакция: пт, 19 май 2017, 21:37 от musicdoubl3

# 264
ako поръчам батерия за телефон, какъв е шанса да дойде
Все пак това е ел. заряд и ме съмнява че нещо в проверката ще писне

все още се надява стоката с спечеления диспут да дойде, защото гледам че китаеца е пуснал а и явно сингапур пост имат някакъв проблем

Аз основно батерии поръчвам от сайта,идват си без проблем в плик с бабълс, сега чакам калъфчета за телефон и 1 крем за ръце уж противоалергичен, препоръчват го много хора, но доста се баавят.

# 265

на мен днес ми дойде една 76 - ти ден

# 266
  • Пловдив
Момичета някой ако се интересува от това нека пише
https://www.aliexpress.com/item/New-2017-Non-Stick-Flippin-Fanta … 010608.0.0.cSFKfv

# 267
Някой да препоръча детски часовник тип Myky?

# 268
Разгледайте обявите на нашите търговци в OLX. Предлагат модели близки до цените в Китай и няма да Ви се наложи да чакате доставката. Като модели, знам че Q50 и Q90 се водят най качествените.
https://bazar.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B2%D0%B0-15933094/%D1%80% … %D0%B5%D0%BB-2017

https://bazar.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B2%D0%B0-15684941/%D0%BF% … D1%80%D0%B0%D0%BD

# 269
говорих с един китаец да падне в цената и бройките с 50 % и той каза - ок
сега как да поръчам по малката бройка, като не е предлага
Добавих стоката в количката и трябва ли да натисна нещо, че чакам офертата

Общи условия

Активация на акаунт