Августинчета засмени да са бели и червени - тема 12

• 36 656
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
С кърменето режима е доста по плаващ. Ей сега ревна и му дадох. Яде човека, а яде преди няма и 3 часа.

За захранването сме на никъде, но това което разказвате за посягането към лъжичката и моя го прави и все е омазан до ушите в буквалния смисъл.

В болницата ме караха да купя лечебна хумана HN (при диария се ползва). Така и не я давах, защото ме накараха да изчакам. На моето дете запичащо му действа пащърнак.

# 301
Наде, и моя Гого не изпива денем повече от 150 мл.мляко. Вечер и нощем само по 180. Тази сутрин в 9.30 пак с триста зора го изпи. Имаше период когато в този час едвам 120 мл пиеше на зор. Нали исках да минем на петкратно хранене, но не става. Яде си на 3 часа, а след обедното пюре на 2 - 2.5 ч. Общо взето взех пак да спазвам правилото като плаче или е гладен, или му се спи и стана по-спокоен.
Днес за следобедна закуска му правих киноа с ябълка и взе, че я хареса. Спрях на средата на паничката, че много щеше да му дойде за първи път.
Прави сте за домашните продукти, като нямат сигурен произход и качество не са за предпочитане. Аз ползвам домашна пуйка, ябълки, картофи, тиква, тиквичка, яйца ( въведох скоро жълтъка ). Баща ми ги произвежда на село, та затова знам какво представляват Simple Smile. Случва се и да купя пюре, като пащърнака, който липсва на корен в магазините.

# 302
При нас все още няма режим на хранене, мисля че към 7 пъти яде поне, но е на кърма, така че вярвам, че не мога да го контролирам, яде когато поиска, един път по-малко си цокне, друг път повече или просто има нужда да е повече...няма как да знам и все още сме си на бебешкия режим, пък не го и мисля. На обяд предлагам зеленчуково пюре, следобед плодово, но той хапва малко.  Засега е така, след седмица-две ще видим.

# 303
Аника, а какви плодови пюрета предлагаш?
Аз ходих да се подстригвам,преди малко се върнах  Simple Smile

# 304
Гери и аз ходих да се постригвам онзи ден. Вече е на триъгълник и не се оплита като преди. 30см свалиха и още е дълга гадината

Бисквитки с брашно от елда:   http://ejednevnik.com/детски-безглутенови-бисквити-с-брашн/

# 305
Гери, ябълка, ябълка със слива и следва круша - все още има проблеми с ходенето по нужда, запек не, но през няколко дни понякога и затова мисля, че са му от полза.

# 306
И аз се каня да си поскъся косата, че доста порасна пак. И по този повод една доста кофти случка от днес  Confused Уж хода с вързана коса, че малкия постоянно ме скубе, но някак си е успял да нагълта доста дълъг косъм  Shocked Сутринта напълни памперса сменям му го и какво виждам.. от дупето му стърчи косъм. Издърпах го и само като видях колко дълъг излезе лошо ми стана  Confused Добре, че го е изкарал. Наистина много неприятно  Confused
А по нашата сага с кърменето.. днес като се замислих, той от край време си има една предпочитана гърда, следователно другата винаги е имала много по-малко мляко. Явно сега наистина му е недостатъчно като количество, има случаи, в които дори се храни само от едната, а другата въобще не я поглежда. Тази вечер пак си сука, после реших да му дам и стотина мл ам. Оставам на варианта да включа ам за вечеря, а сутрин и през нощта да се кърмим.
Само ние ли се приспиваме на ръце? Не стига, че през деня, ако не сме навън заспива с големи мъки, а сега и вечер. Вярно, че е дребен, ама аз съм 49кг и доста си.ми натежава  Laughing Направо се виждам в чудо с това приспиване вече Confused
От няколко дни давам следобед да гризе банан, започна да го харесва Simple Smile Днес демонстрирахме на баща му, той пък взе, че отхапа огромно парче, баща му изпадна в дива паника  Laughing добре, че не са толкова глупави бебетата, повъртя го малко в устата и го изплю като.видя, че не може да го глътне.
Като гледам как повечето бебета акат на 2-3 дни се чудя в нас ли има проблем  Grinning На Симеон памперса е пълен 1-3 пъти.. всеки ден. После как да качва като той или изаква всичко или го изразходва със скачане  ooooh!

# 307
Shaw7y, нашият режим на хранене е следният:
08:00 - плодово пюре 120 мл + 60 мл АМ
12:30 - зеленчуково или зеленчуково с месце пюре - първото 2 пъти седмично, второто 5 пъти седмично. Въвела съм почти всички зеленчуци, а от месата всичко без свинско
16:30 - безмлечна каша 170 мл (спелта, пшеница, просо, ечемик)
След 20:30 - 180 мл мляко Лактана Био 2
Вечер не храня, дори и сега когато от 3 месеца не спи. Изповядвам неписано правило, че щом аз не се будя вечер и да търся храна да хапна, значи и тя не търси. Давам топла водичка и пак заспива.
Аз също нямам село и някой, от когото да съм на 100% сигурна в продуктите, така че за мен е по-важно детето да хапва сигурни и проверени храни, от колкото да давам уж "домашни" или модерно казано "био"  rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo
На 7 месеца и 20 дни Анна Мария тежи 9200 и е 76 см. Вие от кога смятате да записвате децата на кухня?

# 308
Да и моята коса уж на триъг лник,  15 сантиметра махнахме, ама и на мен дълга ми се струва още, фризьорката все не иска да ме подстригва.
Аника, тиквичка ако му дадеш , няма ли да оправи положението,  Тони от нея рядко де изхожда.
Мони и ние акаме 1-3 пъти всеки ден, веднъж и аз намерих косъм в акото в памперса, но не знам дали е бил погълнат или като съм сменяла памперса е попаднал там
А зеленчуци купувам най-обикновенни от Била, Кауфланд, Лидъл, пазара до нас  Grinning , не купувам био, после като тръгне на градина ще има проблеми , ако сега яде био, а и на кухнята по-късно. Само преди да ги сготвя, час преди това някъде ги нарязвам и слагам във вода, уж да се махнат нитрати ако има

Последна редакция: пт, 17 мар 2017, 05:43 от Geri852

# 309
Не искам да вярвам, че консервираната храна от буркан или прахта от кутия са по-добри от прясно приготвените! Както и на това, което чух скоро, че понеже не живея във високопланински район, не дишам чист въздух и не ям хубава храна, кърмата ми не била хубава  Laughing Едва ли не АМ е за предпочитане..
Не казвам, че пюретата, кашите и АМ са лоши, не, те могат да бъдат основна храна, минали са всякакви проверки и едно дете, хранено с тях ще порасне нормално и здраво. Но за мен те са алтернатива на естественото хранене.
И аз също давам месото от бурканче и сигурно ще давам и други неща, но винаги, когато имам възможност ще приготвям прясна храна!
Изказах се  Wink
Не знам колко е вярно, но консултантката ми по кърмене твърди, че във всички пюрета има консерванти, защото под каквато и стерилизация да мине бурканчето, не може да има толкова дълъг срок на годност.
Освен това педиатрите промотират готовите продукти, т.к имат изгода от това. Моята до последно ме кара да дохранвам с АМ, въпреки, че няма нужда, но се спря като видя колко добре расте детето и сега само се чуди на кърмата ми Simple Smile

Последна редакция: пт, 17 мар 2017, 08:04 от Illy`P

# 310
Добро утро!
Мони и аз веднъж намерих мой косъм в памперса на Дея. Не е притеснително.
Аз купувам зеленчуците и продовете от Лидл и съм доволна.
Снощи пристигна чашата с мек накрайник на Дея. Учудващо сутринта пи малко вода от нея.
Сега и варя сливи и ще ги яде с бисквити Закуска, които май имат по-малко захар от тези на Плазмон.

# 311
Надя, тази чаша, като я обърнеш тече ли от накрайника или трябва да смукне детето, за да потече?

Последна редакция: пт, 17 мар 2017, 10:00 от Anikka

# 312
Моето същество пак е в кофти период, от 5 сутринта я карам да яде и чак сега успях.
Днес ще й вкарвам пащърнак , дано хапне, че ще се провали захранването пак.
Тези , които кърмете, боядисвали ли сте се, аз искам да се боядисам, ще преминат ли химикали в кърмата. Също така имам едни лосиони за стягане на тялото , искам да си мажа краката и дупето дали  вредят нещо на Орифлейм са, просто ги купих мин г преди да забременея и искам да ги изхабя преди са са се развалили или по-добре да си купя нещо съвместимо с бебе Мустела примерно. Не съм си мазала тялото с нищо от както съм родила, а все пак времето се затопля
Да се оплача, малко неща имам да правя ами вчера и наглият котарак седна в шезлонга на Тонито и и окосми играчки, лигавник, та днес пак шезлонга се наложи да пера, тамън ми беше минала алергията и детето днес няма да има къде да яде, не ми се смейте но ще я слагам във ваната на хамака  Grinning

# 313
Мони, и при Боян горе долу така стоят нещата. Ака по 2, 3 пъти на ден. Приспиването най-често става на ръце, смуче пръстче или гърда. Другият ми вариант е лягаме си на леглото заедно, изгасям и така малкият човек заема голямато легло, та чак се чудя аз къде да легна. Местя го в кошарата, като се събуди през ноща пак при мен го вземам и така той осъмва или при мен по-средата на леглото или в кошарата, ако съм се наканила да го преместя. В болницата уж спеше на шум и детски рев, а дома пак се събужда по-лесно.
За гърдите също имаше предпочитание, но аз се преборих с това и сега суче и от двете. Ама си е слабушко де, че и болницата отслабна. Този месец май ще се борим да възвърнем кг от предния. Иначе е много шавлив (и лекарите го казваха). Един ден се вкопчи за таблата докато го държах изправен и т.к. беше стабилен дръпнах ръце и той се задържа. Вече не помня дали съм споделяла.
И на мен ми дотежава да го нося, аз съм дребна, малко съм отслабнала, но има още какво да се желае. Все пак бях 45 кг. преди да забременея.

Гери, за мен боядисването на косата и кърмата е по-скоро мит. Ако е вярно не бива да се лакираме и гримираме, също да се мажем с кремове. Една майка в болницата точно от крем на мустела се оказало, че има алергия.

Брей пак много дълго се обяснявах.

# 314
Момичета много ви благодаря за окуражителните думи, като че ли бях изпаднала в някаква дупка. За съжаление нито мога да намеря някой да го гледа за 2-3 часа освен ММ, при когото не е гледане, а държене на бебето с изплашен поглед и надежда да си го взема скоро-скоро, нито мога да си запаля цигарка, виж една чаша винце или бира си позволявам вечер понякога... както и да е. Благодаря пак, с вас е по-лесно.

Днес бяхме на преглед - от 6,5м до 7,5 м Дамян е качил 460гр. и 2см е пораснал. (7,560кг. на 69см.) Белегът от БЦЖ-то гледаха и казаха, че си имал и няма нужда да го пращат на манту ли, нещо такова. Чакаме няколко дни и почваме с месцето. Биха му последната синфлорикс, ураааа последна! Чак на годинка пак.

Иначе ака между 1 и 3 пъти на ден.

Заспива само на ръце. (нали бях пуснала едно такова питане и то само на Гери гарджето май само заспиваше само в креватчето).

Този месец съм решила, най-късно началото на април да се боядисам, нова прическа, нова мама. Искам да си направя нещо кичури, омбре... нещо ново, за първи път ще ми е, аз не се боядисвам по принцип, но нямам притеснения за кърмата и боята.

Режимът ни в момента е:

1. Между 3 и 5am - кърма
2. Между 7 и 8am - кърма
3. Между 11-12 - кърма
4. Между 13 и 14 - Зеленчуково пюре
5. Между 16-17 - кърма (тук може и да се случи да пропуснем или да отиде по-късно)
6. Между 18-18:30 плодово пюре или каша
7. Към 19:30 - 20:00 - кърма (тук също се случва рядко, но може да се изпусне)
8. Към 22:00 - кърма и ...сън

Кво викате с вашите режими?  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт