Астма-34

• 153 896
  • 1 006
  •   1
Отговори
# 105
  • на плажа
И аз съм доволна от компреса с извара. При гнойна ангина е вълшебен. При други болежки в гърлото не помага особено.

# 106
  • на плажа
Да ви се оплача. В петък дойдоха няколко съседчета на гости. Едното се появи с ужасна влажна кашлица. На другия ден детето ми се събуди със запушен нос  и много зелени секрети, а от вчера и започна да кашля. Не знам вече как да постъпвам. Ако бях помолила болното дете да си тръгне е много обидно за него, но пък ето го резултата - моето е болно!

# 107
  • София
Адски мразя несъобразителни родители...направо ми иде да стрелям!

# 108
  • София
Много неприятно, макар че влажната кашлица обикновено не е проблемна. Все пак и нашите деца след спазъм доста дълго кашлят влажно, а не са заразни (поне моето се чисти доста дълго). Не го приемайте толкова навътре, напълно възможно е съвсем здраво изглеждащо дете да е заразило вашето, те обикновено са заразни 24 часа преди проявата на каквито и да е симптоми. Това са рисковете да се съберат деца на едно място и то в сезона на сополите....

# 109
  • София
Да ви се оплача. В петък дойдоха няколко съседчета на гости. Едното се появи с ужасна влажна кашлица. На другия ден детето ми се събуди със запушен нос  и много зелени секрети, а от вчера и започна да кашля. Не знам вече как да постъпвам. Ако бях помолила болното дете да си тръгне е много обидно за него, но пък ето го резултата - моето е болно!
Не мисля, че толкова бързо ще се проявят симптомите, ако се е заразило от това дете.
Моите понеже боледуват много и лесно се разболяват, съм станала ужасна параноичка. Вкъщи ги събирам само с децата на една друга майка, която я знам, че е съвестна като мен и няма да си доведе болни децата. Навън не е чак такъв проблем, защото са на открито, но като чуя някое дете да кашля ги хващам моит е за ръка и изчезваме от площадката. Усещам се, че прекалявам, но толкова много съм напатила....Малкият всеки сопол прави на спазъм, от там Вентолини и прочие красоти...
Междудругото, смениха му лечението. След 3 месеца на Пулмикорт и Сингулер и на фона на това 4-5 спазъма (вече спрях да ги броя...) Сега е на Флексотид и Сингулер. Тестуваха го за алергии, не е алергичен, но бяха само 18 алергена. Чудя се дали да не му пусна педиатричния пакет на Геника.  Thinking
Ще ходим от 19 май на Сандански. Някой правил ли е само процедури в Санаториума (без да спи там)? Как се процедира и клко ше струва?  bouquet

# 110
Не мисля, че толкова бързо ще се проявят симптомите, ако се е заразило от това дете.
Моите понеже боледуват много и лесно се разболяват, съм станала ужасна параноичка. Вкъщи ги събирам само с децата на една друга майка, която я знам, че е съвестна като мен и няма да си доведе болни децата. Навън не е чак такъв проблем, защото са на открито, но като чуя някое дете да кашля ги хващам моит е за ръка и изчезваме от площадката. Усещам се, че прекалявам, но толкова много съм напатила....Малкият всеки сопол прави на спазъм, от там Вентолини и прочие красоти...
Междудругото, смениха му лечението. След 3 месеца на Пулмикорт и Сингулер и на фона на това 4-5 спазъма (вече спрях да ги броя...) Сега е на Флексотид и Сингулер. Тестуваха го за алергии, не е алергичен, но бяха само 18 алергена. Чудя се дали да не му пусна педиатричния пакет на Геника.  Thinking
Ще ходим от 19 май на Сандански. Някой правил ли е само процедури в Санаториума (без да спи там)? Как се процедира и клко ше струва?  bouquet

Ние бяхме в Сандански миналият месец.Отседнахме в хотел.  Дъщеря ми е почти на 3.Казвам го, понеже от други майки, които бяха санаториума, разбрах че на деца под 3години не правят процедури. Ама на нея й направиха.Платихме преглед 20 лв, носихме всички епикризи.Назначиха й магнитотерапия на гръдния кош, както и масаж. Масажа беше 10 лв, а магнита 5,направихме 8 процедури. Дали заради промяната на лечението (от Пулмикорт и Ефира, мина на Флексотит, Ефира и Зиртек), процедурите или смяната на въздуха, още там се усети подобрение. Мисля пак да отидем догодина.

# 111
  • на плажа
Дайте съвет - след като миналия понеделник бяхме на преглед ни изписаха Пулмикорт, вентолин, изопринозин. Аз къде блях баирите, но отидох в аптеката без рецептата и взех само 5 бр Пулмикорт. Спряхме ги като свършиха( сряда вечер беше последното) и продължихме още 2-3дни на вентолин. Обаче вчера в колата си поглеждам рецептата - пише 10бр т.е аз съм спряла по средата на лечението. Изтръпнах. Детето все още кашля( не толкова често, но има секрети) и явно не се е излекувал. Взех 10бр. и сега започнах отново. Не можах да се чуя с лекарката, но мисля, че така ще е по-добре. Дали според вас е правилно? Вие как бихте постъпили?

# 112
Pani Kowalska
Аз правя пулмикорт , докато кашлицата не се изчисти, така,че мисля,че си постъпила правилно! Бързо оздравяване!

# 113
Момичета взехте ли си хранителните пакети....тези чиито деца са с ТЕЛК. Напомням, че срока е до края на седмицата 19.05.17г.
Иначе за протокола..Михаил кашля от 3 седмици. Кашля много грозно и дълбоко. На Пулмикорт 2х1 ампула е, Монтелукаст, Кларитин... няма подобрение. Но пък не е болен, и засега задържа без спаъм.

# 114
Аз имам едно чудене-дали е възможно от дишането на Пулмикорта с маска, да се получи зачервяване около носа и дали това са гъбички. При дъщеря ми започна първо с малко, мажех го с крем Бочко, мислех, че е от леките хреми, но по принцип не сме имали външни сополи скоро за да и стане от издухване на нослето. Тя го пипа, въпреки, че се опитвам когато сме в къщи да не го прави, обаче се разрастна. Някой имал ли е такъв проблем от кортикостероида.

# 115
  • София
На сина ми така се зачервяваха бузите от пулмикпрта, въпреки че го миех веднага с инхалация.

# 116
А с нещо маза ли го да мине. Принципно моята си е чувствителна в лицето-имаше така около устата-водих я на кожни казаха Периорал дерматит или нещо такова. Ще го изразтяла, не била алергична от нищо просто чувствителна кожа. Мина и, ама сега по същия начин край носа и се чудя дали не помогна и инхалатора за това.

# 117
  • София
Не съм го мазала, минаа му като спряхме пулмикорта. Ох, при инхалации с флексотид с бейбихалер, накрайника на устата ли се слага само или на устата и носа? Много съм зле, не помня как ни показа алерголожката. Sad

# 118
  • София
Дидка, накрайника на бейбихалера покрива и носа и устата.

# 119
Чета ви постовете от много време насам, защото и на моята дъщеричка  (2,5 г.) отскоро  й поставиха диагноза "кашлична астма".
Сама я заведох в "Геника" и резултатите показват алергия към соя, ориз и домашни кърлежи.
Някоя от вас дали е наясно дали соевият лецитин също е опасен за нея?
Чакам да се доредим до д-р Ранкова, но това няма да е скоро...
Благодаря ви и дано всички малки душици надраснат тази астма!

Общи условия

Активация на акаунт