Астма-34

• 153 960
  • 1 006
  •   1
Отговори
# 915
Аз за първи път чувам, че на деца не се правят течни инхалации. Под течни инхалации имате предвид с голям инхалатор, така ли? За бейбихалер от тук научих, каква е функцията му?
Дъщеря ми се разболя за първи път на 2г и 2 месеца и до сега никой не ми е споменавал за него, винаги за голям инхалатор, инхалации с физиологичен разтвор. Thinking

# 916
  • Варна
Аз за първи път чувам, че на деца не се правят течни инхалации. Под течни инхалации имате предвид с голям инхалатор, така ли? За бейбихалер от тук научих, каква е функцията му?
Дъщеря ми се разболя за първи път на 2г и 2 месеца и до сега никой не ми е споменавал за него, винаги за голям инхалатор, инхалации с физиологичен разтвор. Thinking

Ние с бейбихалер сме правили инхалации и с обикновен правим сега. Лекарите ни казват, че е едно и също и да ползваме, което на нас ни е по-удобно. И аз за първи път чувам за течните инхалации 🤔

# 917
Не разбрах темата само за астма при деца ли е? Ако е така, се извинявам за въпроса си и ако може да ме насочите към такава за възрастни.

Чували ли сте за тази инжекция XOLAIR, поставя се при астма, като на 4-5 седмици се поставя нова. Чудя се дали да не започна някакво лечение с нея, т.к. явно оправия няма да имам. Вземам монтелукаст, xyxal + Flonase от няколко месеца, но в момента така съм се разкашляла, че място не мога да си намеря. Дробовете много ме заболяха и едва търпя болката. Имам и час за алерголог скоро. Но той не предлага нищо освен инхалатори, от които кашлям още повече, монтелукаст и кортикостероиди. Мернах за тази инжекция и се чудя да попитам ли за нея на визитата. За мен, за възрастен става дума.

# 918
Здравейте, vici75!
Аз съм на такова инжекционно лечение. Изписват се по преценка на алерголозите в Александровска. Количеството инжекции се изписва според теглото на пациента. Поставят се всеки месец. Надявах се да е панацеята за астмата, но не е. Пак си правя астматични пристъпи след вирусни инфекции. Инхалаторите не се спират, но аз значително намалих дозата.

Освен Ксолера има и други. Другият, за който знам е Фансенра.

# 919
Не се правят течни инхалации рутинно.... Те са само за болнично лечение, и то за кратко.
Бейби-хейлерът е основен способ/ начин за инхалаторно приложение на тези медикаменти при деца. Навсякъде по света!. Работят много добре.
Физ/разтвор за инхалации рутинно? ....абсурд... той е само за течни инхалации, за кратко.
Може да пишете на л.с. .
Моята критична позиция към всичките тези "практики" в Бг е широко известна. Положението е трагично, простете.

# 920
МНого благодаря vili. Аз не съм в БГ и за сега това се предлага в тоя офис който посещавам. Значи все пак не е една инжекция? Аз мислех че една, макс. 2 и усещаш облегчение. А то си трябва до живот ли? Така да разбирам? А то едно е да получиш пристъп след разболяване, друго да не спираш да кашляш целогодишно. Уж бях горе долу добре (поне дробовете не ме боляха) до скоро. А то сега от една седмица нещо се раздразних, направо така ме удари, че гръден кош, рамене, подмишници, гърло всичко ми е като натъртено. Конкретна диагноза нямам. Алергична астма, но няма от какво. Всички тестове за алергия са отрицателни. Не знам и аз от какво кашлям. Рентген имах правен предния септември. Излезе чист. Питах за скенер, не искат да ме пращат на скенер. На слушалка ме преслушват. Няма хрипове. А в същото време суха кашлица до припадък. Не знам какво да правя вече.

# 921
vici75, може ли да Ви пиша на лични?

# 922
Разбира се.

# 923
Понеже не разбрах, реших да питам. Като му изпишат на сина ми инхалации с пулмикорт кое е по добре да му правя. Инсталация с пулмикорт+ физиологичен разтвор с голям инхалатор или пулмикорт турбохалер ?

# 924
Не се правят течни инхалации рутинно.... Те са само за болнично лечение, и то за кратко.
Бейби-хейлерът е основен способ/ начин за инхалаторно приложение на тези медикаменти при деца. Навсякъде по света!. Работят много добре.
Физ/разтвор за инхалации рутинно? ....абсурд... той е само за течни инхалации, за кратко.
Може да пишете на л.с. .
Моята критична позиция към всичките тези "практики" в Бг е широко известна. Положението е трагично, простете.
Никога не сме правили рутинно, само при разболяване с кашлица. За рутинно ползване и според мен не е ок.

# 925
Понеже не разбрах, реших да питам. Като му изпишат на сина ми инхалации с пулмикорт кое е по добре да му правя. Инсталация с пулмикорт+ физиологичен разтвор с голям инхалатор или пулмикорт турбохалер ?
Инхалации с бейби- хейлер. И, с препарата, който се избрали.
Обикновено ползваме Фликсотайд.

Цитат
Никога не сме правили рутинно, само при разболяване с кашлица.
Кашлицата НЕ е показание за инхалации.

Цитат
А как се лекува кашлица?
Зависи от какво е... има поне 8-10 причини... . И от тези, само 2 са за инхалации- сухи. Не течни.

Последна редакция: ср, 15 юни 2022, 10:02 от Birdie

# 926
А как се лекува кашлица? Наистина, не знам. Дъщеря ми сиропи не може да пие, разкашлят я още повече. Единствено капки Синекод й действат добре.

# 927
МНого благодаря vili. Аз не съм в БГ и за сега това се предлага в тоя офис който посещавам. Значи все пак не е една инжекция? Аз мислех че една, макс. 2 и усещаш облегчение. А то си трябва до живот ли? Така да разбирам?

Дозата на Ксолера не е само според теглото. Пуска се кръвно изследване за IGE /имуноглобулин Е/ и според него се съпоставя с теглото. За дълготрайно лечение е и е точно за алергична астма /тежка/.
Аз лично забравих за пристъпите.

vili_ili_eva не би трябвало да получаваш пристъпи докато си на Ксолер... Не е ок. Когато не действа лекарството може да се смени. На първо четене се сещам за Нукала и Фасенра.

# 928
Ами пак не ми предложиха тази инжекция. Понеже чувствам дробовете ми като разранени ми изписаха Преднисон за 3 дни, да се пооправя малко и някакъв спрей Azelastine 0.1%. Даже не знам и за какво ми е. Носа ми е сух, храчки нямам. Една суха кашлица само. СЛед 3 семдици пак на контрола. Освен да питам за тази инжекция дали я предлагат в тоя офис.

# 929
МНого благодаря vili. Аз не съм в БГ и за сега това се предлага в тоя офис който посещавам. Значи все пак не е една инжекция? Аз мислех че една, макс. 2 и усещаш облегчение. А то си трябва до живот ли? Така да разбирам?

Дозата на Ксолера не е само според теглото. Пуска се кръвно изследване за IGE /имуноглобулин Е/ и според него се съпоставя с теглото. За дълготрайно лечение е и е точно за алергична астма /тежка/.
Аз лично забравих за пристъпите.

vili_ili_eva не би трябвало да получаваш пристъпи докато си на Ксолер... Не е ок. Когато не действа лекарството може да се смени. На първо четене се сещам за Нукала и Фасенра.
Благодаря! Ще направя консултация с алерголозите. Точно така е за IGE -то. Показателите трябва да са доста над нормата, за да се назначи Ксолер.

vici75, тази инжекция не е еднократна. Тя е до живот или ако не измислят нещо по-добро.

Общи условия

Активация на акаунт