Астма-34

• 153 913
  • 1 006
  •   1
Отговори
# 930
Здравейте. Имам син на 8 г. От тръгването на ясла започна да боледува. В момента вече на 8 доста разреди, но се случва. От обикновена хрема за 3 дни слиза надолу в хрип. Имам сравнение със сестра му как протича.  Пулмоложката му намекна за астма. Направихме снимка, направихме тест за алегия - чисти, тест за астма - духаше - в норма.  Но ето лято е,от хрема за 3 дни въпреки усилията, които полагаме да спре, пак слезе надолу. Кашлица специфична. Оправихме го с инхалация с Вентолин 5 дни.  Исках просто да обменя информация,защото ако преди няколко месеца категорично отхвърлях астмата, сега ми се вижда напълно възможно. Ще съм благодарна ако някой сподели как е започнало всичко при него

# 931
Спазъмът е обратимо състояние, но ако е особено силен, може да има трайни последствия като увреждане на дихателните пътища и кислородна недостатъчност. Ако продължава много дълго време, не се повлиява от предприетите мерки, като изправяне, инхалиране и др., детето да се заведе на лекар незабавно.
Какво значи особено силен и колко е много дълго време? Накратко нашата история -

Дъщеря ми тази година за първи път направи спазъм, на 6 години е и от началото на юни кашля. В средата на юли след няколко вида сиропи, аб и т.н. я заведох на пулмолог, който заяви - спазъм. Назначи инхалации с пулмикорт и вентолин за 5 дена, а след това още 10 само вентолин и физ.разтвор. Кашлицата почти изчезна, единични покашляния сутрин или вечер. През това време я водих няколко пъти при пулмолога на преглед - все казваше, още е със спазъм. При едно чуване по телефона каза да спра всичко и да наблюдавам. След два дена тя пак започна да кашля не често и силно, но не и да не кашля съвсем. Снощи като легна кашляше на всяко второ вдишване, суха кашлица. През нощта включвах инхалатора само с физиологичен р/р. Успокои се и заспа. Пак ще му звъня на лекаря, но нещо започвам да му нямам доверие - не трябваше ли да се овладее този спазъм вече. Пак към вентолина ли да се връщаме, нещо друго ли трябва да се назначи или ще мине от само себе си? newsm78 Спомена ми че щял да назначи терапия но есента с нещо си... каква терапия... а до тогава така ли ще си караме...?  Искам да я заведа малко на планина при баба й, но не знам всъщност тя сега трябва ли да се наблюдава, добре ли е - абе нищо не ми обяснява тоя човек. Не знам да се притеснявам ли, изследвания да пускам ли за алергии, на друг лекар ли да я заведа  ooooh!

И как се развиха нещата? Как е дъщеря ви към днешния момент?

# 932
Защо ми изчезна отговора в темата?
Детето ми прави понякога бронхоспазми и за това пуснах тук въпроса си за ECP , защото знам , че на децата с Астма го изследват често!!!Пускам си отново въпроса...
Моля ви за бързи отговори защото ще припадна от притеснение!!!!!
Днес пускахме на сина ми за първи път тези изследвания .И едното му изследване е АДСКИ завишено ECP над 200 и в интернет пише че се завишава над 200 при миелопролиферативния рак на кръвта!!!
Не знам къде се намирам цялата треперя!!!
Моля ви кажете ми някое детенце да е имало такива показататели????

# 933
Детето ви е алергизирано от нещо и в момента алергията му е обострена.Моите деца са били с такива показатели при влошена алергия и астма в спазъм.

# 934
Детето ви е алергизирано от нещо и в момента алергията му е обострена.Моите деца са били с такива показатели при влошена алергия и астма в спазъм.
Имали са стойности над 200 на ECP така ли???
Детето в момента няма никакви симптоми на алергия, нито спазъм , нищо, нищо....
Не ям, не пия от притеснение, ще се побъркам 😥

# 935
Не намирам изследванията за да ви кажа точно,но помня, че беше много завишено.А еозинофилите ,които тестваме често,редовно са колкото вашите.Отидете и на паразитолог,при опаразитяване също се повишава,не само при алергия.

# 936
Не намирам изследванията за да ви кажа точно,но помня, че беше много завишено.А еозинофилите ,които тестваме често,редовно са колкото вашите.Отидете и на паразитолог,при опаразитяване също се повишава,не само при алергия.
Ще пусна и за паразити.
Моля ви ако намерите вашите резултати , пишете....Само една майка може да разбере тревогата на друга... Sad Много ви благодаря ❤

# 937
  • София
При моето дете е винаги толкова високо.
Приемам го за нормално.
Свързано е с астмата.
Мен лично не ме притеснява, докторите също.

# 938
Благодаря ви много за успокоението! Дано да е така.Мой близък от София е приятел със завеждащия в Детска Хематология и е показал изследвания и е казал , че няма повод за такива притеснения...ДАНО!
Иначе днес излязоха изследванията за алергиите.Само тези които са в червено са положителни нали?И мн ли са високи стойностите на тези които са мн завишени над референтите даже които са дадени отдолу?
Не съм и мн наясно този Тревен микс , за кои треви става въпрос по точно? И тези гъбички, това мухал ли е?
Благодаря!

# 939
Котката и тревите са ви проблем,а треви цъфтят от пролет та до късна есен,но най зле е лятото.В интернет има календар на полените,може да видите кога са най-много цъфтежите на треви.

# 940
Приемам го за нормално.
Свързано е с астмата.
Вашето дете с алергии ли е?
И когато е толкова високо ECP има ли в този момент признаци на алергия?
Мен това ме озадачава , че на сина му нищо ми няма видимо като алергия а стойноста е толкова висока....

# 941
Приемам го за нормално.
Свързано е с астмата.
Мен това ме озадачава , че на сина му нищо ми няма видимо като алергия а стойноста е толкова висока....
Детето има силна реакция към определен алерген. Обяснима е стойността.
От друга страна, детето няма симптоми, и изследванията, които дадохте, са добри.

Аз бих направил в повече следните неща:

* Ултразвук на коремче
* от кръвни изследвания- антинуклеарни антитела, хормони на щитовидната жлеза, ЛДХ, чернодробни ензими, нива на прокалцитонин, нива на 25 (OH) VitD,  серумно желязо, феритин, желязо-свързващ капацитет.
* преглед при стоматолог
* внимателно да огледате детето за увеличени лимфни възли- на всички места, вкл. и над ключици, под мишници... .
* за два, три дена, мерите веднъж дневно температура между 16-19 часа.

# 942
  • София
Приемам го за нормално.
Свързано е с астмата.

Този показател му е висок и без да има алергична атака.

Не съм го тествала специално за алергии, но има към някои храни и тази година прояви симптоми на сенна хрема. Повлиява се от противоалергично при хрема.

# 943
Здравейте.
Справихте ли се с кашлицата...? Моето дете е със завишен екп 63, при горна граница 24 и се чудим от какво е и какво да правим
Всичко започна от една хрема..
Чудя се, дали може да са паразити
Аз за първи път чувам, че на деца не се правят течни инхалации. Под течни инхалации имате предвид с голям инхалатор, така ли? За бейбихалер от тук научих, каква е функцията му?
Дъщеря ми се разболя за първи път на 2г и 2 месеца и до сега никой не ми е споменавал за него, винаги за голям инхалатор, инхалации с физиологичен разтвор. Thinking

# 944
Здравейте.
Справихте ли се с кашлицата...? Моето дете е със завишен екп 63, при горна граница 24 и се чудим от какво е и какво да правим
Всичко започна от една хрема..
Чудя се, дали може да са паразити
Аз за първи път чувам, че на деца не се правят течни инхалации. Под течни инхалации имате предвид с голям инхалатор, така ли? За бейбихалер от тук научих, каква е функцията му?
Дъщеря ми се разболя за първи път на 2г и 2 месеца и до сега никой не ми е споменавал за него, винаги за голям инхалатор, инхалации с физиологичен разтвор. Thinking

Здравейте, резултатите на моя син (3 г.) са същите, т. е. само ЕСР е завишен 3-4 пъти. Миналото лято всеки месец правеше спазми, а това само един - през май. Зимата всичко е наред.
На база тези резултати казаха, че това е неатопична еозинофилна бронхиална астма. Въпросният протеин бил токсичен и ако не се приложи продължителна терапия (често 6 - 12 месеца), в дългосрочен план може да увреди дихателните органи. Колко дълго трябва да продължи тази терапия, се решава след контролни прегледи на всеки 3 месеца. Аз, лично, се доверявам на лекаря и ще следвам препоръките му.

Общи условия

Активация на акаунт