Сигурно е написана от известен кинокритик, но аз съм на друго мнение,друг път съм писала и пак и ще напиша. Нали затова сме тук, всеки да сподели какво мисли

Цитат: "Единственото, което постигнаха двойката .... и така наречената легендарна двойка ХиЛеон в "Ти си моята родина" е да съсипят историята на главните герои." Как по-точно съсипаха историята на главните герои? С екранното си присъствие като двойка +/- 5 минути за 2 часа?
Категорично не съм съгласна. Първо, не смятам, че историята на главните герои - Джевдет и Азизе е съсипана. Все пак Джевдет е разузнавач, не гледаме просто любовна, а военна драма. Второ, екранното време от над 2 часа се заема от различни герои, да не изброявам, но някои имат съществено присъствие. Трето, както и тук многократно е писано- феновете недоволстват най-вече срещу дрязгите между Джевдет и Азизе. ОК, нека си представим, че всичките 2 часа и нещо бяха само със сцени на Джевдет и Азизе, но все такива, каквито бяха до 19 епизод, това щеше ли да се хареса на феновете? Не мисля. Да, прекалиха с тези дрязги, клетви и т.н. Прекалиха с показването на Азизе като неразбираща. Вероятно затова сега сменят курса- както се очаква, в 21 епизод Азизе ще разбере за мисията. Всъщност отношенията им започнаха да се променят още в 20 епизод.
И да се върна на младата двойка. Не разбирам опълчението срещу тях, не разбирам деленето на феновете на млади и стари и т.н. Аз лично не съм в младежка възраст, но ги харесвам и твърдя, че в присъствието им има голям смисъл и послания. Всъщност харесвам всички герои.

Спомням си, преди време в статия или интервю Халит беше казал, че присъствието на младата двойка Хилял и Леон е важно за сериала. Аз лично предпочитам да вярвам на него, още повече, че ми импонира това, което казва. Изобщо- вярвам на Халит и Берг, че са избрали със сърцата си този сериал, тези герои и този филм е важен за тях.
Не на последно място- филмът е епос. В него се преплитат различни истории. Въпросът е какво се случва с историята на главните герои. Ако това, което се случва с тях не харесва на феновете- нека не търсят причината в другите герои.
И накрая- една информация колко минути са сцените с Хилял и Леон до еп. 19. В еп. 20 беше горе-долу колкото във фрагманите. Вижда се, няма нужда много да се коментира. Е, пише нещо на турски, което не разбирам, предполагам, че е в тази посока. Заради цифрите публикувам тази информация.Очевидно е, че екранното време на младата двойка наистина не е голямо, нека сценаристите обаче отговорят какво се случва с главните герои през останалите 2 часа.
Затова мисля, че няма нужда да се настройват феновете един срещу друг, сериалът е толкова съдържателен, че това е загуба на време и емоции.

Хубав ден на всички!