ХАЛИТ ЕРГЕНЧ И БЕРГЮЗАР КОРЕЛ В "ТИ СИ МОЯТА РОДИНА" /Vatan sensin/

• 57 928
  • 736
  •   1
Отговори
# 645

ФРАГМАН

Леон: Има неща, които и аз не мога да ти кажа, гледайки те в лицето.
Хи: Чувствам се изгубена, лейтенант. Изгубена сред редовете и думите на Вашето писмо. Може би за пръв път ми е толкова трудно да изразя чувствата си.
Ле:  Нямам нищо общо с Йълдъз.
Ставро: Питам те за последен път. Кой стреля по лейтенант Леон?
Лютфю: Ще ти кажа.
Еш: Ако четете тази бележка, значи съм загинал в името на Родината. Генерал Джевдет е патриот. С моя помощ беше внедрен в редиците на гръцката армия.

# 646
Варна  Hug  bouquet

# 647
Привет!

Наде, изчетох поста много внимателно! bouquet

Цитат
Обвиняваме Джевдет ,че бил груб,но неговата грубост е нищо в сравнение с думите ,обидите,най-вече клетвите  от страна на Азизе.И ако в момент на яд може да изпуснеш някоя обидна дума и то е простимо ,то  клетвата за мен към близък човек,при това военен и то по време на война е непростим грях.

За клетвите съм напълно съгласна с теб, имах и такъв коментар - за изричането на толкова остри думи и клетви....Но....явно е нещо характерно и обичайно за тях, макар и неприемливо за нас...Може би особено в онези години. Мисля, че и сега се срещат хора, и българи, и турци, които го правят.
Но аз друг въпрос си задавам. След като една майка може да отправя /Хасибе ханъм/ подобни слова към сина си, отрича се от него, тотално го отхвърли, не го удостои дори с поглед, не съм учудена, че сценаристите са ги направили като реплики на Азизе.

Това първо.
Второ...по въпроса за любовта, която спасява Хилял. Ами нека да погледнем обратно. Точно затова, не някой друг, а Леон беше застрелян, защото, ако беше стреляла по някой редови войник, за да избягат и спаси брат си на никой нямаше да направи впечатление.  Хилял застреля Леон /като на кино, разбира се/, точно, защото  трябва да покажат, че любовта е над всичко /в това отношение образът на Леон е много последователен, изобщо като човешки образ/, за да е още по-силно и разтърсващо и да има тръпка - ще оцелее ли, как ще реагира...Всъщност още в епизода стана ясно, че ще живее, по-скоро реакцията му след идването в съзнание...Сцената беше изключителна, когато тримата Азизе, Хилял и Джевдет чуха думите му пред Вероника.

Варна, благодаря за превода на фрагмана! bouquet

Ееееее, най-после да задоволят ищенията и на двете групи. Да няма недоволни, главни, второстепенни - за всички има ашк. Joy Joy Joy Joy Само, че като гледам картинките, мога да кажа само едно, колко много им отива на младите тази любов! Не знам защо бяга Джевдет в болницата, нямам идея как са наредени сцените около целувката му с Азизе...,но дано не са ги  окарикатурили покрай желанията и натиска да се сдобрят.
Любопитна съм да видя.
Имах чуденка, дали в писмото на Ешреф ясно е описано за Джевдет. От това, което е преведено - от ясно-по-ясно - няма накъде. Да видим!

Хубав ден на всички!

# 648
Цитат
"Дълбока рана зараства,но лоша дума не се забравя"

Цитат
Тъй като аз съм от хората , които не забравям лошите думи нищо хубаво занапред между
Азизе и Джевдет няма да стопли душата ми.

Наде, напълно споделям поста ти.

Досега и по 5 минути не ги показваха заедно, но толкова омърсиха нещата, че  ако щат и по 55 да ги дават вече,  няма как  да  повярвам, че Азизе и Джевдет се обичат. За голяма любов пък изобщо да не говорим.

Няма да повярвам и в обичта на Хасибе, ако сега изведнъж скочи и се хвърли на врата на нейния "храбрец".

Както не вярвам и в любовта на Хилял. Да, ще й сложат някакви думи в устата, но знаейки какво се е случвало и какъв е бил образът й досега, звучат кухо.

Леон наистина е най-последователен, но само в сравнение с останалите. Как няма да се изненада Вероника от думите му, че нямал лищо общо с Йълдъз като преди десетина серии й каза, че я обича  и ще се ожени за нея. И това беше извъртяно заради целите на сценария.  Но там по-бързо ги замазаха нещата, та неговите чувства изглеждат по-приемливи.

# 649
А не може ли човек да се влюби и промени? Не може ли един образ да се развие, да се промени посоката на живота му? Хората срещат други хора при необикновени обстоятелства и стават неща, за които никога не си допускал, че ще ти се случат. Любовта пита ли, когато се влюбваш? Същото е и за Леон. Дори и да е под натиск. Кой сценарист не променя в движение? Няма такъв.
Толкова ли е неестествено любовта да промени някого до неузнавемост. Особено, ако не си изпитвал досега подобни чувства, не знаеш какво е, не можеш да се познаеш?

# 650
Mydream,  Hug, напълно споделям написаното от тебе!
Да, любовта променя и това е една от основните нишки във филма. Peace И не само любовта, и не само при Леон и Хилял /защото и тя много се промени/. Виждаме как стават все  по-близки турците и гърците- да не изброявам всички, Азизе и Вероника, баба Хасибе и Вероника са достатъчни. Самите Джевдет и  Васили  вече имат по-близки приятелски отношения. А любовта е направо венецът на тази промяна - от омраза към любов, от врагове към хора.  Режисьорите бяха казали- героите им ще израстват и ще се развиват и това се случва.

# 651
Ароматно кафе, свежи цветя и слънчеви усмивки за
един хубав  Hug пролетен следобед!

Здравейте! Hug

Благодаря ви за коментарите! Flowers Rose
Благодаря за превода на фрагмана, Варна! Flowers Rose Hug

С голяма доза любопитство очаквам еп.21 Grinning
Майдрийм  newsm10

..................................................

Селфито е от днес  Peace

..................................................

Последна редакция: вт, 28 мар 2017, 17:06 от HELEN60

# 652
Един образ може да се развие, разбира се. Но тук образите не се развиват, а се моделират и префасонират набързо, според последния писък в социалните медии.

Приятелството на Васили и Джевдет е обсъждано многократно. То е основно обект на шеги и загачки. И няма как да е другояче.

Да има някаква история на приятелство и, да кажем, преход "от врагове към хора", между едно обикновено турско и гръцко семейство, разбирам. Но приятелство с командващия на гръцките окупационни войски, гърците, които минават с огън и меч през Измир, оставят го изпепелен и плячкосан при оттеглянето си след поражението, това е просто наивно. Няма турски зрител, който би повярвал или се трогнал от такава вълшебна приказка.

# 653
ОК, да кажем, че "приятелство" е силно казано Peace Но в отношението на Джевдет към Васили се вижда вече някакво  съчувствие, разбиране  и т.н.- все човешки неща.  Затова става по-сложно за героя и по-интересно за нас, зрителите. Simple Smile

# 654
Благодаря за превода на фрагмана!

В Гърция също ще се случат събития, които може да доведат до промяна в командването на гръцките окупационни войски. Джевдет е задължен да бъде приятел с Васили заради мисията. А до освобождението на Измир Васили ще е научил кой е спасил и отгледал Димитри. Не знаем дали двете семейства междувременно няма да се сродят, но поне за съгласието на Вероника знаем - каза го и на Луси.
В момента и за двамата мъже - Васили и Джевдет, дългът е на първо място. Ако в следващия епизод на Васили се наложи да убие Джевдет или на Джевдет да убие Васили, мисля, че всеки един от тях ще го направи.

https://twitter.com/baenesli/status/846457947609812995

# 655
Цитат
Ставро: Питам те за последен път. Кой стреля по лейтенант Леон?
Лютфю: Ще ти кажа.
Аз пък нещо се напрегнах от този разговор.  Sad
Не ми се вярва Лютфю да издаде Хилял, ама ако поеме отговорността... ще имаме нова церемония по публична екзекуция или ... изпращане в някой лагер... Между другото, направи ми впечатлението как разумът и чувствата се бореха в Джевдет - да застреля Леон и да спаси собствените си деца или да рискува и да го остави жив. И взе правилното решение. Същото се отнася и за Азизе, защото и тя знаеше, че събуждането на Леон крие рискове за нейните деца. Peace

# 656
Здравейте, момичета! Hug

Да започнем този ден с чаша горещо кафе и аромат на пролетни цветя!

Позитивни мисли, добро настроение и увереност, че
денят ще е прекрасен - слънчев, цветен, усмихнат...!

Do you love me???❤️I want to hear ???😜
  Laughing Laughing

Two Hearts Two Hearts Two Hearts bowuu

# 657
Привет!
Днес трябва да видим снимки от новия епизод.
Хел, благодаря за всички снимки, които споделяш и за хубавото настроение! bouquet bouquet

Усмихната сряда на всички! Heart Eyes

# 658
РЕЗЮМЕ

- след смъртта на Ешреф става жизненоважно кой ще заеме неговото място начело на бунтовниците

- Джевдет трябва да открие у кого е бележката с последните думи /завещание/ на Ешреф паша, защото разкриването на неговата самоличност означава смърт за семейството му

- Васили заповядва на Джевдет да обиколи целия град с мъртвото тяло на Ешреф за назидание на всички

- Хамилтън държи в ръцете си Тефик и след убийството на Ешреф е замислил още по-ужасни неща

- въпрос на кратко време е Джевдет да научи за бременността на Азизе

- Леон дава на Хилял писмото, което е написал. Според Хилял пред тяхната любов има много по-голямо препятствие от Йълдъз

СНИМКИТЕ

Последна редакция: ср, 29 мар 2017, 10:24 от varna_2

# 659
И какво сега? Азизе ли ще заеме мястото на Ешреф паша начело на дружините?  Joy

Аз останах с такова впечатление от резюмето.

Той й предава пръстена и й казва, че Джевдет работи за него. Ешреф няма представа за съществуването на Якуб, така че си е мислил,  че трябва да разкрие пред своя наследник и връзката си с Джевдет, за да може и той да работи с него.

В същото време Джевдет ще издирва човека, на когото Ешреф е предал щафетата /завещанието/, притеснявайки се, че това може да доведе до разконспирирането му.

Иначе, като гледам снимките, Азито и Джево са си все така наежени един срещу друг.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт