Бяла козметика - лице и тяло! (#4)

• 112 050
  • 722
  •   1
Отговори
# 225
Тези кремове на Collistar ги заглеждах, имаше добри отзиви, но не посмях така без тестери да си взема...
За сега от Корес съм доволна, мини-опаковки по 16мл са ми дневния и нощния и ще си помисля дали да ги взема в цял размер или да пробвам нещо друго...  newsm78 Има доста травъл сетове с мини-опаковки, които могат да се тестват... Peace

# 226
  • Бургас
Аз си търся почистващи продукти.
Кожата ми клони към мазна, но пък е и дехидратирана на места.
Ползвам 3те стъпки на Клиник (без третата) от години. Течният сапун-mild, а тоникът-1.
Кремът ми е Daywear на Estee Lauder, имам няколко разновидности от него.  Laughing
От известно време наблюдавам, че кожата ми е видимо омекотена и "загладена", но тъй като е много чувствителна, дори и на допир, продължавам да си имам едни леко зачервени участъци около нослето. А искам изравнен тен!  Simple Smile
Напоследък се замислих дали 3те стъпки на Клиник не ми идват доста хард... Много ми харесва как почистват, но пък мисля, че е възможно и да радразват допълнително кожата ми.
Какво бихте ми препоръчали за почистващи продукти - гел (с който да си свалям грима, да е подходящ и за околоочната зона) и тоник?

# 227
Момичета, някой знае ли каква реално е разликата между Тониран слънцезащитен крем с висок фактор (30+,50+) и ВВ- (СС-) крем с висок фактор? Разлика в съдържанието, покривността или само в името?

# 228
На Корес и аз заглеждах мини опаковките с черен бор. Предполагам ще ги тествам по-нататък.

# 229
  • Пловдив
Момичета, някой знае ли каква реално е разликата между Тониран слънцезащитен крем с висок фактор (30+,50+) и ВВ- (СС-) крем с висок фактор? Разлика в съдържанието, покривността или само в името?
Ето ти една хубава статия,в която мисля,че добре е обяснено поне за BB и CC кремовете :
http://krasota.rozali.com/lice/kakva-e-razlikata-mejdu-bb-cc-i-dd-kremovete.html

# 230
Жижи, благодаря, но не пише нищо конкретно за слънцезащитата на ВВ-, СС- и DD-кремовете... Доколко е сериозна тази защита и може ли да се разчита само на нея... В смисъл може ли да минем без слънцезащитен крем лятото, ако сутрин се омажем обилно с някой СС-крем с фактор 20 или 30?

# 231
  • Велико Търново
Благодаря и аз на отзовалите се bouquet

# 232
  • Пловдив
Жижи, благодаря, но не пише нищо конкретно за слънцезащитата на ВВ-, СС- и DD-кремовете... Доколко е сериозна тази защита и може ли да се разчита само на нея... В смисъл може ли да минем без слънцезащитен крем лятото, ако сутрин се омажем обилно с някой СС-крем с фактор 20 или 30?
О,явно не съм разбрала правилно контекста на въпроса и сега ме хвърли в размисъл и мен.Предполагам,че ако се доверявам на дадена марка бих се доверила и на BB-то й.

# 233
така или иначе през няколко часа трябва да се обновява защитата. Аз сутринта слагам крем 50+ и фдт, малко след обяд  пудра 50+. Ако не съм гримирана, което рядко се случва, а само със СС крем, го нанасям 2-3 пъти през деня.

# 234
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Не го знам лосиона с алое вера(видях в нета,че е за суха и чувствителна кожа),но съм ползвала този с лайка,който е без алкохол и е точно за нормална към суха кожа.Бих си го купила отново.
Лосиона с ирис,но той е за мазна кожа,също е без алкохол.

Ланком също имат опция за теб - .
Вмомента ползвам Tonique Radiance,но мисля,че има алкохол.
Есте май нямат без алкохол,или може би розовия.Не мога да кажа по памет.

За следващ съм си избрала ето този,който е с изчистена формула без алкохол,фталати.сулфати,минерално олио,но с много масла.

Интересни са ми на Sisley Paris.Имат няколко вида и всичките наблъскани с екстракти,точно каквато козметика искам да ползвам.

За Прери..все си мисля,че е козметика за зряла кожа или поне 40+.Останала съм с впечатление,че са марка разработена за лелки с повече финансови възможности.На тях съм ползвала няколко неща,подаръци при поръчки,но не помня да съм купувала нещо.Ще погледна кремовете,мерси.

Мимита,какви почистващи продукти..Тоалетни млека,олиа,мицеларни води? Аз сега съм на вълна почистващите кърпички,купих си тези три вида и съм доволна.Махат грим и освежават кожата.

Бърза снимка,дано се виждат:

# 235
Лунна пътека,откъде успяваш да се сдобиеш с травъл размери?

# 236
Не живея в БГ и има доста сайтове, които предлагат и имат доставка до тук... Но за съжаление някои марки не са ми познати, това не пречи да ги пробвам, разбира се... Днес се рових и открих този травъл сет:

и тези:

И май ще си ги поръчам... Peace

# 237
  • София
Ааа синият гел на Ла прери е за млада кожа. Аз съм на 35 и ми заглажда и поприбира и подпухванията. Но е скъпо,  скъпо.... на тази възраст вече ползвам много неща, не може да се мине с нещо за малка сума, защото веднага си проличава на кожата. За това вече не купувам мноого скъпи неща. Купувам почти скъпи , а за най-незаменимите съм склонна да дам повече пари. Не стъпвам на козметик, залагам на това, което сама си причиня вкъщи... Та така... но тези околоочни... постоянно дебна от някъде на тестери и на черно да ми изпаднат да ги купя...

# 238
Разбирам,Лунна пътека.Да ти кажа тук за пяната,защото в другата тема не е мн удобно за дълги обяснения.Досега съм я ползвала 3пъти и ми харесва.Не ми опъва кожата,като че ли нямам нови пъпки.Трябва да го ползвам повече време,за да съм по-полезна.Аз я използвам с ел четка на Ремингтън.Има съвсем лек аромат,не очаквай нещо опияняващо  Peace

Да ви се оплача,че ми се получиха няколко спукани капилярчета на едната буза Cry Някой да има идея от какво се получават и как мога да ги премахна? Embarassed

# 239
  • Бургас
...
Мимита,какви почистващи продукти..Тоалетни млека,олиа,мицеларни води? Аз сега съм на вълна почистващите кърпички,купих си тези три вида и съм доволна.Махат грим и освежават кожата.

Бърза снимка,дано се виждат:

Мисля, че почистващите кърпички не са за мен...

...
Какво бихте ми препоръчали за почистващи продукти - гел (с който да си свалям грима, да е подходящ и за околоочната зона) и тоник?

Общи условия

Активация на акаунт