Бяла козметика - лице и тяло! (#4)

• 112 892
  • 722
  •   1
Отговори
# 345
Благодаря за мненията. Ами за тази някой да знае, че чак сега я видях пък кожата ми е точно такава? http://www.enzo.bg/clinique/clean-pochistvassha-pjana-za-sukha-i-smesena-kozha/
Трябва ми просто за ежедневно почистване, но без да изсушава. До момента съм използвала от Ейвън и дрогерийна на Балеа за суха кожа, но и двете ми изсушават. Приемам всякакви предложения
Аз съм много доволна от пяната на Хималая. Много добре почиства ( аз я ползвам с четката на Ремингтън), не изсушава кожата. Маските им също са ми сред фаворитите, а аз много обичам маски и ползвам ежедневно различни

# 346
Здравейте. Някоя от вас ползвала ли е нощния крем Vichy Liftactiv?

# 347
  • Пловдив
Да! Доста е мазничък и тежък.

# 348
Да! Доста е мазничък и тежък.

Би ли ми препоръчала някой нощен анти ейдж, до 50-60лв?

# 349
Здравейте момичета,
Бих искала да помоля тези от вас, които имат опит с ББ крема на Шанел за кратко ревю. Харесва ми по описание, че е с висок фактор и мога да го използвам и като фондьотен, но как е като крем? Подхранва ли, отдолу трябва ли друг крем и може ли да се разчита на защитата според вас?
Благодаря на включилите се. Знам, че някой от вас го ползват, но не си спомням дали го е препоеъчвала!

# 350
  • Пловдив
Би ли ми препоръчала някой нощен анти ейдж, до 50-60лв?

Не знам с каква кожа си.
Аз от скоро ползвам този серум на Алтея органикс http://www.alteyaorganics.bg/bio-products/lice/face-serum-20-ml/ И съм очарована. Маслен е, но попива бързо. Взех си и нощния крем, но имам три различни отворени на Виши и този ще почака. Погледни Алтея - за тези пари ще си вземеш и серум и крем, а определено качеството им е много добро.

Последна редакция: вт, 25 апр 2017, 19:18 от bubanka

# 351
  • София
Жобонче, аз не бих го купила пак. Прекалено е скъп, а не е така мулти функционален , както питаш дали е. Накратко:
плюсове:
-сравнително гъст, но лесно разнасящ се и добре покривен.
- слагам го и около очите и не люти , нито напомпва подпухване
 - Има много хубав слаб аромат
- цял ден издържа на лицето
- замества фон дьо тена
- доколкото по цял ден на слънце в София съм го пробвала- защитава. Не ми се появи пак пигментация, лицето ми остана бяло
недостатъци:
- цената
- с комбинирана нормална със суха кожа съм и не ми е достатъчен. Под него предпочитам да сложа серума Тайм зироу на Филорга и отгоре Нутри филър и чак тогава Шанела.
- не е с предпочитаната от мен фина лека текстура, идва ми по-плътен отколкото имам нужда.
- цветовете са ограничени и са само в бежовия диапазон като бронзантите.

# 352
Жобонче, аз не бих го купила пак. Прекалено е скъп, а не е така мулти функционален , както питаш дали е. Накратко:
плюсове:
-сравнително гъст, но лесно разнасящ се и добре покривен.
- слагам го и около очите и не люти , нито напомпва подпухване
 - Има много хубав слаб аромат
- цял ден издържа на лицето
- замества фон дьо тена
- доколкото по цял ден на слънце в София съм го пробвала- защитава. Не ми се появи пак пигментация, лицето ми остана бяло
недостатъци:
- цената
- с комбинирана нормална със суха кожа съм и не ми е достатъчен. Под него предпочитам да сложа серума Тайм зироу на Филорга и отгоре Нутри филър и чак тогава Шанела.
- не е с предпочитаната от мен фина лека текстура, идва ми по-плътен отколкото имам нужда.
- цветовете са ограничени и са само в бежовия диапазон като бронзантите.

Всичко това е за СС крема на Шанел,нали?
По-горе се споменава ББ,но доколкото разгледах в сайта на Шанел,май нямат ББ и потребителката вероятно има предвид точно СС крема.
Мен цената не ми пречи чак толкова,аз не го ползвам всеки ден,покривността ме устройва доволно (в сайта го дават средна до пълна),икономичен е и с малко количество покривам цялото лице.Харесва ми сиянието,което придава на кожата и особено над скулите все едно съм сложила хайлайтър.Единственото,което ме мъчи е какво да му подложа отдолу на моята суха кожа.Доста варианти изпробвах,включително Перфекциониста на Ести,с хидратиращ крем,с масло от японска камелия и т.н.,обаче още не съм открила перфектния вариант.

В тази връзка то знам,че със сухата кожа сме малко дамите,но дайте предложение за база за грим,която е подходяща за суха кожа,да не матира,но и същевременно поне малко да запълва линиите,защото иначе СС крема,а и фдт-ните ми се събират по тях,подчертават бръчиците още повече. Thinking

п.п.Забравих да кажа,че въпреки малкото цветове на СС крема,на мен 20-ката ми лепна като втора кожа,абсолютно ми се слива с шията.

# 353
  • София
Няма Бб на Шанел. 
На сухата кожа си се събира в линиите с всичко. Въпросът е , че без подхранващ крем на мен ми опъва и едно сухо си го усещам. Не го препоръчвам за дами със зряла суха кожа. Има сочен вид, но същевременно не хидратира.

# 354
За суха кожа е много подходяща златната база на Герлен. Обаче тя не изглежда силиконеста, за мен това е плюс, но ако имате друго очакване, бихте се разочаровали; по-скоро е водниста, наподобява серум (предполагам, че има силикони, разбира се, просто усещането е друго, един Перфекционист на Ести, хем не е база, а уж грижа за кожата, наподобява много повече база. По отношение на бръчките: няма база, която да ги маскира напълно, но тази на Герлен някак овлажнява кожата, хидратира я; аз я ползвам - писала съм и друг път - понякога след сложен фон дьо тен или коректор, на местата с мимически бръчки - околоочната, назолабиалната зона - омекотяват се и не личат - не като маскиране, а по-скоро като грижа, озаряване. Ако се слага по стандартния начин - преди фон дьо тен - прави последния лесно разносим. Изобщо - за мен е незаменима.

# 355
Аглея,благодаря за ревюто за базата на Герлен! Peace
Преди известно време ми я бяха препоръчали в БЗ,мацнаха ми от нея на ръката,усещането е наистина като за серум,но да видим ще мога ли да се сдобия с отливка,за да я пробвам на лицето.

# 356
  • София
Аглая, и на мен ми стана интересна тази база. Отдавна не съм си купувала нищо на Герлен.

# 357
  • София
При мен с годините кожата от комбинирана с мазна Т зона стана суха с нормална Т зона. Видимо нямам бръчки, но с някои фон дьо тени се виждат не фини такива... В мимическите линии нещо става и се подчертават силно. Вече ми е трудно и миенето на лицето. Всичко ми изсушава и опъва. Сега намазвам обилно с кокосово масло да разтвори грима. После с тампони с мицеларна вода почиствам и накрая мия с пяната на филорга. И пак ми е сухо...

# 358
Може ли някой да ми препоръча вид козметика, която да ползвам, тъй като ходих няколко пъти на лазерна епилация на горната устна? Беше безболезнено, защото има специална система за охлаждане – кристал фрийз, но все пак искам да поддържам кожата си от климатичните условия, на които я излагам всеки ден?
И аз правих няколко такива процедури,но не съм мазала с нищо специално освен обичайните си кремове за лице и слънцезащита,когато съм навън. Peace

Благодаря ти.

# 359
После с тампони с мицеларна вода почиствам и накрая мия с пяната на филорга. И пак ми е сухо...
Пробвай с шипково масло, на мен ми понася много добре. "Мия" се само с него и после изтривам с топла мокра кърпа без допълнителни пяни, гелове или измиващи. Кожата става супер гладка и чиста, не остава следа от грим. Кожата ми е смесена.

Аз искам са попитам, тези които са ползвали продукти на Paula's choice, отзиви.

Общи условия

Активация на акаунт