Счетоводител в нужда се познава 11

• 41 031
  • 759
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Моята бивша шефка имаше една схема за смятане на мин.ддс за внасяне - 20% от фрз трябва да остава резултат за внасяне.

# 646
  • Варна
Изпращаме двама души на конгрес, те нямат никакво правоотношение с фирмата, но тя им поема разходите /лекари/. За да ги призная, трябва да имам някакви договорни отношения между тях, но пък не мисля че трябва да им плащам възнаграждение, при положение че ще имат дневни пари по командировка  newsm78 Да сключим ли граждански договор за някаква минимална сума, но то няма да е нито поръчка, нито изработка, няма да има резултат, освен участието и обучението им... Някаква идея?

# 647
Да ви представят доклад , резултат от обучението им свързан с дейността на фирмата Hug

# 648
  • Варна
Да ви представят доклад , резултат от обучението им свързан с дейността на фирмата Hug
Благодаря!  bouquet

# 649
Някой успя ли да прочете новостите в наредбата за почивките

# 650
Дневникът за болничните листи трябва да се води от работодателя, не е отпаднал като изискване, нали?

# 651
  • В полите на Пирин планина
Някой успя ли да прочете новостите в наредбата за почивките

Ей това четох:

https://www.dunavmost.bg/Bulgaria/News/86055-prieha-novi-promeni … vreme-i-otpuskite

Дневникът за болничните листи трябва да се води от работодателя, не е отпаднал като изискване, нали?

Не мисля, че е отпаднал.  newsm78

# 652
Не е отпаднал, нали при подаване на приложението към НОИ се иска входящ номер на болничния

# 653
http://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=114590 Ето текста с промените
Отдолу пише § 18. Постановлението влиза в сила от 1 юни 2017 г. с изключение на:
1. Параграфи 9 и 17, които влизат в сила от деня на обнародването му в „Държавен вестник“.
2. Параграфи 1 и 2, които влизат в сила от 1 януари 2018 г.

Значи частта за СИРВ влиза в сила от?

# 654
Излиза, че влизат в сила от 01.01.2018 - нали точно Параграфи 1 и 2 са разпоредби за СИРВ.
Реално тези неща се прилагат в практиката и са обсъждани, поне аз следя една тема в к и к инфо по въпросите за СИРВ. Може би единственото, което е изрично упомената е, че извънредните часове, които се получават от превръщането на нощния в дневен труд не трябва да се разглеждат като такива и да се представя информация за тях в ИТ. Аз към момента реално си ги включвам и плащам като извънреден труд.

# 655
Ами това е ново, да, както и другото за преизчисляване само на тези смени дето са над 4 часа нощен. Ще прегледам и аз в К и К, но сутринта сънена се стреснах, че са от 1 юни и трябва спешно да огледам добре нещата  Confused Добре че не е така
Не ми е много ясно ако съм в нормата преди преизчисление,а над нормата след преизчисление, и това не е ИТ, то как го плащам и какво правя  newsm78 Или си го плащам като ИТ, но просто не съм длъжна да го пиша в книгата и да го отчитам в инспекцията...е ще почета тепърва

# 656
Не знам и на мен ми е чудно. Има още от преди едно указание на ИТ за този извънреден труд, но реално на практика те не си го спазват, май ... newsm78 Всъщност един вид целия извънреден труд, дори и от преизчислението за по-сигурно съм го включвала аз.  newsm78

За нощните смени сега се размислих... newsm78 Реално само часовете от 22.00 до 06.00 часа се начисляват като нощен труд или цялата смяна , която е нощна? В смисъл, че моята нощна смяна е от 20.00 часа до 08.00 часа. До сега съм слагала 8 часа нощен труд, а сега таза промяна ме обърква ... Thinking

# 657
  • Пловдив
Моята бивша шефка имаше една схема за смятане на мин.ддс за внасяне - 20% от фрз трябва да остава резултат за внасяне.
newsm78 не го схванах...ама с един служител и СОЛ,надали е приложимо.

# 658
Ами ще го мислим, има малко време
Дано пуснат някакви писма, обучения или примери  Rolling Eyes Защото уж е разписано подробно, а всъщност все още поражда въпроси

# 659
Ами ще го мислим, има малко време
Дано пуснат някакви писма, обучения или примери  Rolling Eyes Защото уж е разписано подробно, а всъщност все още поражда въпроси

Ето за тази тема говорих: https://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,1637.100.html

Сега ще постна там линка към ДВ да видим какво ще коментират.  Peace

И едно безплатно приложение за ГФО на микропредприятие: http://activ2009.com/gfo.php

Работи само в Хром!

Последна редакция: пн, 29 май 2017, 10:29 от Lady Brinne

Общи условия

Активация на акаунт