Счетоводител в нужда се познава 11

• 40 900
  • 759
  •   1
Отговори
# 45
  • В полите на Пирин планина
Момичета,сега като смятам осигуровките за м.февруари на СОЛ а те ще са от 16,02...на календални дни ли деля newsm78 Няма промяна,нали?

Според броя работни дни.  Thinking

# 46
  • Пловдив
Момичета,сега като смятам осигуровките за м.февруари на СОЛ а те ще са от 16,02...на календални дни ли деля newsm78 Няма промяна,нали?

Според броя работни дни.  Thinking
Да,де...т.е. от 16 до 28,02 са 9 раб.дни Peace върху тях смятам.

# 47
  • В полите на Пирин планина
Да.  Peace

# 48
Здравейте, наследих ЕООД и трябва да пусна нулева декларация, тъй като миналата година не е извършвало дейност. Искам да попитам в Приложение 11 към ГДД трябва ли задължително да попълня актуална икономическа дейност и проблем ли е, ако не съвпада с това, което е попълвано предни години (защото не знам какво в действителност е попълвано)? В самата ГДД - на вид предприятие трябва да избера нефинансово предприятие, нали така? И Част IV, V и VI би трябвало да не ги попълвам  Thinking

С пожелание за приятен неделен ден!

# 49
  • Варна
Здравейте, наследих ЕООД и трябва да пусна нулева декларация, тъй като миналата година не е извършвало дейност. Искам да попитам в Приложение 11 към ГДД трябва ли задължително да попълня актуална икономическа дейност и проблем ли е, ако не съвпада с това, което е попълвано предни години (защото не знам какво в действителност е попълвано)? В самата ГДД - на вид предприятие трябва да избера нефинансово предприятие, нали така? И Част IV, V и VI би трябвало да не ги попълвам  Thinking

Трябва да попълниш образец 1010а, там няма икономическа дейност. Да, нефинансово предприятие отмяташ.

# 50
Здравейте, аз съм самоосигуряващо се лице и попълвам Образец 1. Може ли някой да ми изясни едни питанки относно точки 16 и 16.1...? В точка 16 попълвам общите работни дни за месеца по закон (за февруари са 20, тоесто попълвам "2000" в кутийките), а в 16.1 при положение, че аз не работя всеки ден, а само в дните, в които ми се появи работа, там пак ли всичките 20 дни трябва да попълня или да изброя само дните, в които съм работила, примерно 15? Ако попълня само отработените дни, ще има ли разлика в това, което ще трябва да платя като осигуровки и съответно в натрупания осигурен стаж? Благодаря ви!  Simple Smile

Последна редакция: нд, 12 мар 2017, 16:47 от Tania Dobreva

# 51
Скрит текст:

Трябва да попълниш образец 1010а, там няма икономическа дейност. Да, нефинансово предприятие отмяташ.

Благодаря за бързия отговор! От НАП освен Образец 1010а ми дадоха и Приложение 11 да попълня. Сега се сетих да попитам друго - за ТР друго освен заявление Г2 трябва ли да попълвам?

# 52
  • Варна
Скрит текст:

Благодаря за бързия отговор! От НАП освен Образец 1010а ми дадоха и Приложение 11 да попълня. Сега се сетих да попитам друго - за ТР друго освен заявление Г2 трябва ли да попълвам?

Някой друг ако се сеща, да каже за Приложение 11, аз не съм чувала, рових и да видя, но не намерих, има само за ФЛ. Какво трябва да се декларира в него? Иначе за ТР Г2, отчет, протокол-решение на едноличния собственик за приемане на отчета, и декларация по чл.13 ал.4.

Аз имам въпрос за едно ЮЛНЦ - може да е малко глупав, но ми е за първи път - хората късно се сетили, че нямат достатъчно разходи с документ да им покрият получените дарения в 2016-та. Даренията са влезли по банков път. С печалба ли го оставям? Може и на лични, благодаря  Simple Smile

# 53
  • София
Здравейте, аз съм самоосигуряващо се лице и попълвам Образец 1. Може ли някой да ми изясни едни питанки относно точки 16 и 16.1...? В точка 16 попълвам общите работни дни за месеца по закон (за февруари са 20, тоесто попълвам "2000" в кутийките), а в 16.1 при положение, че аз не работя всеки ден, а само в дните, в които ми се появи работа, там пак ли всичките 20 дни трябва да попълня или да изброя само дните, в които съм работила, примерно 15? Ако попълня само отработените дни, ще има ли разлика в това, което ще трябва да платя като осигуровки и съответно в натрупания осигурен стаж? Благодаря ви!  Simple Smile

Попълвате всички дни за месеца - във Вашия случай 20.
Кога сте почнали да се осигурявате като самоосигуряващо се лице, т.е. кога сте почнали дейност?
Нали знаете, че през мес. април трябва да подадете Декларация за авансовия данък?

# 54
Alexandra, благодаря отново за информацията. Това е въпросното приложение - http://www.nsi.bg/sites/default/files/files/pages/GOD2014/P11/Pr … 11_2014_NEACT.pdf Е, това конкретно е за по-предна година, но изглежда по същия начин. Ще потърся и някакъв готов образец на ГФО, който да попълня и подам.

# 55
Благодаря, че се отзовахте... Добре, значи разбирам, че и при реално по-малко на брой отработени дни, като СОЛ се осигурявам на всички държавни работни дни!

Да, благодаря, знам за декларацията, мисля да я попълня с помощ от служител в НАП. Има обаче едно нещо, което ми е странно.. това, че в НАП ми казаха да не плащам през годината реалните осигуровки, а само тези на минимална заплата, като после да доплатя останалото в годишната данъчна декларация. Което значи, че в  3-месечната данъчна декларация пък ще надплатя данъци, защото тези осигуровки, дето ги дължа върху цялата сума, но не съм ги платила още, няма да бъдат извадени от дохода ми, та ще плащам и върху тази част от доходите ми данъци... И после изравняване на реално погледнато 2 вида нереални плащания. Има ли законен начин да се плащат реалните осигуровки всеки месец с Образец едно?

# 56
  • София
Здравейте!
Да, може да плащате и осигуровки на повече от МРЗ щом доходът Ви е по-голям.
Предполагам се осигурявате и за болнични и ако ползвате болнични е по-добре да сте се осигурявали на по-голяма сума. Т.е на големия процент ли се осигурявате?
Да, така се получава при авансовия данък.
Каква точно е дейността Ви? /ако искате ми пишете на ЛС/
Всеки месец ли имате работа/доходи?

# 57
  • Варна
Alexandra, благодаря отново за информацията. Това е въпросното приложение - http://www.nsi.bg/sites/default/files/files/pages/GOD2014/P11/Pr … 11_2014_NEACT.pdf Е, това конкретно е за по-предна година, но изглежда по същия начин. Ще потърся и някакъв готов образец на ГФО, който да попълня и подам.
ААА това е за статистиката Simple Smile Там наистина има код на дейността, но в крайна сметка, каквото посочиш.

# 58
Скрит текст:
ААА това е за статистиката Simple Smile Там наистина има код на дейността, но в крайна сметка, каквото посочиш.

Значи няма да има негативни последици, ако има някакво несъответствие? Аз ще избера нещо от предмета на дейност, но като информация разполагам само с предните ГФО, обявени в ТР, но те са нулеви. А в това приложение 11 под отчетна единица ЕООД ли се има предвид?

# 59
  • Варна
Здравейте мили дами  bouquet

Самоосигуряващо лице съм, до сега съм плащала осигуровки само по електронен път от банковата сметка на фирмата. Ако закрия банковата сметка как да платя осигуровките  Embarassed В Инвестбанк ли направо да отида? Предполагам трябва да попълня платежно нареждане? Благодаря  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт