Счетоводител в нужда се познава 11

• 41 397
  • 759
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
Да,има резон...но ще се случват такива плащания инцидентно.Аз като приход ще осчетоводям веднъж на месеца всичко от кас.лента,ако няма фактури де.
Имаш предвид като са в отделна група,да излизат на отделен лед в кас.отчет и да ги засичам по-лесно ли?

# 586
здравейте, имам нужда от помощ не знам каква, имам проблеми с инспекцията по труда, но не някакво нарушение , а просто явно заяждане, през месец ме викат да нося едни и същи документи , досиета на 30 служителя, същите от предния път, ведомости пак от миналия път до сега , и тези индивидуално транспортни дневници, за които е спорът дали трябва да ги има, какво да направя не знам, но не работя само за този инспектор, до къде им са правомощията какво могат да искат, вече нямам сили за този, какво ще ме посъветвате Sad

# 587
Откриха ли проблем, дадоха ли предписания? Ако са дали, трябва да ги уведомиш че си ги изълнила

# 588
проблем няма , после му изпратих липсващите документи , защото не сме в един град, всичко мина и сега пак пише,че не са представени

# 589
  • В полите на Пирин планина
проблем няма , после му изпратих липсващите документи , защото не сме в един град, всичко мина и сега пак пише,че не са представени

Опис нямаш ли при изпращането? Вх. номер? Протокол?

# 590
на електронна поща изпратих

# 591
  • София
2рата, пише "сметка, обслужваща Търговски регистър"

Благодаря!
Таксата за публикуване на ГФО по електронен път нали остава 20 лв.?

# 592
2рата, пише "сметка, обслужваща Търговски регистър"

Благодаря!
Таксата за публикуване на ГФО по електронен път нали остава 20 лв.?
Да Peace

# 593
на електронна поща изпратих

Добре, а как ти ги търси тези документи отново?
Казва, че не си изпратила ли или иска за нов период?

# 594
същите неща иска  за нов период + старият

# 595
  • Варна
Да,има резон...но ще се случват такива плащания инцидентно.Аз като приход ще осчетоводям веднъж на месеца всичко от кас.лента,ако няма фактури де.
Имаш предвид като са в отделна група,да излизат на отделен лед в кас.отчет и да ги засичам по-лесно ли?
Да.

# 596
  • Пловдив
https://vesti.bg/bulgaria/politika/sydyt-vyrna-minimalnata-rabot … -420-leva-6069249
ВАС отмени увеличението на минималната заплата; Горанов иска да я вдига още

п.п.Трябва ли вече с ПИК кода да видя погасеното ддс Rolling Eyes Хем не ми излиза като задължение,хем го няма и разнесено...стоят предходните 2 месеца.

Последна редакция: ср, 17 май 2017, 16:39 от mystic woman

# 597
Здравейте, имам въпрос Wink чак сега разбирам че за идеята ми за бизнес, която имам,  мога просто да се регистрирам като упражняващ свободна професия и да отпаднат мнооогоо от проблемите ми на главата. Бизнесът ми е все още само идея, но ще се радвам да ми кажете дали наистина мога да я осъществя без фирма, без касов апарат и без всички тези сложни за мен неща. Искам да си отворя он-лайн магазин, в който ще продавам нещо измислено от мен, от не е точно hand made, защото аз ще продавам продукт сглобен от мен, но съдържащ продукти на определени марки.  Въобще какви са условията за да станеш самоосигуряващ се, упражняващ свободна професия човек? И също така да попитам как ще повлияе това на мачинството ми?

# 598
Ива К., по мое мнение това не е свободна професия. Това е може би производство и в последствие търговия на дребно. Трябва си някакво юридическо лице и регистрация на касов апарат.

mystic woman, погасените суми можеш да видиш в справката за направените плащания и погасените суми с тях.  Peace Но това става с ел. подпис специално за ДДС-то. Не знам дали може с ПИК.  newsm78

# 599
  • Пловдив
Lady Brinne,видях го днес,да...с ПИК на фирмата...голяма съм паника Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт