Счетоводител в нужда се познава 11

• 41 388
  • 759
  •   1
Отговори
# 600
  • В полите на Пирин планина
Lady Brinne,видях го днес,да...с ПИК на фирмата...голяма съм паника Embarassed

Аха, ясно. Не съм ползвала такъв.  Peace

# 601
  • Пловдив
Аз си мислех вчера...след като прочетох за намалянето на мин.заплата на 420лв...какво ще последва при нас newsm78 В подаването на следващата декл.1...?

# 602
Аз си мислех вчера...след като прочетох за намалянето на мин.заплата на 420лв...какво ще последва при нас newsm78 В подаването на следващата декл.1...?

Има още една инстанция и още нищо не е публикувано в ДВ.
За сега нищо не следва. МОД не е променен и не е обвързан с МРЗ. Тя реално влияе върху евентуалните основни заплати на работниците. Не ми се вярва със задна дата да се правят корекции, а мисля, че ще си остане тази сума на МРЗ, т.е. следващата инстанция ще я потвърди.  Thinking

# 603
Имам питане, задължително ли  е допълнителното споразумение при "ежегодното" променяне на МОД, и какви са задължителните реквизити и има ли санкции при пропуск на някои от тях , благодаря

# 604
  • тук-там
Имам питане, задължително ли  е допълнителното споразумение при "ежегодното" променяне на МОД, и какви са задължителните реквизити и има ли санкции при пропуск на някои от тях , благодаря

Не  е задължително, според мен даже е абсурдно, ако някой го прави.
МОД се променя с наредба и няма за какво да се споразумяват.
Същото е и за % клас. Не разбирам, защо толкова много хора си усложняват работата.

# 605
Аз не , но инспектор от ИТ ми се заяде точно за тези  две неща

# 606
Аз не , но инспектор от ИТ ми се заяде точно за тези  две неща

Основната заплата може да няма нищо общо с МОД, единствено не трябва да е под МРЗ.  Peace

# 607
  • Пловдив
Момичета,продажба,маркирана през пос терминал и касов апарат...мога ли да я мина с приходен ордер и да не пускам фактура,само за да си осчетоводя правилно разчета и прихода в банката?

# 608
Момичета,продажба,маркирана през пос терминал и касов апарат...мога ли да я мина с приходен ордер и да не пускам фактура,само за да си осчетоводя правилно разчета и прихода в банката?

Е, как приходен ордер - това не е приход в касата.

Аз имам "клиент", наречен "Преводи ПОС" и по него ми стои сумата, която трябва да постъпи в банковата сметка чрез ПОС-терминалите.

# 609
  • Пловдив
Абе и аз си знам,че си се пуска фактура,дори и клиента да не иска...ама една колежка се изказа по-горния начин  Grinning

# 610
Абе и аз си знам,че си се пуска фактура,дори и клиента да не иска...ама една колежка се изказа по-горния начин  Grinning

Не е задължително да има фактура. Може и само фискален бон и него да осчетоводиш.

# 611
  • Пловдив

Не е задължително да има фактура. Може и само фискален бон и него да осчетоводиш.
Аха ...бона от пос терминала имаш предвид?

# 612
Момичета, затрудняват ме две задачи свързани с проста и сложна лихва, можете ли да ми помогнете?

# 613

И него и/или сумата от касовия апарат.

# 614
  • Пловдив
Скрит текст:
Абе и аз си знам,че си се пуска фактура,дори и клиента да не иска...ама една колежка се изказа по-горния начин  Grinning

И него и/или сумата от касовия апарат.
[/quote] Hug

Мира, калкулаторите за лихви не помагат ли?
http://balans.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D1%83%D0%BB%D0%B0%D1%8 … 1%85%D0%B2%D0%B0/

Общи условия

Активация на акаунт