Счетоводител в нужда се познава 11

• 41 368
  • 759
  •   1
Отговори
# 615
Момичета, затрудняват ме две задачи свързани с проста и сложна лихва, можете ли да ми помогнете?

сигурно не можем, ама дай да видя задачите Simple Smile Ако нещо ми "светне" все пак Simple Smile

# 616
Въпрос:
Скрит текст:
Колежка работи като пом.-възпитател и има 6 г. трудов стаж. Завършва начална и предучилищна педагогика и е назначена като учител. Как да се въведе в програма заплати трудовия ѝ стаж - от 0 г. 0 м. и 0 дни ли започва да се брои?

# 617
  • В полите на Пирин планина
Би трябвало да има някакъв вътрешен норматив в училището, според който да се приравнява трудовия стаж.  Peace

# 618
  • София-Младост
СОл управител на ЕООД, пенсионер, внася всеки месец 36.80лв. здравни вноски.
Същият е на ТД в друга фирма за 2 часа дневно.
Има издаден болничен, но само за ТД...за същото време в ЕООД-то като СОЛ той си внася здравните за пълния месец, нали?

# 619
да попитам за плащанията в брой, последно ограничението за тази година остана до 10 000, нали така
благодаря

# 620
СОл управител на ЕООД, пенсионер, внася всеки месец 36.80лв. здравни вноски.
Същият е на ТД в друга фирма за 2 часа дневно.
Има издаден болничен, но само за ТД...за същото време в ЕООД-то като СОЛ той си внася здравните за пълния месец, нали?

Да.

# 621
да попитам за плащанията в брой, последно ограничението за тази година остана до 10 000, нали така
благодаря

Да.

# 622
благодаря  bouquet

# 623
Здравейте , какво да правя имам служител със запор осиг. го на 463 лв, нето взема 361, според мен не мога да му правя удръжка заради мин. заплата , нали имаше и несеквестируема стойност - на минималната работна заплата, която е 460

# 624
Здравйте, не знам дали въпросът ми е за тук, но имам нужда от помощ. Мъжът ми беше в болничен, но работи на две места на едното място беше в отпуск по същото време, само един болничен е предал там където си беше на работа по време на болничния .. получихме писмо, че болничен няма да му бъде изплатен понеже работел на две места .. моля някои да ми разясни какво можем да направим, как да обжалваме .. и изобщо можем ли да обжалваме? Благодаря!

# 625
Здравейте , какво да правя имам служител със запор осиг. го на 463 лв, нето взема 361, според мен не мога да му правя удръжка заради мин. заплата , нали имаше и несеквестируема стойност - на минималната работна заплата, която е 460

Да, може и да не му удържаш. По негово желание може да се удържа и внася някаква сума - тогава го накарай да напише собственоръчно декларация. Казвам го, защото ако не се внася нищо органа по запора може да предприеме и други действия - примерно да запорира заплатата на солидарен длъжник или поръчител, ако има такива.
Ако реши да не внася пишеш писмо до наложилия запора за това, че получава под МРЗ чисто.

Здравйте, не знам дали въпросът ми е за тук, но имам нужда от помощ. Мъжът ми беше в болничен, но работи на две места на едното място беше в отпуск по същото време, само един болничен е предал там където си беше на работа по време на болничния .. получихме писмо, че болничен няма да му бъде изплатен понеже работел на две места .. моля някои да ми разясни какво можем да направим, как да обжалваме .. и изобщо можем ли да обжалваме? Благодаря!

Не може да е "болен" само на едното работно място. Да отиде да му издадат още един БЛ и да се представят и двата - от всеки от работодателите. Голяма кажа е станала.   ooooh!

# 626

Не може да е "болен" само на едното работно място. Да отиде да му издадат още един БЛ и да се представят и двата - от всеки от работодателите. Голяма кажа е станала.   ooooh!
[/quote]

Ами нали не може болничен със задна дата да се пуска (или се води копие), и има ли срокове в които да се подадът тези документи, защото това става края на миналия месец началото на този? Благодаря!

# 627
Този е същия БЛ, който вече е издаден - копие на него.
Няма друг начин, иначе ще остане без обезщетение.

# 628

Да но има ли срокове, защото става въпрос за края на април и началото на май? Просто преди няколко дни получихме писмото с отказа ...

# 629

Да но има ли срокове, защото става въпрос за края на април и началото на май? Просто преди няколко дни получихме писмото с отказа ...

Няма срокове. Като го представите при втория работодател той ще трябва да коригира доста документи. Затова ви казвам, че е каша. Иначе давностния срок на обезщетенията е 3 години.

Общи условия

Активация на акаунт