Отговори
# 15
И аз да не получавам отговори на mail, ще се застраховам не план Б, ами Д трябва да има човек.
Момичето с пълното си право е попитало и другите флористки. Да не би въпросната Милена да е единствена и незаменима. Е, няма такива хора...
И сега да идва и да подскача като ощипана девойка. Ако се беше отнесла коректно и професионално нямаше да я има тази тема.
Зная какво е да ти се закучи нещо в организацията на сватбата и човек търси варианти всякакви.
Мен лично и 10 дни да ме беше мотала и да не отговаря ще потърся друга, на която й се работи и с радост ще си дам парите. Времето е ценно за всички.
Бях си записала координати на Милена,но  да ме разиграва някой няма как да стане. От фейса изглежда мило и лъчезарно момиче.....

# 16
И аз да не получавам отговори на mail, ще се застраховам не план Б, ами Д трябва да има човек.
Момичето с пълното си право е попитало и другите флористки. Да не би въпросната Милена да е единствена и незаменима. Е, няма такива хора...
И сега да идва и да подскача като ощипана девойка. Ако се беше отнесла коректно и професионално нямаше да я има тази тема.
Зная какво е да ти се закучи нещо в организацията на сватбата и човек търси варианти всякакви.
Мен лично и 10 дни да ме беше мотала и да не отговаря ще потърся друга, на която й се работи и с радост ще си дам парите. Времето е ценно за всички.
Бях си записала координати на Милена,но  да ме разиграва някой няма как да стане. От фейса изглежда мило и лъчезарно момиче.....
Точно така е cloe, абсолютно на същото мнение съм. Ако Милена не се беше отнесла некоректно към мен, наистина нямаше да се стигне до тези последици и тази тема нямаше да се обсъжда сега. Със сигурност не ми е приятно да се занимавам с подобни негативни теми във форума, но всеки трябва да носи отговорност за делата си. Вместо да организирам сватбата си и да намеря сериозен професионалист, който да направи мечтаната декорация за сватбата , трябва някакви флористки да ми създават проблеми като ме забъркват в интриги, развалят настроението ми за предстоящия празник, нарочно ме бавят и да очакват да си замълча за това! Времето на всички ни, които организираме сами сватбите си е много ценно, притесненията също са големи, за да идва някой, който допълнително да усложнява положението. Случващото се спрямо клиентите не е редно и трябва да се знае, за да не попадне друг в такава ситуация.  Дамите флористки се опитват да изкарат мен виновна(визирам двете изказвания по нагоре). Да...  всеки има право да се защити, дори и да не е прав, дори и да не знае как да се отнася с клиенти. Дано поне сега се научат, че "Клиента винаги има право!" И искам да добавя, че съм озадачена как Милена има време да отговаря във форума, но преди нямаше време да отговори на мейлите ми! Laughing Също може да е благодарна на колежката си Левеке, която спомогна за всичкини да стане още по-неприятно!

Последна редакция: пн, 13 мар 2017, 22:58 от Madeleinas

# 17
Сама си отговори на последния въпрос. Laughing Laughing Laughing

# 18
Ще ти отговоря защо е намерила време да пише във форума.
Форумът е СИЛА! Репутация и име се градят с години, но се развалят с часове.
Така и не се научиха,че пари се правят с оборот, а не от безумно високите цени. Не искам да обезценявам труда на никого, но въпросната сума бих я дала за рокля, която ще ми остане. Украсата на другият ден ще бъде изхвърлена.
Много бих се радвала, ако  темата четат и други флористки. С професионизъм, гъвкавост и желание за работа, а не само с алчност за пари започнат да подбиват пазара на въпросните.

# 19
Тук видях нещо, което изключително много ме притесни, което беше само загатнато!
КАРТЕЛ!!!!
Нерагламентирано договаряне на цените е забранено! Ако тези 3 цветарки се познават, ако има и други участнички в това договаряне, тогава нещата хич не са розови! Това е забранено със закон! Мисля, че трябва да се сезират съответните институции и да се направи проверка - КЗК - Комисия за Защита на Конкуренцията - да провери за КАРТЕЛ!, НАП - за да се види дали тези декларират всички услуги, които продават, ХЕИ - за да се видя при какви условия работят!
СТИГА СПЕКУЛА! Именно заради такива като тези сватбите са толкова безбожно скъпи! И те имат наглостта да  си мислят че са прави.
ДАЛИ 2000 или 3000 лева, това е адски висока цена за няколко букета подредени по някакъв начин!

# 20
  • София
Ох, не мога повече, честно...  Joy То затова ни е такава славата на бг-мамите, щото от всичко разбираме и отвсякъде конспирации ни дебнат.
Мислех да не участвам повече в темата, ама това с картела ме разби. Три флористки се познавали и това било картел. Понеже сватбената декорация е нещо жизненоважно и незаменимо. Или понеже въпросните три са единствените доставчици на точно тази услуга и горките бг-мами нямат алтернатива. Каза ви се вече - има цветя за 2 и 200 лв, варианти всякакви, флористи да искаш. Пазарът е свободен и търсенето определя предлагането. Като не искаш цветя за 2000, си намираш някой да ти направи за по-малко или си ги правиш сам. И с това светът не свършва.

И за да не стават грешки - аз не съм флорист, не съм и никоя от въпросните три дами, не целя да ги защитавам. Просто си размишлявам на тема цени и ценообразуване. Кой се забавил, кой как говорил - това са спекулации, които няма как да докажем без да изискваме лични данни, копия от кореспонденции и т.н.
Разбирам, че около сватбите всички истерясваме, а има и хора, които като цяло са с нагласата, че целият свят е против тях, ама чак пък толкова...

# 21
Тия цветарки, упс.. извинявам се "флористки" са положили сериозни усилия  да обидят момичето. Ако бяха вложили малка част от това усърдие да и обърнат внимание докато ги е гонила да им даде едни пари, а не да я размотават цял месец нямаше да им се налага да се оправдават и да се води тази полемика от толкова много хора. Ама така е .. ,като някой си повярва до толкова, че да си позволи и във форума да продължава да я обижда. Не разбирам тази Милена толкова ли си е надскочила масрафа, че да не иска да вземе 2000лв. и да и казва, че се радва, че няма да работи за нея.

# 22
Айде, моля ви се! Я вижте "тази Милена", "Ощипаната госпожица" (и другите епитети с които ме наричате по-горе) от кога е член на бг-мама и това че в последната година не пиша съвсем не значи, че не чета! Разбира се, че като е замесено името ми ще реагирам! За което вече съжалявам...

Madeleinas, ти сериозно ли очакваш да отговарям на сериозни бизнес оферти със скоростта с която пиша във форум (пък и отговорът ми е 5 дни след като си публикувала темата)? Това отношение ли искаш към специалния си ден?? Знаеш ли, за празни приказки съм още по-бърза, но след това очаквай и това отношение в работата ми!
Пропусна да споменеш, че за въпросния месец имаш 3 корекции на офертата и не знам колко мейла и обаждания с извинение, че се бавя, включително ти предложих елемент от офертата да е подарък като компенсация! Щом съм била толкова несериозна, груба и не-знам-още-каква защо искаше да ми потвърдиш и се разсърди, когато аз ти отказах?
Хайде сега кажи честно, кога и с какво съм те обидила?!

Били сме картел - вие сериозно ли? Искам, ама съвсем честно! да ми дадете цена за ето тази аранжировка и този ритуал: http://prikachi.com/images.php?images/699/9067699m.jpg
За справка можете да влезете в произволен цветарски магазин и да попитате за цената на холандска хортензия и роза. Добавете и часовете работа, наем на съдове, транспорт извън София за подреждане и след това друг траспорт за събиране на инвентара, данъци, осигуровки, моля оставете и поне малка печалба... и само да спомена, че това са една малка част от оферираните елементи! Добавете букет, бутониери и гривни, фенери със свещи и клетки с цветя, декорация за кола и декорация за официална маса, декорация за всички маси за гости, арка със маса за изнесения ритуал.... Да ви кажа ли реалната сума, каква трябва да е?
Обещавам, че ако някоя от вас ми даде обоснована и акуратна сметка ще й изработя всичко описано по-горе за точната сума, която е определила!

И докато ти си анонимна тук, със завидните 4 мнения, аз излизам явно и открито с името си. Това е последното ми мнение по тази тема, слязох твърде ниско в обяснения за нещо за което не считам, че съм грешна! Всяка монета има две страни, явно никоя от вас няма да погледне втората. Оставам на линия на лични, ако имате още въпроси по ценообразуване на сватбена декорация.

Желая ти прекрасна сватба, и моля те, заради всички дами прочели излиянията ти, ела след сватбата за 5-то мнение със снимки и цена на декорацията!

Последна редакция: ср, 15 мар 2017, 13:55 от new leaf

# 23
В днешно време забелязвам, че бидейки сравнително добре информирана и имайки достъп до множество вече реализирани проекти, всяка булка иска много повече от това, което би изглеждало красиво и достатъчно обрано за съответната тематика на сватбата. Та по тази причина аз имах определена концепция, която знаех кой може да ми я реализира, но най-вече знаех колко би излезнало от джоба ми и колко струва това, което искам с малки вариации, разбира се.

В конкретния случай, извинете, че ще реагирам така, но ако три индивидуални флориста ми отговорят по неподходящ начин или пък не ми отговорят, първо бих помислила, че имат работа/ идеята ми не им харесва/ биха писали по-късно/ трябва им време за отговор и подобни. Все неща, насочени към проблеми в „другия”, който по този начин „губи клиенти”/ „Не го ли е срам?!”/ „Как така не ми отговаря?!”/ „За какъв се взема?!”/ „Откъде накъде ще ми иска толкова?!”/ „Недай си, Боже, да отговори, как така не е склонен да работи с мен?!”.

Добре де, но ако погледнете от техните гледни точки (надявам се, че сте го направила преди да пишете поста), ако са получили достатъчно учтиво съобщение, биха отговорили. Ако не получа отговор от една от трите, добре, ще го приема! Прав ѝ път! Но да имате проблем и с трите?! А те са много добри флористи! Бих се замислила дали пък аз не бъркам в отношението към тези хора, които се предполага, че ще работят с мерак, за да осъществят мечтите ми! Та те са творци - емоционални и креативни!

Простете, но това да прехвърлите оферти от едната към другата, без дори да знаете дали не си пият кафето, е меко казано некоректно! Има и други начини да получите информация.

И още нещо, ще работя с една от наглите флористки - Стелиана Левеке, защото мога да разчитам. Макар да сме се виждали веднъж, понякога чувствам, че ще ѝ се кача на главата с моите идеи и че съм прекалено объркана. И събота вечер, и през седмицата, докато отива на срещи, и неделя, докато прави плачинки сутрин. И най-нагло ще я замъкна да украсява пещера в Плевен, а кракът ѝ не е стъпвал там. Е, имаме месец до сватбата, а тя успява да подреди идеите ми и да ме успокои. И всичко това в рамките на бюджета, който ѝ дадох, в пъти по-малък от споменатите пари. От съображения за конфиденциалност, няма да споделя сумата. Но не плащам допълнително за часове при психолог, които определено таксуват с доволно големи суми.

Пожелавам Ви да сте доволна от избора на друг флорист и да нямате излични нерви с организацията на събитието си!

Последна редакция: нд, 19 мар 2017, 17:01 от Denitsa Avelova

# 24
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
 http://www.webcafe.bg/lifecafe/vryava/id_137811192_Da_platish_$1 … shmarnata_svatba_съвсем по темата  Wink

Общи условия

Активация на акаунт