Къната, билките и всичко останало - Тема 11

• 89 306
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Аз минавам да кажа, че се къносах с къната на Кхади отново. Миналият път беше миналата година. Косата ми е дълга до кръста почти, използвах 2 пакета къна. Наплесках се и стоях 2 часа, после отмивах 1 час и пак не се отми изцяло. Косата ми се усеща по-плътна, по-жива, по-лъскава, цветът е освежен (естествен цвят - тъмнокестенява коса без бели коси) и има доста червеникави отблясъци (нещото, което гонех - с къна няма как да стана червена, уви). Няма сърбеж, не се боядисах никъде другаде, освен по косата, а се наклепах добре - по ушите, челото, че даже и на ръцете имах къна. След второ миене на косата по хавлията остана къна, а първия път нямаше.
Харесва ми, но първо ще се подстрижа (ръцете ме боляха 2 дни след къносването), след това сигурно ще продължа с къна. За съжаление няма как да приложа снимки.

# 91
Здравейте, преди три дни се къносах, и въпреки доста тъмната ми коса, цвета стана рижавеещ, което най малко исках, можете ли да ми дадете някакъв съвет, какво да добавя за по - тъмен цвят, иска ми се да е тъмно червено.

# 92
*Padme*, нещо не ми хареса хенафокс, не ми се отрази добре, а другата фирма която има индиго е khadi, поне аз други фирми които да предлагат индиго в БГ не съм виждала, затова правих сметките по цените на khadi.

# 93
  • Бургас
Здравейте, преди три дни се къносах, и въпреки доста тъмната ми коса, цвета стана рижавеещ, което най малко исках, можете ли да ми дадете някакъв съвет, какво да добавя за по - тъмен цвят, иска ми се да е тъмно червено.
С каква къна постигна рижавеещ цвят на тъмна коса?

# 94
  • София
чела съм за добавяне на стрити зърна карамфил, вино, отвара от каркаде... може да пробваш, някое от тези неща в къната.

mariqivanova799 - предполагам това рижавеещо са по-точно отенъците на по-силна светлина, че са към оранж, не към червено, не че  е някакво силно рижо.

# 95
  • Бургас
Благодаря за отговора bouquet

А има ли начин на тъмна коса да се докара хубав червен цвят?Дори и вишнево,но да е червено.В понеделник се боядисвах с Палете,но вчера много ми пареше скалпът.Най-вероятно е алергия.Имам към много неща,до сега не беше ми ставало от бои.
Чета,че боите  Хербал Тайм и къната Афродита нямат тези съставки PPD и резорцин.Това вярно ли е?И най-вече дали покриват бели коси,защото имам много и никак не си представям да ходя небоядисана.Естествената ми коса беше черна и сега като израстне това бялото направо си е грозно.

# 96
  • София
Хербал тайм е пълна смешка... афродита не съм мазала. Хубав червен цвят - равен, наситен и т.н. с билки на тъмна коса, не мисля, че е постижимо... отенъци, белите коси да станат червени, а не оранжеви - вероятно, но хубав силен червен цвят на тъмна коса, без предваритенло изсветляване... не го виждам.

# 97
  • Бургас
Ееех,лошо.С боя става без изсветляване,но щом с къна не може,лошо.
Значи Хербал Тайм изобщо не хваща?
Благодаря все пак за отговора bouquet

Дано се включи и някоя дама,която е ползвала Афродита,четох мнения,че се получавали цветовете,а пише,че не съдържа алергизиращите съставки.Още продължава да ми пари...

# 98
Да ви покажа новата партида светло кестенява боя на Хена фокс на моята коса:
Скрит текст:

Мария, погледнах състава на Афродита, един куп химия. Чистата къна трябва да съдържа само това:
Състав(INCI): Lawsonia Inermis
http://www.hennafox.com/product/18/kana-na-prah.html
Скрит текст:
КЪНА: хенна, малтодекстрин, екстракт от коприва, екстракт от лайка, екстракт от орех, екстракт от смрадлика, екстракт от риган, екстракт от репей, екстракт от невен, червен 3, жълт 2, оранжев 1. СПЕЦИАЛЕН БАЛСАМ: вода, цетеарилов алкохол, глицерин, цетримониум хлорид, 2 - бромо - 2 - нитропропан - 1,3 - диол, парфюм, лимонена киселина, CI 19140, хексил цинамал, бутилфенил метилпропионал, D - лимонен, линалоол. ВИСОКОКОНЦЕНТРИРАН РЕВИТАЛИЗИРАЩ СЕРУМ: пропилен гликол, полимерен алкил/ алкил четвъртичен амониев акрилат и хидролизиран протеин, екстракт от лайка, екстракт от градински чай, екстракт от здравец, екстракт от бял равнец, екстракт от смрадлика, екстракт от маточина, екстракт от невен, естракт от орех, 2 - бромо - 2 - нитропропан - 1,3 - диол, парфюм, лимонена киселина. НАТУРАЛНО БАДЕМОВО МАСЛО

Още за BeFit | АФРОДИТА КЪНА - № 6 - МЕДЕНО ЧЕРВЕН от Befit.bg: http://befit.bg/eshop/%D0%90%D0%A4%D0%A0%D0%9E%D0%94%D0%98%D0%A2 … 0%95%D0%9D.251712

Последна редакция: чт, 06 апр 2017, 09:59 от Lemy

# 99
  • Бургас
Много ми харесва, Леми! Сякаш е по-вишнево.

# 100
Да, по-вишнево е на белите коси. Старата партида даваше ръждиво оранжево, кестеняво.
Ето на сянка пак с новата - студено черно, с хладно вишнево, нищо общо със старата  Confused

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 06 апр 2017, 10:00 от Lemy

# 101
  • В полите на Пирин планина
Изобщо не ми изглежда черно, а много тъмно червено.  Heart Eyes Хубаво е.

# 102
  • София
Моето с чиста къна от новата партида (навън)
Скрит текст:

# 103
  • Бургас
А Хена фокс от къде купувате?

# 104
  • София
Аз от физически магазини, имам един в квартала, но по-често от зоя (те имат и сайт, може да се поръчва).

Общи условия

Активация на акаунт