Къната, билките и всичко останало - Тема 11

• 89 362
  • 747
  •   1
Отговори
# 270
Благодаря, на всички! Ще си я къносвам и аз цялата, че се заредих с много хидратиращи продукти Hug.Simple Smile

# 271
Момичета, има ли сред вас някоя, която успешно да е преминала от къна на боя и то в русата гама? Имам тъмно руса коса, която години правех на кичури... После реших, че искам промяна и спасение за изтощената ми коса и минах на безамонячни бои в медената гама.. От няколко месеца за уж по-щадящо минах на къна... Но не виждам косата ми да се е оправила от къната, а напротив става по-тъмна и накъсана...
Та сега обмислям  да се върна към русото и моя си естествен цвят, но не знам как да стане този преход... Идеи? Wink

# 272
  • Стара Загора
Благодаря за насоките  HugПри мен къносването ми се отрази чудесно на косата и бих я боядисвала всяка седмица, ако не потъмняваше. Установих, че тъмната коса не ми отива .Сега цвета на дължините ми е супер има лек меден оттенък ,но в корените пада цвета -явно защото там се слага повече шампоан,ли незнам  Rolling EyesАз и често си мия косата- през ден.
Ще помисля какво ще и сложа другия път, който ще е скоро !

# 273
  • Бургас
Момичета, да споделя за розовия прах -ползвах го като сух шампоан и стана работата.Аз също си мия косата през ден

# 274
Галчудо, да ти кажа и с бебешка пудра става. Peace

# 275
  • Бургас
Мерси за идеята bouquet

# 276
Боядисаха се и аз вчера със светло кестенявата на Хена Фокс, но явно пак попаднах на нова партида. Тъкмо взех да се харесвам с по-тъмният и вишнев отенък, сега пак станах кафеникаво оранжева..... уф  Crossing Arms

Последна редакция: вт, 06 юни 2017, 10:05 от Lemy

# 277
  • Sofia, Bulgaria
lunna pateka, аз съм преминавала от чиста натурална къна към боя. При фризьор го направих, а вкъщи си правех маската с шампоан и вит. С. От червено с къна исках студено кестеняво. Така и не го постигнах, разбира се, все си червенееше. Минах през всякакви нюанси, съсипах си косата и я отрязах до раменете и не мисля да си причинявам повече подобни неща. Stop
Посъвейтвай се с фризьор според мен.
Не те обнадеждих много, съжалявам Hug

Аз в неделя не издържах и се намазах с равни количества къна и индиго. Стана доста добре цвета, но белите косми са пак малко по-светли. Ако имам възможност ще снимам да покажа.
Взех си и Алое вера на прах. Исках гел, но нямаха. Сега ще мисля как да го приложа и него. Grinning

# 278
  • Бургас/Пз
Момичета, има ли сред вас някоя, която успешно да е преминала от къна на боя и то в русата гама? Имам тъмно руса коса, която години правех на кичури... После реших, че искам промяна и спасение за изтощената ми коса и минах на безамонячни бои в медената гама.. От няколко месеца за уж по-щадящо минах на къна... Но не виждам косата ми да се е оправила от къната, а напротив става по-тъмна и накъсана...
Та сега обмислям  да се върна към русото и моя си естествен цвят, но не знам как да стане този преход... Идеи? Wink
Ще си съсипеш косата. За няколко месеца няма как да видиш разлика. Аз съм от година и половина на къна и ефект има само върху новата коса, която ми е израстнала. Другата , която е била третирана с боя не е кой знае колко променена. Според мен при къната има един период, който трябва да се изтърпи и после вече идват ползите. Освен това си мисля, че пробването на различни продукти също не е добре. Откакто ползвам само Кхади резултатът е много по-добър, отколкото като всеки път пробвах различен вид.
Пробвай светлите нюанси на къната, за да не ти потъмнява цвета. Примерно виж това пшеничено русо дали няма да ти върши работа http://www.hennafox.com/blog/2017/03/%d1%82%d0%b5%d1%81%d1%82-%d … 1%83%d1%81%d0%be/ Но пък как ще е върху сегашната ти къна , не мога да кажа

# 279
Благодаря момичета, ще се съветвам с фризьорката ми, то е ясно, че от веднъж няма да стане... Но косата ми хваща бързо бои, така че надали няма след време да покрие къната... newsm78 #Crazy
ani_d, знам, че с къната трябва натрупване, за да се види резултат... Освен това всяка къна е различна, на мен ми идва много протеинова... Косата ми става суха, заплетена, фризи... Едвам я оправям, съживявам и хидратирам и пак идва време за къносване... Та се въртя в един омагьосан кръг... Освен това за дължините си открих къната, която ми дава желания цвят, но ми прави корените доста по-тъмни от моя естествен цвят... И някак си не мога да се възприема по-тъмна... То се измива, вярно, но става и едно натрупване след няколко месеца... Та сега съм в една дилема, да продължавам ли с къна и да търся по-светли нюанси (което надали ще намеря) или да се опитам да мина на безамонячна боя в тъмно златисто-русо... То пак ще червенее в началото, но после ще се наслои постепенно.... Rolling Eyes

# 280
Ani_d, поне се успокоих, че къната и при теб, върху третирана коса, не е дала промяна. Иначе, при мен, на новоизрастналата коса, сякаш добре се е отразило-свежа е и има блясък. Но на една педя от крайчетата, е като оръфана, въпреки подстригването.

# 281
  • Бургас/Пз
Ani_d, поне се успокоих, че къната и при теб, върху третирана коса, не е дала промяна. Иначе, при мен, на новоизрастналата коса, сякаш добре се е отразило-свежа е и има блясък. Но на една педя от крайчетата, е като оръфана, въпреки подстригването.
Да, ето виж на тази снимка, колко ясно си личи до къде е новата коса, и надолу как е съвсем различна
Скрит текст:

# 282
Ани, косата ти е много хубава и лъскава!:)

# 283
  • Стара Загора
И аз ви чета и умувам  Thinking какво да сложа.На Кхади светлокестенявата по-светла ли е от тази на Хена фокс ?При всички марки ли има такива разлики в партидите или само при Хена Фокс?

# 284
Може ли да ми кажете билковата боя на Хенафокс на чиста или мръсна коса се нанася (в смисъл трябва ли да я измия предварително) и също влажна ли трябва да бъде косата или суха?

Общи условия

Активация на акаунт