Къната, билките и всичко останало - Тема 11

• 89 383
  • 747
  •   1
Отговори
# 345
Два часа я оставих да оксидира, защото не разполагах с повече.
Сега, както написах ползвах смес Хенафокс и къна с точката и стана тъмен и плътен цвят. Най-доброто покритие на бели коси-оцветиха се в тъмно червено.
Ще видя колко време ще издържи цвета и как ще се отрази на косата и ще преценя дали пак да къносвам.

# 346
  • волно калдъръмче
Направете смес от шикакай, сапунени ядки и малко амла, намажете в корените на влажна коса и оставете да действа около 15-20 минути. Изплакнете и нанесете по върховете любимата си маска или олио за коса без отмиване и споделете как е при вас. Моите са: маската на орзен или митичното олио на лореал.
И така през ден.

За мен е това е най-добрият начин за поддръжка. Косата ми не се омазнява в корените, а връхчетата са подхранени. С обикновен шампоан ми се омазнява и се налага да я мия всеки ден.

# 347
  • Бургас
Според моя опит досега -да.Преди изобщо не можех да си измия косата с такъв шампоан, или да не сложа балсам.Като започнах да се къносвам постепенно ми израсна боядисаната коса и забелязах, че балсама някак си я утежнява и не стои добре.Предполагам, че стилизиращите продукти имат силикони и разни други съставки, които ако косата не е изсушена от боядисването я утежняват и омазняват.
Както споделих по-напред започнах да ползвам един оцветяващ шампоан и веднага ми се изсуши косата, започна да има нужда от балсам.Иначе обичайно ползвам някой ежедневен и нищо друго.

След къна гледам дане забравя да се изплакна с кисела вода.

За миризмата не съм намерила начин как да я неутрализирам, въпреки, чеслага някои етерични масла.На мен не ми пречи, но някои хора се оплакват  Wink

# 348
Галчудо, сега като се замисля, може и да си права. Аз от както използвам билкови бои, започнах да си мия косата с бебешки шампоани - душ гелове, като по-щадящи и не дразнещи, и може би добрия ефект при мен се дължи и на това.  
Най-разкошна ми е косата с Веледа, но пък и цената също е разкош.... Confused Mr. Green

Последна редакция: пн, 19 юни 2017, 18:29 от Lemy

# 349
Момичета, това е резултата от последното къносване, т.е. къна + индиго.
Скрит текст:
Струва ми, че снимката не показва реално цвета, сякаш на живо ми е една идея по-светла и с по кафеникави оттенъци, заради комбинацията къна + индиго. Ще пробвам утре на дневна светлина и ще покажа пак, ако има разлика. Peace
____
Сега ме мъчи един въпрос. Ако взема от билковите бои на Хенафокс, кестеняв цвят, например тази /а може и друга марка/, ще хване ли? Ще стане ли една идея по към кафяво/кестеняво, по-към светло. Иска ми се да докарам нещо такова:
Скрит текст:
и дори и такова, въпреки че това може би е по-нереално за постигане:
Скрит текст:
Дали ще стане? Как мога да го постигна? Thinking

# 350
  • В полите на Пирин планина
ВИП-и, много хубава коса и цвят.

Може би трябва да свалиш от настоящия цвят и след това да нанесеш, мисля си, светлокестенявата боя.

С нея ми стана на мен шоколадово. Обаче моята основа е светла. Имам снимка, но е в прикачи-то и не мога да я постна.  Peace

# 351
  • Бургас
VIP,може ли да си споделиш рецептата?Като ми омръзне да съм червенокоса пак ще стана чернокоса,но няма да е с боя.Черната боя направо ми беше стопила косата,да не говорим какъв косопад имах.С червената не е така,но все в един момент ще си стана пак чернокоска.

# 352
  • Бургас/Пз
Момичета, това е резултата от последното къносване, т.е. къна + индиго.
Скрит текст:
Струва ми, че снимката не показва реално цвета, сякаш на живо ми е една идея по-светла и с по кафеникави оттенъци, заради комбинацията къна + индиго. Ще пробвам утре на дневна светлина и ще покажа пак, ако има разлика. Peace
____
Сега ме мъчи един въпрос. Ако взема от билковите бои на Хенафокс, кестеняв цвят, например тази /а може и друга марка/, ще хване ли? Ще стане ли една идея по към кафяво/кестеняво, по-към светло. Иска ми се да докарам нещо такова:
Скрит текст:
и дори и такова, въпреки че това може би е по-нереално за постигане:
Скрит текст:
Дали ще стане? Как мога да го постигна? Thinking
Много хубав и наситен цвят се е получил. С тази боя на Хена, която си показала, че ти личат още повече червените нюанси. Поне при мен след второто измиване червеното лъсва адски много. Такова хубаво кестеняво, което си показала на снимките с билкова боя според мен не се получава. Дори и след първоначалното боядисване всичко да е наред, още след първото , второто миене всичко отива по дяволите.

# 353
  • Бургас/Пз
Галчудо, сега като се замисля, може и да си права. Аз от както използвам билкови бои, започнах да си мия косата с бебешки шампоани - душ гелове, като по-щадящи и не дразнещи, и може би добрия ефект при мен се дължи и на това.  
Най-разкошна ми е косата с Веледа, но пък и цената също е разкош.... Confused Mr. Green
Леми, това ли е шампоана на Веледа, който имаш предвид https://remedium.bg/baby-care/weleda-baby-washlotion-shampoo-hai … endula-200ml.html

Според моя опит досега -да.Преди изобщо не можех да си измия косата с такъв шампоан, или да не сложа балсам.Като започнах да се къносвам постепенно ми израсна боядисаната коса и забелязах, че балсама някак си я утежнява и не стои добре.Предполагам, че стилизиращите продукти имат силикони и разни други съставки, които ако косата не е изсушена от боядисването я утежняват и омазняват.
Както споделих по-напред започнах да ползвам един оцветяващ шампоан и веднага ми се изсуши косата, започна да има нужда от балсам.Иначе обичайно ползвам някой ежедневен и нищо друго.

След къна гледам дане забравя да се изплакна с кисела вода.
Благодаря за споделеното. Дано да доживея момента, в който и аз да мога да я среша без нищо тая моята коса. Ще пробвам с киселата вода. Ти лимон ли слагаш или оцет??

# 354
Ани, след къна брилянтно разплита шампоан на Macadamia, тяхната маска и олиото. Поне при мен, действат отлично.

# 355
  • Бургас/Пз
Ани, след къна брилянтно разплита шампоан на Macadamia, тяхната маска и олиото. Поне при мен, действат отлично.
Аз нямам проблем с разплитането - при мен сините Джойковци се справят много добре и после пръскам с Л2. Имах предвид, както е писала Гаудучо да се измия с някакъв обикновен шампоан и да нямам нужда от балсам и всякакви серуми и олиа след това.

# 356
Момичета, благодаря. Hug
Ето снимка - в дясно е снимката от вчера, снимана с телефон, вътре в стаята, а в ляво е от преди малко - снимах с фотоапарат и излязох на терасата на дневна, хубава светлина. Изглеждат коренно различни двете снимки. Tired
Скрит текст:
mariqivanova799, следвам рецептата, изписана на къната. Тя е:
Скрит текст:
За кестенява коса – къна + индиго:
Пригответе паста от къна и оставете да престои 2-12 часа. Когато е готова, в отделен съд смесете индиго с хладка вода, оставете да престои 10-15 минути, не повече, за да не загубите от цвета му. Добавете готовото индиго към сместа къна и разбъркайте добре. Mоже да добавите малко вода до постигане на консистенцията на кисело мляко. Нанесете на суха или влажна коса като напълно покривате косата от корена до върха. Увийте в найлон и кърпа и оставете на косата 2-6 часа. Измийте с шампоан или само с балсам.

За черна или много тъмно кестенява коса:
Нанесете върху косата си най-напред къна, приготвена по обичайния начин – за наситена червена основа. Изчакайте няколко часа, отмийте и подсушете леко косата. Смесете индиго с топла вода, а за по-интензивен резултат добавете 1 ч.л. готварска сол на 100 гр. индиго на прах – за още по-тъмен цвят. Нанесете веднага сместа на суха или влажна, прясно къносана коса като я покриете равномерно по цялата дължина. Най-лесно е да започнете от задната част, като постепенно разделяте косата на секции (Използвайте стари кърпи и ръкавици!). Увийте косата добре и оставете за 1-2 часа, отмийте само с вода или с шампоан.
Ползвам първия вариант, като гледам да стоя минималното време, т.е. 2 часа, за да не отива към по-тъмно, защото реално не искам черно. Слагам 50 гр. къна и 50 гр. индиго. Първият път, когато го правих май сложих една идея повече къна и май цветът стана по към кафяво, а сега не мога да определя дали е по към кафявата гама или по към черната. Rolling Eyes
 Lady Brinne, не ми се иска да свалям цвета нарочно, може би по-скоро да изчакам да падне сам, т.е. преди времето за следващо къносване и да пробвам с по-светъл цвят, пък да видим какво ще стане. Без проба-грешка няма да стане.
ani_d, много ми харесва това кафявото, което показах и ако дори малко се приближа към него ще съм доволна.
 bouquet

# 357
  • Бургас/Пз
ani_d, много ми харесва това кафявото, което показах и ако дори малко се приближа към него ще съм доволна. bouquet
Ох и на мен много много ми харесва, ако откриеш начин как да го постигнеш поне приблизително, ще се радвам да споделиш!   Hug

Момичета, според вас как да разбера дали в тази боя има PPD или други вредни съставки? http://www.sibericabg.com/productbg/1530
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 20 юни 2017, 11:37 от ani_d

# 358
Ани, този шампоан на Веледа ползвам:
http://www.suvarna.co.uk/herbalshampoos/weleda-baby-shampoo-and-body-was.html
След него, косата ми е все едно съм ходила на фризьор, а дори не я издърпвам с четка  Crazy
Предполагам, че няма голяма разлика с този който си показала, хареса ми цената и ще взема да го пробвам. Аз се набутвам в Лили с по 20 лв. Confused
След шампоана слагам и маска, любими са ми на Макадамия, една корейска, последно пробвах Гарние с маслина, не е лоша.

# 359
  • The point of no return
Искаше ми се малко промяна и онзи ден се индигосах. Набързо си припомних защо не го правя често - главоболие и почти никакъв ефект след измиване с шампоан.
Взех си също от кестенявата смес на ХенаФокс, ще докладвам като се направя.

Някой може ли да постне линк на тази маска с Макадамия? Няколко пъти се споменава с добри отзиви, но не помня да съм виждала линк, благодаря предварително.  bouquet
Lemy - каква е корейската маска, която ползваш?

Общи условия

Активация на акаунт