Пролет цветна бързо идвай тук, мамите от ИБ чакаме те на дъжда напук

• 34 598
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
Поспаланче, освен да си чукнем в понеделник една среща при педи - моите и двамата са болни пак. Снощи пък викахме по нощите Бърза помощ, че помислихме, че получава инфаркт - силна болка вляво, до степен да не може да диша и да стои. Оказа се възпален нерв, отдъхнахме си.
Фейче, бебо чак преди 2-3 месеца започна да оценява Софка по достойнство.
Мецо, това ти ли си - да ги оставиш на отворен прозорец?!  Shocked

# 586
Мецо, да не ни ментиш първоаприлско  Mr. Green Mr. Green
Моменце, да се оправят децата бързо  Praynig  Hug
Тази Софка какво й е специалното  Blush
Поспалане, да ви минава и на вас бързо  Hug
Дани, браво на детето  Hug
Яженце, да имате най-добрите резултати  Praynig Praynig Praynig  Hug С вас сме!
Моето не е вдигало пак Т, кашлицата поомекна от инхалациите, не съм дала АБ, дано се разминем  Praynig
Обаче усещам си носа позапушен, ще ме тръшне и мене пак, отново  ooooh! Crossing Arms

# 587
  • Sydney
Ема е захранвана по стандартния начин, голям зор видях, но то от как се в родило братче не яде , щом към годинката отказа и АМ съвсем... а сега всичко що може да е изяде сурово така се яде - за морков, чушка, тиквичка всичко, но ако е минало термична обработка му се мръщи... за училище сега и режа краставица, морков, чушка и плодове, всичко се омита... само с киселите плодове има засечка - гризва съвсем малко ягоди, ананас категорично отказва (а тук е ултра сладък), киви не иска, манго прояде обаче, праскови не също, преди ядеше яко грозде, сега купихме наскоро и вкъщи яде, но от училище го върна и каза, че не иска да й слагам повече... тя може да кара на диня целогодишно, а още в бг като ме ядоса с капризи за храната и нарязвах пет зеленчука и приключвах драмите... в последно време отказва месо...
Счупи ми се зъб, ся трябва да се занимавам и с тва... грррр  Crossing Arms

# 588
  • В сърцето на любимия човек
Честно казано мисля да е нещо средно между ЗВБ и класическо - ще му давам да се маца и опитва сам като ще следя кое му харесва и кое не, ще му давам плодове в мрежичка да си ги смуче и по-натам добре сварени парченца зеленчуци да си ги хваща сам, но ще му правя пюрета и каши. Няма да бързам да замествам хранения, но ако сам си замести няма да му преча. Общо взето мисля да се водя по него, но да си въвеждам нещата по препоръките на СЗО (педиатърката ми е много читава и следи тези неща). Сега ще му давам поне 5 дни тиква, после картоф и морков (още се чудя дали да ги дам чисти или след въвеждането на даден зеленчук да смесвам). След това май ще вкарам ориза като каша, за да мога да дам спанак или друго желязосъдържащо с него и като въведа 5-6 неща ще му предложа плод. Поне така си представям нещата, дали той ще е съгласен с мен е друг въпрос  Laughing

# 589
  • Бургас
Да ти дам една идея за каша? Елда, безглутенова е, а е с високо съдържание на желязо, аз с нея започнах, оризовата каша мнооого запича, имай едно на ум, когато даваш. И аз захранвах смесено и тя си ядеше и аз и давах, но пък я захраних джаста праста, общо взето рано въведох всичко, до годинка и половина , ядеше вече и тахани и мед и морски дарове.без миди разбира се, още не давам/  Whistling

# 590
  • до едно тепе
Моя мъж онзи ден ми предложи да купя на Бубето скариди от Лидъл. Викам шшшш тя мляко не яде, ти скариди. Вика що. Ко да му обяснявам,че има хора с алергии към морски дарове Crazy
Моменце, ако ми е само сополив няма да го водя. Кашля сутринта, но се усеща,че изкарва секрета, събран през нощта.  Кой е с възпален нерв. Някое от децата или от вас newsm78
Одеве се зачетох,че понякога варицелата почва със сополи. Не помня дали написах, обаче от вчера групата им са в карантина. А детето, което се е разболяло го е нямало цялата седмица и сега се чудя дали още в началото на седмицата се  обринал или са го спрели заради нещо друго,а после се е оприщил. Thinking

# 591
  • Бургас
Ивейн 3път е контактна на варицела и кашляща/не е кашляла от 2 дни, ама кашляше по време на карантината,която карантина пък удължиха че май има ново детенце, та ще видим/....ама за сега- цък....или сме я прекарали и не сме разбрали или ще е следващ път. Последният път "най-добрата" и приятелка се тръшна, дето само не спят заедно, денонощно се прегръщат и са много време заедно и след яслата. Ама явно не е сега момента то шарките удрят като падне имунитета, а понякога дори може да се изкарат без много да се разбере шарка ли е какво е.

# 592
  • Северозапада
За захранването и аз бях избрала ЗВБ. Не ми се получи много добре ,та започнах да и давам аз с лъжица, но спазвах принципити на ЗВБ - чиста храна (без кърма и АМ), без да насилвам за още, дори да е изяла една хапка. Не съм  пасирала. От сварените зеленчуци чупвах малки парченца или ги нарязвах на много дребно. Давах храни по схемите за алергични деца, заради АБКМ, но и не съм била толкова строга, освен с млечните. София не ядеше много, но ядеше всичко, което за мен беше по-важно.
Според мен, най-важното е да не се изнервиш в началото, ако детето отказва да яде или не яде достатъчно, според твоите представи.
И аз да питам, какво му е специалното на жирафа Софи? Blush

# 593
  • В къщурката на хълма на феите
Поспалане и аз знам, че варицелата може да започне с хрема ..
Моменце и аз този въпрос си задавам Mr. Green

Ема се опита да ме ослепи - хвърли стреличка за дартс срещу мен и ме уцели в окото, сега не знам как ще обяснявам, че баща им не ме бие ..

# 594
  • shumen
Меци,и аз не знам защо си го причини.Аз още печка паля по малко,а ти на отворен прозорец да ги оставиш да спят.
А такива стрелички и остри предмети затова съм ги скрила,защото моя хубостник веднъж едва не изкара на брат ми окото с една такава.
Момето я прочетох в една друга тема и от там разбрах,че мъжа и е бил с възпален нерв.Дано не се повтаря повече.
Поспаланче,да се оправя скоро Слав и да не зарази и Бубето.За варицелата и аз знам,че може да започне с кашлица и хрема.От днеска и Дени е със заден сопол.На пред не тече нищо,но назад го усещам как му е пълен носа.Надявам се обаче да си остане само с това.При нас също има карантина до 18.04,която не съм много сигурна,но май са я удължили.
И днеска ми взе тока.На обяд легна да спи,но не заспа и побесня.Сега заспа още в 21,30 и утре очаквам да скочи още в 6 сутринта.

# 595
  • Sydney
При нас завъртяхме часа с един назад... Та, вече сме със седем разлика  Wink
Моето от никоя каша не се е започнала, а основно тва ядеше основно, попара не е яла никога... сок не съм давала, фреш след година и половина...

# 596
  • shumen
Бени,и моето от каша не се е запичало.
Аз какво Ви казах,че ще стане в 6 сутринта.А той не в 6,а още в 5.30 беше се наспал.До 7 го натисках да лежи,но едва го удържах и сега беснее из нас.След малко излизаме на разходка,че тука пощурява.

# 597
  • Сливен
Яже, мислим ви всички, дано всичко се развива добре от тук нататък  Hug
Дани, браво на Дени  Hug
Моме, голям ужа сте изживели, дано не се повтаря  Hug
Тео го захраних с каши, но не готови, аз си ги правих от брашна - първата беше оризов, втората - елда, по-успешно захранване от това не съм правила, на края на втората седмица изяждаше цяла порция каша . Аз заради това направих запушвания на канали на едната гърда - тялото ми не можа да навакса на бързото изместване на едно хранене. 20 дни ядеше двата вида каши и после започнах със зеленчуците.
Вчера Иви беше на цирк с батко си - много е хубаво да си имаш едно по-голямо дете, така хем и двете деца гледат цирк или кино, хем ти имаш свободно време за нещо друго  Mr. Green
Хубава неделя  Hug

# 598
  • shumen
Рокси,и при нас има цирк Флорентино,но не знам хубав ли е.Някой ходил ли е да даде отзиви?

# 599
  • Бургас
Къде са всички  newsm78 newsm78 Децата как са?

Общи условия

Активация на акаунт