Етажна собственост - между танц със саби и етажна гроздова - тема 4

• 77 732
  • 763
  •   1
Отговори
# 555
Колко е при вас за един човек?

# 556
Здравейте,
Някой знае ли от къде мога да поискам скици на сградата и по-конкретно ме интересува дали е направена хидроизолация,къде мога да се сдобия с такава информация.
   Към предната тема да вметна,при нас до скоро таксата беше 10лв,за тези които използват асансьор,а тези,които не използват е 4лв.И все пак съм на мнение,че гости и роднини да заплащат е безумие,това значи,че всички апартаменти трябва да плащат +1,доста издребняват хората..

# 557
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
наистина ли не правите разлика между "гост" и "приятел, който има ключ, живее в апартамента, но не постоянно"?

можех много да спестя, ако го знаех по-рано Simple Smile  - мъжът ми беше в командировки по-дълго, отколкото беше в къщи

# 558
10лв на месец на гост за ползване на асансьор и всички останали екстри във входа не е чак толкова много, освен ако не е неканен и нежелан хахах

Valerie.S - издребняването в този случай е двустранно - и от твоя и от моя страна. Въпрос на отношение към съседите е.
 Аз лично не бих си ощетила съседите и избягвам да ставам обект на клюки, затова плащам + 1 такса за приятелката на сина ми, която често му "гостува".
Св. Добри, да не го е замествал някой и затова да си плащала Grinning шегувам се Grinning

# 559
Здравейте,
Някой знае ли от къде мога да поискам скици на сградата и по-конкретно ме интересува дали е направена хидроизолация,къде мога да се сдобия с такава ...

В общината би трябвало да съхраняват проектите, по които е изпълнена сградата, и разрешението за строеж.

# 560
наистина ли не правите разлика между "гост" и "приятел, който има ключ, живее в апартамента, но не постоянно"?

можех много да спестя, ако го знаех по-рано Simple Smile  - мъжът ми беше в командировки по-дълго, отколкото беше в къщи

Попринцип не е моя работа да коментирам отношенията м/у хората(гадже,приятел,ключ,използване на общите части),а ако съм домоуправител,едва ли знам кой,какъв ключ има ,кой колко често ходи на гости,колко стои,колко често изкачва стълбите и колко често използва асансьора.Всичко се оставя на съвестта на хората,щом са сметнали,че човека(какъвто и да е) не идва на гости достатъчно често,че да заплаща такса и за него.Всичко си остава на съвестта на жувищия.

# 561
  • Бургас
При на с се получава 11-12 лв. с асансьор.Ако събирахме и за ремонт колкото трябва смятайте. Rolling EyesИма някои се скатават, но на мен не ми се влиза в конфликти, защото веднъж опитах и никой не ми обърна внимание.Аз няма да си развалям отношенията за 5 лв. Crossing Arms

# 562
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Попринцип не е моя работа да коментирам отношенията м/у хората(гадже,приятел,ключ,използване на общите части),а ако съм домоуправител,едва ли знам кой,какъв ключ има ,кой колко често ходи на гости,колко стои,колко често изкачва стълбите и колко често използва асансьора.Всичко се оставя на съвестта на хората,щом са сметнали,че човека(какъвто и да е) не идва на гости достатъчно често,че да заплаща такса и за него.Всичко си остава на съвестта на жувищия.

за съвестта си права Simple Smile за общите части не Wink
и аз не следях, но има бдителни люде, които сън не заспиват, докато не разберат кой с кого, какво ... Simple Smile Simple Smile Simple Smile
и ако само си гледат - няма проблем, но на събрания искат обяснения и почва скандала.
задължително пред всички, за да се включат повече хора.
едно от задълженията на домоуправителя е да потушава такива скандали преди да са започнали.

# 563
  • София
Затова има ЗУЕС и Правилник на ЕС. Те трябва да се спазват, а  не субективните гледни точки на кого какво му се иска. Това се отнася и за мненията тук.

# 564
  • Бургас
За да се спазва, тази позиция трябва да се заеме от непукист и силен характер, който да успее да се наложи над несериозните и кръшкачите.На приказки е лесно, на практика не е точно така.

# 565
  • София
Като събирате пари (извън таксата за вход и чистачка - там се разписват в касовата книга/тетрадка) - за ремонти примерно - как декларирате, че са ви дали пари, защото при нас сега се търсят едни пари, а няма документ за тях?
Например договор за ремонт с цитирана цена в него - но без касов бон или фактура към него - може ли да мине за платежен документ - според мен не.  Naughty
---------------
Има ли някакъв законов лост, който да сплаши съседите, които не искат да дават пари или не са съгласни да им влизат в жилището за подмяна на вод. щрангове? Има вероятност да стане на изплащане и касиерът ще събира парите, но какъв счетоводен документ ще трябва (с копие)?

Както и за шумни съседи? Peace

# 566
  • София
Приходен ордер

# 567
  • София
Въпроса е да не се усложнява много. Дали и за входната такса не е добре да се мине на квитанционна книга? Досега е срещу подпис в тетрадка.

http://plesio.bg/kasovi-formulyari-c-69978683/multiprint-kvitant … ana-p-214225.html

# 568
  • София
Като събирате пари (извън таксата за вход и чистачка - там се разписват в касовата книга/тетрадка) - за ремонти примерно - как декларирате, че са ви дали пари, защото при нас сега се търсят едни пари, а няма документ за тях?
Например договор за ремонт с цитирана цена в него - но без касов бон или фактура към него - може ли да мине за платежен документ - според мен не.  Naughty
---------------
Има ли някакъв законов лост, който да сплаши съседите, които не искат да дават пари или не са съгласни да им влизат в жилището за подмяна на вод. щрангове? Има вероятност да стане на изплащане и касиерът ще събира парите, но какъв счетоводен документ ще трябва (с копие)?

Както и за шумни съседи? Peace

договор за ремонт с цитирана цена в него  - ponqkoga i dogowora  минава за "фактура" - заради ддс-то обикновено, но трябва да се види каквъв точно е договора.

Тези несъгласните съседи - минах по всички законови ходове - не става .... просто трябва да се разберете по човешки - инък става сложно... в крайна сметка може и да го набиете Wink, ако не разбира от дума ... законово - да го изгоните Wink

# 569
  • София
Относно щранговете - съм си измислила клетва:

"Ако трябва да подменяш щрангове - само един апартамент да не е съгласен"  #2gunfire

пп Няма оправия, ако не се съгласят с добро. Дори Общината/Господ не може да помогне. А прескачането на апартамент просто не го мислете!

Общи условия

Активация на акаунт