За или против феминизма

• 30 538
  • 437
  •   1
Отговори
# 120
Гражданските права са еднакви и за двата пола.
Феминизмът, ако беше борба за равни права, щеше да отмре поради липса на причина да съществува, след като законодателството е постановило равенството и ако има някъде дискриминация по някакъв признак, то нарушителят веднага ще бъде осъден.
Вече.
Но до това положение се е стигнало благодарение на феминизма, не на такива, които не искат права.

Днес нещата са съвсем прилични, и за феминизъм чета само тук. Никъде в обкръжението ми този въпрос не се обсъжда. Така че си права, да отмрял е. Някакви провокатори идват, подръчкват ни и гледат сеир или си запълват страниците на някакви измислени сайтове Laughing

Както и другите обърнаха внимание - разлика в заплащането в някои професии, за една и съща работа, има. Когато и това се изглади съвсем ще отмре.

# 121
  • София
Е, да, сериозният феминизъм ще отмре, но кифленският - едва ли.
Гледала съм група жени, които на маса се надъхваха как ще си ходят сами за 8 март, а са ми ясни доколко ще излязат в София, а какво остава да идат в друг град. След като повториха за 5-6 път какво ще направят - стана досадно.

# 122
  • София
Какво странно има да празнуват сами 8 март?  Rolling Eyes

# 123
  • София
 newsm78 Женски банкет от социалистически тип? Моята чистачка беше на такъв на 8 март. Била се записала...най-култово беше на другия ден. Аз едвам отварям очи в 9.30 и тя весело изчуруликва:"Кой е празнувал до късно снощи?". А аз кацнах от командировка в Лондон в 1:30 през нощта (отиване и връщане в един ден). Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

# 124
  • София
Майка ми от години празнува така с няколко нейни приятелки. Излизат някъде на заведение.

# 125
  • София
Това беше преди сума ти години, просто на масата и на приказки бяха много отворени. Като нямало да ходят някъде с мъжете си (те са компания семейни приятели), какво ги спирало да си отидат сами. След 5-тия път стана досадно. Като ще си излизаш - разбираш се и предупреждаваш преди да излезеш, не плашиш гаргите.
Феминизъм отвсякъде - за който не ги познава.
Не знам дали беше за 8 март или покрай отминалия празник съм си поукрасила спомена.

# 126
  • Най-красивата страна
А видяхте ли в съседната тема химна на шведските феминистки.Една съфорумка пусна превод.
Пост 7004.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=951793.6990;topicrefid=20
Аз нямам думи....

# 127
А видяхте ли в съседната тема химна на шведските феминистки.Една съфорумка пусна превод.
Пост 7004.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=951793.6990;topicrefid=20
Аз нямам думи....
Доста мъже години наред са ги мислили и плещили същите, че и сега се намират.
И от двете страни има луди, важното е да ги избягваме и игнорираме.

# 128
Против феминизма съм. Това е измишльотина от времето на индустриализацията, целяща банкерите да се обогатяват от данъците на втората половина от човечеството - жените, които излизайки на работния пазар започват за плащат данъци. Аз ако имаше как с удоволствие щях да си стоя вкъщи, да си гледам само домакинството и близките и да имам повече свобода.

# 129
  • София
Против феминизма съм. Това е измишльотина от времето на индустриализацията, целяща банкерите да се обогатяват от данъците на втората половина от човечеството - жените, които излизайки на работния пазар започват за плащат данъци. Аз ако имаше как с удоволствие щях да си стоя вкъщи, да си гледам само домакинството и близките и да имам повече свобода.

Ти, по закон имаш право, защо не го използваш?
Никой не те кара насила да работиш.
Виж, ако си срещу феминизма, ще се бориш майчинството да се признае за професия и да се заплаща подобаващо на тези, за които е призвание.

# 130

Ти, по закон имаш право, защо не го използваш?
Никой не те кара насила да работиш.
Виж, ако си срещу феминизма, ще се бориш майчинството да се признае за професия и да се заплаща подобаващо на тези, за които е призвание.

защо според теб хората работят? За да изкарват пари може би! Ясно е, че в днешно време са малко семействата в които е достатъчно само единият да работи. Просто системата е такава, съвременно робство, хората са зависими от малкото пари, които получават.

# 131
  • София
За пръв път да съм на 100% на мнението на АбсурТ  newsm78 newsm78 newsm78.

Някои хора работят не само заради парите.

# 132
За пръв път да съм на 100% на мнението на АбсурТ  newsm78 newsm78 newsm78.

Някои хора работят не само заради парите.

Да, някои. Но няма какво да се лъжем, огромна част от хората работи, защото иначе няма да стигат парите.

# 133
  • София
За всичко са виновни пералните. Преди да се появат първите домашни механични перални, жените е нямало как да работят извън къщи, имало е за пране и за готвене по цял ден. Та на антифеминистката да й експроприираме пералнята и ще има оправдание да не ходи на работа.

# 134
Мисля, че е добре да се дефинират понятията преди да се коментира, затова аз ще очертая определени граници за разбирането на феминизма.

Феминизмът е борбата за равни права на жените, тъй като в историята на човечеството, обществото се развива като патриархално и на жената се вменява ролята единствено на съпруга и майка. Като поведение се очаква жената да бъде покорна и да слуша мъжа си. Жените не работят, нямат достъп до образование и спазват повече рестрикции в рамките на нормите, установени в обществото.

Равните права не се състоят само в равния достъп до образование, работни позиции и заплати, но и в равнопоставеното отношение към жените, когато те правят избор за конкретно поведение и социална роля, която за мъжете се смята по-приемлива, като например:

- все още отношението към жените е различно в ситуация, когато една жена излиза с много мъже - макар и да твърдим, че тези неща са отживелица, то голяма част от населението не гледа с добро око на жена, която често сменя партньорите си и съответно жените продължават да бъдат наричани к.... Недай си боже, тази жена да е разведена и има дете, подобна ситуация би могла да застраши дори родителските й права, че може да мине за нестабилен родител.

- имането на дете - все още се смята неприемливо жена около 50-те да роди дете, дори и физиологията й до позволява, но ако пък когато един (особено богат) мъж го тресне критическата и той реши, че още може, то той си прави деца и за масата хора той живее на макс и на 50 е още млад, така че защо не. Но жената на 50 е стара и дори и тялото й да го позволява и иска деца, тя е ненормална.

- при разведените например, един мъж по-лесно би могъл да встъпи във връзка или друг брак, ако има деца, отколкото една разведена жена с деца. Мъж да приеме чужди деца и да гледа деца от предходен брак на партньорка е по-малко вероятно развитие на нещата.

- излизане с по-млад мъж - това все още не е приемливо, при условие че обществото приема в масовия случай връзка между по-възрастен мъж и доста по-млада жена за нормална. Тук отново жената минава за ненормална, но в същата ситуация се смята, че мъжът живее на макс, естествено на 50 или 60 животът е пред него!

- в работна среда сексизмът е налице - за определени позиции, като пр, маркетинг, реклама, медии и под. при две жени с еднакво образование, опит и способности, то ще бъде избрана тази, която е по-красива, защото се смята, че тя ще продава по-добре въпросния продукт, ще привлече повече зрители и т.н. Затова и холивудските актриси непрекъснато надават вой по отношение на прекалените изисквания и сексистко отношение на мъжете-продуценти. Затова разни феминистки провокират общественото внимание с неепилирани подмишници. Аз лично не смятам, че публичните професии са само за красивите и сексапилните. Една по-грозновата или пълна жена, ако има талант, заслужава същата оценка на способностите си и равни възможности за изява, ако е актриса или пиар, да речем.

- когато жената кандидатства за работа, често е дискриминара заради това, че иска да има дете - мен лично са ме питали дали имам деца или планирам да имам такива на интервю за работа. Този въпрос, съм убедена, на мъже не се задава.

Ще заключа, че показателен пример за отношението на обществото, и мъжете в частност, към жените е трафикът на жени - аз за трафик на мъже не съм чувала. Съществуването на тази криминална дейност, е доказателството, че жените все още са по-незащитени, както от институции, така и в рамките на общността, в която живеят; Този проблем доказва и че отношението на мъжете към жените не се е променило - жената е стока, робиня, покорница, нямаща избор.

Общи условия

Активация на акаунт