ВИЕНА Тема 9

• 92 267
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
За корабчето да, приятно е но не е кой знае какво.. виж с това корабче да идеш до Братислава за ден да, близо е и града е хубав, както и Вахау. И за двете обаче си трябва един цял ден.

# 121
Корабчето е за Будапеща.Там е много приятно. Или до Братислава, както казаха. Виена не е за предпочитане с корабче.

# 122
  • Варна
аз така се бях настроила за тези корабчета, че са около 1 час разходка и да не им писне на децата... А има ли някакъв парк около Дунав, където да се иде на пешеходна разходка? т.е. да се вижда реката, парк и алейки, нещо от сорта?

# 123
аз така се бях настроила за тези корабчета, че са около 1 час разходка и да не им писне на децата... А има ли някакъв парк около Дунав, където да се иде на пешеходна разходка? т.е. да се вижда реката, парк и алейки, нещо от сорта?

Да.. на островната ивица е приятно слиза се линия 1 на метрото Донауинсел. А пролетно и лятно  време виенчани ходят и на Алте Донау -  там често през лятото се правят регати но не е чак като  парк..около ТВ кулата има подобен парк също  а гледката отпгоре си заслужава.. но ако искате наистина природа качете се на Леополдсберг и Каленберг..Виенската гора ...

# 124
  • Viena
Тук също е страхотно http://www.lainzer-tiergarten.at/

# 125
  • Варна
а има ли в конкретен парк из града, голяма площадка за игра - под голяма имам впредвид с няколко пързалки, люлки, клатушки - за свободна игра на децата? Да се насоча към такъв парк Wink

И още един въпрос относно музеите за деца - има ли смисъл да водя моето 5-годишно, което не знае немски, а от английски вдява елементарни неща... на тези музеи, като ZOOM или щом няма да разбира какво му говорят, по-добре да пропуснем?

# 126
  • Viena
Това е голям парк с детски площадки,мисля че бяха две.Има малко езеро с огромни шарани.Навсякъде има животни и е страхотно живописно.Има и "Градина на цветята",където има цветя и растения от цял свят и три детски площадки тематично направени като животни. https://www.wien.gv.at/umwelt/parks/blumengaerten-hirschstetten/kontakt.html .Също така Моторикпарка не е за изпускане. http://www.motorikpark-wien.at/.Безплатен е входа и на трите места.

# 127
  • София, България
а има ли в конкретен парк из града, голяма площадка за игра - под голяма имам впредвид с няколко пързалки, люлки, клатушки - за свободна игра на децата? Да се насоча към такъв парк Wink

И още един въпрос относно музеите за деца - има ли смисъл да водя моето 5-годишно, което не знае немски, а от английски вдява елементарни неща... на тези музеи, като ZOOM или щом няма да разбира какво му говорят, по-добре да пропуснем?

В Щатпарк има няколко детски площадки, много приятни. Относно ZOOM - за по-малките програмата е такава, че език не им трябва. За малко по-големите трябва да предупредиш при резервацията, че сте с английски - те ти казват има ли възможност това занимание да е на английски и ако да - пускат и теб да вървиш с него и да му превеждаш. При всички случаи им е интересно.

# 128
Аз не харесвам много Зуум. Дадените по-горо площадки са супер наистина, но са на доста отдалечени места. Хубави площадки за игра има на практика във всеки парк и градинка, не бих губила време да пътувам до тях.
Като алтернатива на музея, предлагам  Böhmischen Prater

# 129
  • Варна
Благодаря на всички, ще заложа на тези площадки из централните паркове наистина, че с малките деца... ще е трудно да търся из кварталите.
А за музея - видях в сайта на ZOOM програмата до 6 год. - ще видя за нея евентуално, ако има някакво описание какво представлява. Иначе ще ги заведа в Техническия музей и Природонаучния, но ще сме заедно и ще мога да им превеждам уж.

# 130
Ето нещо интересно - списък на 25 кафенета и ресторанта с гледка над Виена от високо

https://www.herold.at/blog/restaurants-mit-aussicht-wien/

# 131
  • Sofia
Привет!
Имам следния въпрос: Ще бъдем 4 дни във Виена. Най-изгодно излиза, като гледам, седемдневната карта от понеделник до понеделник. Възможно ли е да се купи в друг ден на седмицата и да си важи в остатъка от седмицата? Ние пристигаме в сряда и ще стоим до неделя.

# 132
Привет!
Имам следния въпрос: Ще бъдем 4 дни във Виена. Най-изгодно излиза, като гледам, седемдневната карта от понеделник до понеделник. Възможно ли е да се купи в друг ден на седмицата и да си важи в остатъка от седмицата? Ние пристигаме в сряда и ще стоим до неделя.
Да, можете и в събота даже да си я купите.

# 133
  • Sofia
Супер! Много благодаря, така ще направим.

# 134
Проверете го защото това означава че трябва да я купите със задна дата, и не съм сигурна.
Можете да видите онлайн и да ги вземете по-рано предварително пък да си ги ползвате когато стигнете за остатъка от дните, но е въпроса да са купени преди понеделника от който започва да тече на валидност. Там на място ако стигнете в сряда не знам дали със задна дата може...  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт