ВИЕНА Тема 9

• 92 287
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
  • София, България
Тези концерти са страхотни, сигурно ще бъде и безплатно, но трябва да се отиде по-навреме - час или два по-рано, спират да пускат като свършат седящите места.

# 151
супер новина, Благодаря. Видях на сайта, че е безплатно. Ще зарадвам майка ми. sohappy sohappy sohappy

# 152
  • Sofia
Само да кажа, че ако някой от вас е във Виена на 25 май, вечерта от 20:30 ще има концерт на открито, на Виенската филхармония, в Шонбрун.

Супер! Ние ще сме там, ама кой знае колко народ ще има..

# 153
Само да кажа, че ако някой от вас е във Виена на 25 май, вечерта от 20:30 ще има концерт на открито, на Виенската филхармония, в Шонбрун.

Супер! Ние ще сме там, ама кой знае колко народ ще има..

Четох сега в трип адвайзъра и на сайта. Невероятна лудница:
The Vienna Philharmonic performs its annual Summer Night Concert Schönbrunn, an open-air concert with free admission, in the unique ambience of the gardens of Schönbrunn Palace on Thursday, May 25 2017. Christoph Eschenbach conducts the Summer Night Concert, which attracts up to 100,000 visitors annually to the Palace Park.

Ако искате да седнете за добра видимост и наслада на музиката се ходи към 18,00 когато пускат хората. седящите места се запълвали много бързо.
За правостоящи може и по- късно да се отиде, но не може да си носите столчета, одеяла... от съображения за сигурност.
Някои хора сядали на хълмчето под Глориете. По принцип имало доста колони, но  горе почти не се чувала музика, повече като на пикник.
Това съм го чела и не гарантирам за достоверност.

Ще видим на 25- ти.

# 154
  • Viena
Много е хубаво,заслужава си да се види Peace

# 155
За седящи места , не се и надявайте. Миналата година пускаха само с покани. За да не висите в навалицата и прави, най-добре е да се качите на поляните над големия фонтан. Носете си одеяло и бутилка вино и се насладете на чудесната атмосфера. Отидете подготвени за мисълта, че няма да чувате добре, за да не се разочаровате. Все пак , това не е концерт в зала и не трябва да имате прекалени очаквания. Иначе е безплатно и има прекрасна заря.

# 156
Сигурно ли е, че ще ни разрешат да седим на наши одеялца по тревата? С каква продължителност е?

# 157
Сигурно е, пробвала съм го. Около 2 часа.

# 158
Много ти благодаря. Hug
А ако отидем към 20,00/ непосредствено преди концерта/ ще ни пуснат ли въобще в градините или има определена бройка лимит и после не пускат?

# 159
Ние миналата година забелязахме сцената , когато се връщахме от зоопарка. Някъде към 3-4 часа бяха започнали да се събират хора, за местата, които са пред сцената-реално това е чакъла между двореца и фонтана. Отидохме си вкъщи, малката спа и към 19:30 потеглихме натам. Никой не те спира и можеш да си циркулираш свободно из парка по всяко време, но наистина по това време настава лудница и според мен би било по добре към 19:30 да сте вече там. Не че и иначе няма да си намерите място, просто ще си спестите малко напрежение.

# 160
Благодаря много.
Трябва да пренаредя цялата програма,  а ми е много трудно. Ще я мисля.

# 161
Моля споделете кои офф/ он -лайн приложения ползвахте?

# 162
  • Sofia
Кога успяхте толкова да изпишете 😀

# 163
Моля споделете кои офф/ он -лайн приложения ползвахте?

Ак обикновено ползвам Трипадвайзор, има мобилна версия и е удобен. Отповече от година работи само основната версия. Преди имаше отделни приложения за всеки град, сега всичко това е обединено в едно и няма нужда да инсталираш отделните градове.

Друго което ползвам често за много дестинации е Ulmon City Maps 2Go Offline Maps – Изключително удобно приложение, чието най-голямо предимство е че работи Offline докато останалите не винаги могат. Приложението представлява карта на града в който сте с подробна информация за различни атракции, хотели, транспорт, заведения, културни изяви, магазини, медицински центрове и още и още. За удобство на потребителя разбира се е организиран по филтри, а резултатите от търсенето също се визуализират по подобие на Trip advisor – с пинчета на картата, за лесна ориентация.

Quando Wien за съжаление не работи офлайн, но е приложение в което може да търсиш с какво да се придвижиш между две точки в града.
Помня че имах още едно подобно приложение за Виена, което работеше малко по-добре, но съм го затрила.
Иначе има много приложения които са за картата на градския транспорт ..

# 164
Благодаря ти много.  bouquet
Най- много ме интересува как да се придвижа от точка до точка с транспорт или пеша. / не ме интересуват часовете/

Общи условия

Активация на акаунт